Teeman koodin muokkaaminen

Voit tehdä yksityiskohtaisia muutoksia verkkokauppaasi muokkaamalla teeman koodia. Suurin osa teeman muodostavista tiedostoista sisältää Shopifyn Liquid-mallinnuskieltä. Teematiedostot sisältävät myös HTML-, CSS- ja JavaScript-elementtejä. Muokkaa teeman koodia vain, jos HTML ja CSS ovat sinulle tuttuja ja sinulla on perustiedot Liquidista.

Ennen kuin mukautat teemaa

Seuraavat tehtävät on hyvä tehdä ennen kuin mukautat teemaa:

• Luo varmuuskopio kopioimalla teema. Tarvittaessa voit nyt helposti hylätä muutokset ja aloittaa uudelleen.
  • Varmista, että ymmärrät, minkä tasoista tukea on käytettävissä.
  • Katso lisätietoja kuvien lataamista koskevista vaatimuksista ja parhaista käytännöistä.

Muokkaa teeman koodia

Voit muokata teemasi koodia.

Vaiheet:

1. Napauta Toiminnot > Muokkaa koodia.

Koodieditorissa teematiedostojen hakemisto näkyy vasemmalla ja tiedostojen tarkastelu- ja muokkausosio oikealla:

Koodieditorin sivu

Voit laajentaa koodieditorin koko näyttöön napauttamalla laajenna-kuvaketta:

Laajenna-kuvake

Voit palauttaa sivun normaaliksi napauttamalla pienennä-kuvaketta:

Pienennä-kuvake

Kun napautat vasemmalla olevassa hakemistossa olevaa tiedostoa, se avautuu koodieditoriin. Voit avata ja muokata useita tiedostoja kerralla. Muokattujen tiedostojen nimen vieressä näkyy violetti piste:

Teematiedostojen hakemisto, jossa näkyy violetti piste muokattujen tiedostojen vieressä

Näin voit seurata, mihin olet tehnyt muutoksia.

Jos haluat kumota tiedoston muutokset napautettuasi Tallenna, avaa tiedosto ja napauta Vanhemmat versiot. Pudotusvalikossa näkyvät jokaisen tekemäsi tallennuksen päivämäärä ja kellonaika. Valitse versio, jonka haluat palauttaa, ja valitse Tallenna.

Vanhemmat versiot -pudotusvalikko

Kun koodieditori laajennetaan koko näyttöön, voit vaihtaa editorin värimallia Vaalea- ja Tumma-vaihtoehtojen välillä napauttamalla sivun alaosassa olevia painikkeita:

Koodieditori Tumma-värimallilla esitettynä

Lisätietoja tumman editorin hyödyistä on Shopify Partners -blogin julkaisussa The Power of the Dark Side: Dark User Interfaces (Tumman sivun voima: tummat käyttöliittymät).

Teeman koodin mukauttamista koskevat tutoriaalit

Teeman koodin mukauttamista koskevien tutoriaalien avulla voit tehdä muutoksia verkkokauppaasi. Tutoriaalit on järjestetty muokattavan sivutyypin tai ominaisuuden mukaan.

Hanki apua mukautuksia varten

Jos tarvitset tukea teeman muuttamiseen, voit ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Voit myös katsoa muita tukivaihtoehtoja teemojen mukautusta varten kohdasta Teemojen tuen lisävaihtoehtoja.