Aloittaminen

Jos tilauksiasi toimitetaan useista toimipaikoista tai aiot käyttää Shopify Shippingiä lähetystarrojen ostamiseen, sinun on määritettävä joitakin ylimääräisiä asetuksia, ennen kuin voit julkaista Shopify-kauppasi.

Toimituspaikkojen lisääminen

Toimituspaikaksi lisätään oletusarvoisesti alkuperäinen osoite, jota käytettiin toimipaikkana Shopify-tiliä luodessa. Tämä sijainti on myös asetettu suorittamaan jakelua.

Varmista, että kaikki muut tilauksia toimittavat paikat ja puolestasi jakelua hoitavat sovellukset lisätään toimipaikoiksi. Lisätietoja toimipaikoista voit lukea kohdassa Toimipaikkojen määrittäminen.

Tallennetut paketit

Shopify-kauppasi toimitusasetuksiin sisältyy oletusarvoinen pakkaustyyppi, oletuspaketti, joka auttaa sinua veloittamaan toimituskulut tarkemmin asiakkailtasi. Voit muuttaa oletuspaketin mittoja toimitusasetuksistasi. Jos käytät Shopify Shippingiä, voit määrittää myös toisen oletuspaketin lähetystarroja ostaessasi.

Kun määrität mitat ja painot tavallisesti lähettämillesi pakettityypeille, lasketut toimituskulut ovat tarkempia. Voit lisätä niin monta ylimääräistä pakkausta kuin haluat.

Oletuspakettia käytetään toimituskulujen laskemiseen kassalla, mutta mitä tahansa tallennettua pakkaustyyppiä voidaan käyttää, kun lähetystarra ostetaan Shopify Shippingin kautta.

Jos käytät kuljetuspalvelun laskemia toimituskuluja, kuljetuspalvelu käyttää oletuspaketin tietoja asiakkaalta kassalla veloitettavien toimituskulujen määrittämiseen. Jos käytät painoon perustuvia toimituskuluja, oletuspaketin paino lisätään lähetettävien tuotteiden painoon sen määrittämiseksi, mikä painoon perustuva toimituskulu asiakkaalta veloitetaan.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on käytössä 0,1825 kg:n oletuspaketti ja seuraavat painoon perustuvat toimituskulut:

• 0–4,99 kg = 3 USD:n toimituskulu
  • 5–9,99 kg = 5 USD:n toimituskulu
  • 10–19,99 kg = 10 USD:n toimituskulu

Oletetaan, että asiakas ostaa tuotteita, jotka painavat yhteensä 4,9 kg. Kun asiakas siirtyy kassalle, tuotteiden painoon lisätään oletuspaketin paino eli 0,1825 kg. Koska tuotteiden ja oletuspaketin yhteenlaskettu paino on 5,0825 kg, asiakkaalta veloitettaisiin 5 USD:n toimituskulu 3 USD:n sijasta.

Jos et halua, että oletuspakettisi paino vaikuttaa painoon perustuviin tai kuljetuspalvelun laskemiin toimituskuluihin, muokkaa oletuspakettia ja määritä painoksi 0.

Oletuspaketin muokkaaminen maksuvaiheen laskelmia varten

Voit määrittää oletuspaketin, jota käytetään toimituskulujen laskemiseen kassalla.

Jos kauppasi ei ole vielä lisännyt mukautettua pakettia, sinun on lisättävä uusi paketti, jotta voit luoda uuden oletuspaketin.

Nykyisessä oletuspaketissasi näkyy teksti Tätä pakettia käytetään toimituskulujen laskemiseen kassalla.

Tee näin:

1. Klikkaa Tallennetut paketit -osiossa oletuspaketin vieressä olevaa Muokkaa -kohtaa.
  2. Säädä paketin asetuksia.
  3. Klikkaa Tallenna.

Oletuspaketin muokkaaminen Shopify Shipping -lähetystarrojen ostamista varten

Voit määrittää Shopify Shipping -oletuspaketiksi tietyn paketin tai paketin, jota käytettiin viimeksi, kun ostit uuden lähetystarran.

