Aloittaminen

Jos tilauksiasi toimitetaan useista toimipaikoista tai aiot käyttää Shopify Shippingiä lähetystarrojen ostamiseen, sinun on määritettävä joitakin ylimääräisiä asetuksia, ennen kuin voit julkaista Shopify-kauppasi.

Toimituspaikkojen lisääminen

Toimituspaikaksi lisätään oletusarvoisesti alkuperäinen osoite, jota käytettiin toimipaikkana Shopify-tiliä luodessa. Tämä sijainti on myös asetettu suorittamaan jakelua.

Varmista, että kaikki muut sijainnit, joista aiot toimittaa tilauksia sekä kaikki sovellukset, jotka jakelevat tuotteita puolestasi, lisätään sijainneiksi. Lisätietoja sijainneista voit lukea kohdassa Sijaintien määrittäminen.

Lisää pakkaustyyppi

Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa tai Kanadassa, voit lisätä haluamasi pakettityypin mitat ja painot Lähetys ja toimitus -asetusten sivulla. Pakettien mittojen ja painojen syöttäminen tekee toimitusmaksujen laskemisesta tarkempaa.

Sinulla voi olla yksi oletuspaketti ja mikä tahansa määrä tallennettuja paketteja. Oletuspakettia käytetään toimituskulujen laskemiseen kassalla, mutta mitä tahansa tallennettua pakettia voidaan käyttää, kun lähetystarra ostetaan Shopify Shippinginkautta.

Jos oletuspakettisi koko on esimerkiksi 8"x10"x10" ja sen paino on 0,1825 kg, silloin jokaisessa tilauksessa käytetään kyseistä pakettia painoon perustuvien tai kuljetusliikkeiden laskemien hintojen laskemiseen. Voit kuitenkin valita minkä tahansa tallennetun paketin, kun ostat lähetystarran, jotta tarran tiedot oikein.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Paketit-osiosta Lisää paketti.

2. Kirjoita valintaikkunaan tarvittavat tiedot pakkaustyypistä.

Joissakin postityypeissä on tuotteiden lähettämiseen käytettävissä olevien pakettien kokoa koskevia rajoituksia. Valintaikkunaan tulee ilmoitus sovellettavista kokorajoituksista, kun luot uuden pakettityypin.

Tieto: Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, voit lisätä USPS:n kiinteähintaisen paketin.

1. klikkaa Lisää paketti.

Lisää USPS:n kiinteähintainen pakkaus

Kiinteä hinta määräytyy valitsemasi paketin mukaan, kunhan paketti painaa alle 32 kg. Sinulta veloitetaan laatikon tai kirjekuoren kiinteä hinta eikä paketin painoon tai kuljettavana olevaan matkaan perustuva hinta.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Tallennetut paketit ‑osassa Lisää paketti.
  2. klikkaa valintaikkunassa Kuljetusliikkeen pakkaus.
  3. Valitse oikea kiinteähintainen pakkaustyyppi luettelosta:
  1. Jos haluat määrittää tämän pakkaustyypin oletuspaketiksi, merkitse Aseta oletuspaketiksi.

2. klikkaa Lisää paketti.

Määritä paketin oletusmitat

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Tallennetut paketit -kohdassa Muokkaa-valintaa, joka on sen paketin vieressä, jossa on Oletus-tarra.
  2. Anna oletusarvoisen lähetyspaketin nimi, mitat ja paino.
  3. klikkaa Tallenna.

Pakkaustyypin muokkaaminen

1. Klikkaa Paketit-osiossa pakkaustyypin vierestä Muokkaa.

2. Kirjoita valintaikkunaan muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.

Pakkaustyypin poistaminen

1. Klikkaa Paketit-osiossa pakkaustyypin vierestä Muokkaa.

2. klikkaa vahvistusikkunassa ensin Poista paketti ja sen jälkeen Poista.