Toimitusalueiden määrittäminen

Toimitusalue on joukko maita tai alueita, joihin pätee samat toimituskulut. Jos esimerkiksi yrityksellä on Saksassa varasto, joka toimittaa kaikkialle Eurooppaan samalla kiinteällä hinnalla, voit luoda toimitusalueen, joka kattaa kaikki Euroopan maat ja veloittaa saman toimitusmaksun kaikilta eurooppalaisilta asiakkailta.

Asiakkaat voivat tilata tuotteita kaupastasi vain, jos maa tai alue, jonne he haluavat lähettää tilauksen, sisältyy yhteen toimitusalueistasi, ja se sisältyy myös aktiivisiin markkinoihin.

Toimitusalueen lisääminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, johon haluat lisätä toimitusalueita.

3. klikkaa Luo toimitusalue sen sijaintiryhmän vieressä, johon haluat lisätä toimitusalueen.

4. Anna toimitusalueelle nimi.

5. Valitse maat ja alueet, joiden haluat kuuluvan alueeseen.

6. Klikkaa Valmis.

7. Lisää haluamasi hinnat alueelle, ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Lue lisää aiheesta kohdassa Toimituskulujen määrittäminen.

Alueen muokkaaminen

Maa tai alue voi kuulua vain yhteen toimitusalueeseen toimitusprofiilin sijaintiryhmässä. Sinun on poistettava maa tai alue toimitusalueesta, ennen kuin voit lisätä toiseen.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. klikkaa muokattavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.

4. klikkaa pudotusvalikosta Muokkaa aluetta.

5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Valmis.

6. Klikkaa Tallenna.

Alueen poistaminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. klikkaa poistettavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.

4. Klikkaa pudotusvalikossa kohtaa Poista.

5. Klikkaa Tallenna.

Postinumeroon perustuvien toimitusalueiden luominen

Joidenkin sovellusten avulla voit järjestää toimitusalueita postinumerojen mukaan. Käy sovelluskaupassa katsomassa saatavilla olevaa tarjontaa.