Corben on esimerkiksi voinut luoda tuotteilleen kaksi pakettia: pienen laatikon ja kirjekuoren. Hän on määrittänyt Shopify Shippingin oletuspaketiksi viimeksi käytetyn paketin. Kun Corben jakelee tilauksensa, hän aloittaa tilauksista, joita varten tarvitaan kirjekuori. Ensimmäistä tilaustaan varten hän valitsee lähetystarralle pakkaukseksi kirjekuoren. Tämän jälkeen jokaisen lähetystarran oletuspaketti on kirjekuori. Kun Corben siirtyy jakelemaan paketteja, joita varten tarvitaan pientä laatikkoa, hän valitsee lähetystarralle pakkaukseksi pienen laatikon. Tämän jälkeen jokaisen lähetystarran oletuspaketti on pieni laatikko.

Voit muokata oletuspakettisi asetuksia, jos sinulla on tilaus, jota varten tarvitaan lähetystarra.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.
  2. Klikkaa jakelematonta tilausta, jota varten tarvitaan Shopify Shipping -lähetystarra.
  3. Klikkaa Luo lähetystarra.
  4. Valinnainen: Jos haluat lisätä uuden paketin, jota käytetään oletuspakettina, klikkaa Lisää paketti, syötä paketin tiedot ja klikkaa sitten Lisää paketti.
  5. Klikkaa Paketti ja paino -osiossa pudotusvalikkoa ja valitse sitten Määritä oletuspaketti.
  6. Valitse oletuspaketin määritystapa:

• Jos haluat käyttää samaa oletuspakettia aina, kun ostat lähetystarran, valitse Tietty paketti ja valitse sen jälkeen paketti pudotusvalikosta.
    • Jos haluat muuttaa oletuspakettia edellisessä lähetystarrassa käytetyn paketin perusteella, valitse Viimeksi käytetty paketti.
  7. Klikkaa Tallenna.

Lisää paketti

Voit tallentaa tilauksia jaettaessa käytettävät paketit. Jos ostat lähetystarroja Shopify Shippinginkautta, voit valita, mitä pakkausta käytetään jokaisessa tarrassa.

Ensimmäisestä kaupassasi luodusta paketista tulee oletuspaketti.

Tee näin:

1. klikkaa Tallennetut paketit ‑osassa Lisää paketti.

2. Kirjoita valintaikkunaan tarvittavat tiedot pakkauksesta.

3. Valinnainen: Jos haluat tehdä tästä paketista oletuspaketin, valitse Laske hinnat kassalla tämän paketin mukaan. Tämä asetus otetaan automaattisesti käyttöön ensimmäiselle kauppaan lisätylle paketille.

4. Klikkaa Lisää paketti.

Lisää USPS:n kiinteähintainen pakkaus

USPS:n kiinteähintaiset paketit ovat saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa sijaitseville kaupoille.

Kiinteä hinta määräytyy valitsemasi paketin mukaan, kunhan paketti painaa alle 32 kg. Sinulta veloitetaan laatikon tai kirjekuoren kiinteä hinta eikä paketin painoon tai kuljettavana olevaan matkaan perustuva hinta.

Tee näin:

1. klikkaa Tallennetut paketit ‑osassa Lisää paketti.
  2. klikkaa valintaikkunassa Kuljetuspalvelun pakkaus.
  3. Valitse oikea kiinteähintainen pakkaustyyppi luettelosta:

4. Jos haluat määrittää tämän paketin oletuspaketiksi, valitse Käytä tätä pakettia hintojen laskemiseen kassalla.

5. Klikkaa Lisää paketti.

Tallennetun paketin muokkaaminen

1. Klikkaa Tallennetut paketit-osiossa pakkauksen vierestä Muokkaa.
  2. Syötä muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.

Tallennetun paketin poistaminen

Jos et enää tarvitse tallennettua pakettia toimitusasetuksissasi, voit poistaa sen. Et voi kuitenkaan poistaa oletuspakettia.

Tee näin:

1. Klikkaa Paketit-osiossa pakkauksen vierestä Muokkaa.

2. Klikkaa Poista paketti ja valitse sitten Poista.