Kaupan omistajuuden siirtäminen

Kun olet saanut asiakkaan kauppaa koskevan työsi valmiiksi, voit siirtää kaupan asiakkaalle yhteistyökumppanin hallintapaneelissa.

Kaupassa on kahdenlaisia tilin käyttöoikeuksia: omistajan ja henkilöstön. Kumppanina olet kaupan kehityskaupan omistaja. Voit antaa asiakkaallesi pääsyn kauppaan työstäessäsi kauppaa lisäämällä asiakkaan henkilökuntaasi. Kun olet saanut työsi valmiiksi, siirrät omistusoikeuden yhteistyökumppanin hallintapaneelissa. Kun asiakas alkaa maksaa Shopify-sopimuksestaan, saat yhteistoimijatilin, jonka avulla voit käyttää kauppaa yhteistyökumppanin hallintapaneelissa.

Ennen kuin siirrät testikaupan omistusoikeuden asiakkaalle, varmista, että lisäät hänet henkilöstön jäseneksi ja että hän suorittaa henkilöstötilin määrityksen. Kun olet siirtänyt omistusoikeuden asiakkaallesi, pysyt kaupassa yhteistoimijana, mutta et saa enää pääsyä taloudellisiin tietoihin.

Sinun pitää myös lisätä asiakkaan osoite kaupan asetuksiin ennen omistusoikeuden siirtämistä, varsinkin jos asiakas on eri maassa kuin sinä. Joissakin tapauksissa kaupan siirtäminen väärää osoitetta käyttämällä voi aiheuttaa sen, että asiakkaan Shopify-laskussa veloitetaan ylimääräisiä veroja. Lisätietoja kaupan osoitteen muuttamisesta on kohdassa Yrityksen virallisen nimen ja osoitteen määrittäminen tai muuttaminen.

Jos haluat muuttaa testikaupan maksulliseksi sopimukseksi niin, että pysyt edelleen kaupan omistajana, valitse kaupalle sopimus Shopify adminissa.

Jos vaihdat Shopify Plus-suunnitelmaan ennen kuin muutat omistusoikeuden, sinusta tulee organisaation omistaja ja kaupan omistaja. Organisaation omistajaa ei voi muuttaa Shopify adminin kautta, joten sinun kannattaa harkita omistusoikeuden siirtämistä ennen kuin siirrytään maksulliseen suunnitelmaan. Jos haluat siirtää organisaation omistusoikeuden sen jälkeen, kun sopimus on vaihdin, ota yhteyttä Shopify Plus-tukeen.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin ja klikkaa Kaupat.

2. Klikkaa Siirrä omistajuus sen testikaupan vieressä, jonka haluat siirtää.

3. Valitse uusi omistaja hyväksyttyjen omistajien luettelosta Siirrä kaupan omistajuus -valintaikkunassa. Jos et ole vielä lisännyt asiakastasi henkilöstön jäseneksi, klikkaa Lisää henkilöstötili ja luo asiakkaalle uusi tili, ennen kuin jatkat. Asiakkaan on suoritettava henkilöstön tilin määritys loppuun, ennen kuin voit siirtää kaupan omistusoikeuden hänelle.

4. Kun olet valmis, klikkaa Siirrä kauppa. Kauppa näkyy nyt Partner Dashboardin Kaupat-sivulla Hallinnoidut-välilehdellä. Uusi omistaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tilin luomiseen ja sopimuksen valitsemiseen. Kaupan toiminta keskeytyy siihen asti, kunnes asiakas hyväksyy siirron. Kun asiakas alkaa maksaa Shopify-sopimuksesta, alat saamaan toistuvaa provisiota.

Kun olet siirtänyt kaupan asiakkaalle, voit myös lähettää hänelle myös kauppiaan luovutuspaketin. Varmista, että kerrot kauppiaalle seuraavista asioista:

• Miten kauppaan pääsee, anna myös URL-osoite (client-store.myshopify.com/admin)
  • Suosittelemasi Shopify-sopimus
  • Muita suosituksia (kuten ladattavat sovellukset ja sopivat verkkoseminaarit tai muut materiaalit, jotka voivat auttaa liiketoiminnan kehittämisessä)

Voit tehdä asiakkaan kanssa yhteistyötä selvittääksesi, milloin yhteistyötä ei enää tarvita, jolloin asiakas voi poistaa tilisi.

Seuraavaksi: Lisätietoja siitä, mitä voit tehdä, kun kauppasi on valmis.