Aloittaminen

Jos tilauksiasi toimitetaan useista toimipaikoista tai aiot käyttää Shopify Shippingiä lähetystarrojen ostamiseen, sinun on määritettävä joitakin ylimääräisiä asetuksia, ennen kuin voit julkaista Shopify-kauppasi.

Toimituspaikkojen lisääminen

Toimituspaikaksi lisätään oletusarvoisesti alkuperäinen osoite, jota käytettiin toimipaikkana Shopify-tiliä luodessa. Tämä sijainti on myös asetettu suorittamaan jakelua.

Varmista, että kaikki muut sijainnit, joista aiot toimittaa tilauksia, sekä kaikki sovellukset, jotka jakelevat tuotteita puolestasi, lisätään sijainneiksi. Lisätietoja sijainneista voit lukea kohdassa Sijaintien määrittäminen.

Pakkaustyypit

Shopify-kauppasi toimitusasetuksiin sisältyy oletusarvoinen pakkaustyyppi, oletuspaketti, joka auttaa sinua veloittamaan toimituskulut tarkemmin asiakkailtasi. Voit muuttaa oletuspaketin mittoja toimitusasetuksistasi.

Jos kauppasi sijaitsee Australiassa, Kanadassa tai Yhdysvalloissa, voit lisätä ylimääräisiä pakkaustyyppejä seuraavalle asetussivulle: Lähetys ja toimitus . Kun määrität mitat ja painot tavallisesti lähettämillesi pakettityypeille, lasketut toimituskulut ovat tarkempia. Voit lisätä niin monta ylimääräistä pakkaustyyppiä kuin haluat.

Oletuspakettia käytetään toimituskulujen laskemiseen kassalla, mutta mitä tahansa tallennettua pakkaustyyppiä voidaan käyttää, kun lähetystarra ostetaan Shopify Shippingin kautta.

Jos käytät kuljetusliikkeen laskemia toimituskuluja, kuljetusliike käyttää oletuspaketin tietoja asiakkaalta kassalla veloitettavien toimituskulujen määrittämiseen. Jos käytät painoon perustuvia toimituskuluja, oletuspaketin paino lisätään lähetettävien tuotteiden painoon sen määrittämiseksi, mikä painoon perustuva toimituskulu asiakkaalta veloitetaan.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on käytössä 0,1825 kg:n oletuspaketti ja seuraavat painoon perustuvat toimituskulut:

• 0–4,99 kg = 3 USD:n toimituskulu
  • 5–9,99 kg = 5 USD:n toimituskulu
  • 10–19,99 kg = 10 USD:n toimituskulu

Oletetaan, että asiakas ostaa tuotteita, jotka painavat yhteensä 4,9 kg. Kun asiakas siirtyy kassalle, tuotteiden painoon lisätään oletuspaketin paino eli 0,1825 kg. Koska tuotteiden ja oletuspaketin yhteenlaskettu paino on 5,0825 kg, asiakkaalta veloitettaisiin 5 USD:n toimituskulu 3 USD:n sijasta.

Jos et halua, että oletuspakettisi mitat tai paino vaikuttaa painoon perustuviin tai kuljetusliikkeen laskemiin toimituskuluihin, muokkaa oletuspaketin mittoja asettaaksesi painon ja mittojen arvoksi 0.

Muokkaa oletuspakettisi tietoja

1. Klikkaa Tallennetut paketit -kohdassa Muokkaa-valintaa, joka on sen paketin vieressä, jossa on Oletus-tarra.
  2. Anna oletustoimituspaketin otsikko, mitat ja paino.
  3. Klikkaa Tallenna.

Lisää pakkaustyyppi

Jos kauppasi sijaitsee Australiassa, Kanadassa tai Yhdysvalloissa, voit lisätä ylimääräisiä pakkaustyyppejä, joita voit käyttää ostaessasi lähetystarroja Shopify Shippingin kautta.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Paketit-osiosta Lisää paketti.

2. Kirjoita valintaikkunaan tarvittavat tiedot pakkaustyypistä.

Joissakin postityypeissä on tuotteiden lähettämiseen käytettävissä olevien pakettien kokoa koskevia rajoituksia. Valintaikkunaan tulee ilmoitus sovellettavista kokorajoituksista, kun luot uuden pakettityypin.

Tieto: Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, voit lisätä USPS:n kiinteähintaisen paketin.

1. Klikkaa Lisää paketti.

Lisää USPS:n kiinteähintainen pakkaus

USPS:n kiinteähintaiset paketit ovat saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa sijaitseville kaupoille.

Kiinteä hinta määräytyy valitsemasi paketin mukaan, kunhan paketti painaa alle 32 kg. Sinulta veloitetaan laatikon tai kirjekuoren kiinteä hinta eikä paketin painoon tai kuljettavana olevaan matkaan perustuva hinta.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Tallennetut paketit ‑osassa Lisää paketti.
  2. klikkaa valintaikkunassa Kuljetusliikkeen pakkaus.
  3. Valitse oikea kiinteähintainen pakkaustyyppi luettelosta:

- USPS:n kiinteähintainen laatikko - pieni (21,8 x 13,7 x 4 cm) - USPS:n kiinteähintainen laatikko - keskikokoinen (27,9 x 21,6 x 14 cm) - USPS:n kiinteähintainen laatikko - keskikokoinen matala (30,2 x 8,6 x 34.5 cm) - USPS:n kiinteähintainen laatikko - suuri (30,5 x 30,5 x 14 cm) - USPS:n kiinteähintainen laatikko - suuri lautapeli (60,2 x 30 x 7,6 cm) - USPS:n kiinteähintainen kirjekuori (31,8 x 24,1 x 1,3 cm) - USPS:n kiinteähintainen kirjekuori - legal (38,1 x 24,1 x 1,3 cm) - USPS:n kiinteähintainen kirjekuori - pehmustettu (31,8 x 24,1 x 1,3 cm) - USPS:n tavallinen laatikko - a (25,7 x 18 x 12,7 cm) - USPS:n tavallinen laatikko - b (31,2 x 26,7 x 14 cm)

1. Jos haluat määrittää tämän pakkaustyypin oletuspaketiksi, merkitse Aseta oletuspaketiksi.

2. Klikkaa Lisää paketti.

Pakkaustyypin muokkaaminen

1. Klikkaa Paketit-osiossa pakkaustyypin vierestä Muokkaa.
  2. Syötä muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.

Pakkaustyypin poistaminen

Jos et enää tarvitse toimitusasetuksiin lisättyä pakkaustyyppiä, voit poistaa sen.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Paketit-osiossa pakkaustyypin vierestä Muokkaa.

2. Klikkaa vahvistusikkunassa ensin Poista paketti ja sen jälkeen Poista.