Överföra butiksägande

När du har slutfört arbetet i din kunds butik kan du överföra den till dem i partner-kontrollpanelen.

Det finns två typer av kontoåtkomst för en butik: ägare och personal. Som partner är du utvecklingsbutikens ägare. Du kan ge din kund åtkomst till butiken medan du arbetar med den genom att lägga till dem som personal. När arbetet är klart överför du äganderätten till din kund i partner-kontrollpanelen. När de börjar betala för en Shopify-plan får du ett samarbetspartner-konto som låter dig komma åt butiken via din partner-kontrollpanel.

Innan du överför äganderätten till en utvecklingsbutik till din klient, se till att du lägger till dem som en anställd och att de slutför installationen av personalkonto. När du har överfört äganderätten till din klient finns den kvar i butiken som en medarbetare men inte längre har tillgång till finansiell information.

Du bör även lägga till din klients adress till butiksinställningarna innan du överför äganderätten, särskilt om din klient är baserad i ett annat land än du. I vissa fall kan överföring av en butik med fel adress leda till att din klient debiteras extra skatt på sin Shopify-faktura. Om du vill veta mer om hur du ändrar en butiks adress, se Ange eller ändra ditt juridiska företagsnamn och företagsadress.

Om du vill överföra en utvecklingsbutik till en betalplan men fortfarande vill vara butiksägare väljer du en plan för butiken via Shopify-administratören.

Steg:

1. Logga in på din partner-kontrollpanel och klicka på butiker.

2. Klicka på överför äganderätt bredvid den utvecklingsbutik som du vill överföra.

3. I dialogrutan överföring av butiksägande väljer du den nya ägaren från listan över berättigade ägare. Klicka på lägg till ett personalkonto och skapa ett nytt konto för din klient innan du fortsätter om du inte har lagt till din klient som anställd än. Din klient måste slutföra konfigurationen av personalkontot innan du kan överföra butiksägarskapet.

4. När du är klar klickar du på Överför butik. Butiken visas nu på sidan Butiker i din partnerkontrollpanel under fliken Hanterad. Den nya ägaren får ett e-postmeddelande med anvisningar för att skapa kontot och välja en plan. Butiken är pausad tills din klient godkänner överföringen. När klienten börjar betala för en Shopify-plan, börjar du ta emot din återkommande provision.

När du har överfört en butik till din klient kan du även skicka överlämningskit för handlaretill dem. Se till att du förser dem med information om:

• Hur de kan komma åt butiken, inklusive URL (client-store.myshopify.com/admin)
  • Shopify-plan som du rekommenderar för dem
  • Allt annat som du rekommenderar (till exempel appar att ladda ner, webbinarier att titta på eller andra resurser som hjälper dem att bygga upp sin verksamhet)

Du kan arbeta med din kund för att avgöra när ditt samarbete inte längre behövs, och då kan de ta bort ditt konto.

Nästa: Lär dig vad du gör när du har slutfört byggandet av butiken.