Usein kysyttyä – päivityksiä API-lisenssiin ja käyttöehtoihin sekä yhteistyökumppaniohjelman sopimukseen

Shopify lähetti 2. joulukuuta 2020 sähköpostiviestin, jossa se ilmoitti API-lisenssin ja ‑käyttöehtojen ("API-ehdot") sekä yhteistyökumppaniohjelman sopimuksen ("PPA-sopimus") uusista päivityksistä. Nämä muutokset vaikuttavat Shopifyn yhteistyökumppaneihin, kehittäjiin ja kauppiaisiin, jotka luovat sovelluksia tai toimivat muulla tavoin vuorovaikutuksessa Shopify API ‑työkalujen kanssa.

Nämä päivitetyt ehdot astuvat voimaan 1. tammikuuta 2021.

Alla on esitetty joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä näistä muutoksista ja siitä, miten ne vaikuttavat kauppiaiden ja kehittäjien toimintaan.

Miksi Shopify ottaa käyttöön uuden yhteistyökumppaniohjelman sopimuksen ja uudet API-ehdot?

Päivitämme API-lisenssiämme ja ‑käyttöehtojamme sekä yhteistyökumppaniohjelmamme sopimusta selventääkseen tapaa, jolla sovellukset tulisi rakentaa ja jolla niitä tulisi jakaa alustallamme, kauppiaiden ja heidän tietojensa turvaamiseksi sekä Shopify-alustan eheyden suojaamiseksi.

Lakkaavatko kaupassani käytössä olevat mukautetut tai yksityiset sovellukset toimimasta 1. tammikuuta 2021?

Eivät. On kuitenkin tärkeää, että kauppiaat käyttävät kaupoissaan vain tuntemiensa ja luottamiensa kehittäjien tarjoamia mukautettuja ja yksityisiä sovelluksia ja että kauppiaat ovat tietoisia siitä, mihin tietoihin kyseisillä kehittäjillä on pääsy. Lue lisää mukautetuista ja yksityisistä sovelluksista.

Olen Shopify Plus ‑kauppias, jolla on useita kauppoja, ja käytän mukautettuja sovelluksia ja/tai yksityisiä sovelluksia kaupoissani. Voinko jatkossakin käyttää samoja mukautettuja ja yksityisiä sovelluksia kaikissa kaupoissani?

Kyllä. Voit käyttää yksityistä tai mukautettua sovellusta useissa saman organisaation kaupoissa. Yhden kauppiastilin alla toimivat useat kaupat katsotaan yhdeksi kauppiasorganisaatioksi. Kyseisellä termillä viitataan kauppiaisiin organisaatiotasolla.

Minulla on mukautettu sovellus, jota haluaisin tarjota usealle kauppiaalle. Mitä minun tulisi tehdä?

Jos haluat, että sovelluksesi on usean kauppiaan käytettävissä, voit lähettää sen Shopify App Storeen. Jos sovelluksesi hyväksytään, siitä tulee julkinen sovellus ja se tulee yli miljoonan kauppiaan saataville.

Mitä jos minulla on yksityinen sovellus, jota myyn tällä hetkellä usealle kauppiaalle?

Jos sovellustasi jaetaan usealle kauppiaalle, Shopify pitää sitä julkisena sovelluksena ja soveltaa siihen julkisia sovelluksia koskevia vaatimuksia.

Ymmärrämme, että joissain tapauksissa yksityisen sovelluksen muuntaminen julkiseksi sovellukseksi saattaa vaatia huomattavia ponnistuksia. Tavoitteenamme on toimia yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa auttaaksemme uusiin ehtoihin siirtymisessä.

Mikä on yhdistinsovellus?

Yhdistinsovellukset ovat sovelluksia, joiden ensisijaisena tehtävänä on jakaa kauppiastietoja kolmannelle osapuolelle.

Lakkaavatko käyttämäni yhdistinsovellukset toimimasta?

Eivät. Nämä sovellukset eivät lakkaa toimimasta, kun muutokset astuvat voimaan. Yhdistinsovelluskumppanit voivat tehdä yhteistyötä suoraan kumppanuustiimin kanssa seuraavissa vaiheissa. Jos emme ole vielä ottaneet sinuun yhteyttä asian tiimoilta, sinulta ei vaadita tällä hetkellä lisätoimia.

Mitä teen, jos sovellukseni katsotaan yhdistinsovellukseksi tai jos suunnittelen sellaisen rakentamista?

Jos nykyisen sovelluksesi ensisijaisena tehtävänä on jakaa tietoja kolmannen osapuolen kanssa ja jos se kuuluu muutoksen piiriin, kumppanuustiimimme on jo ottanut sinuun yhteyttä seuraavia vaiheita koskien. Jos sen sijaan emme ole vielä ottaneet sinuun yhteyttä asian tiimoilta, sinulta ei vaadita tällä hetkellä lisätoimia.

Jos aiot julkaista uuden yhdistinsovelluksen 1. tammikuuta 2021 jälkeen, sinun on saatava Shopifyn hyväksyntä ja noudatettava kauppiastietojen suojaamiseksi tarkoitettuja lisäkäytäntöjä. Hakuprosessia koskevia lisätietoja on saatavilla vuodenvaihteen jälkeen.

Miten voin luoda kassasovelluksen tai ‑käyttöliittymän sallitusti ja turvallisesti?

Suojatun maksun takaamiseksi kauppiaillemme ja asiakkaillemme kehittäjät eivät voi ohittaa Shopifyn kassa-alustaa. Kehittäjillä on kuitenkin lupa rakentaa käyttöliittymiä kassan päälle käyttämällä Tilaukset-APIa ja Tuotetilaukset-sovelluslaajennusta. Aiomme jatkossakin panostaa kassa-alustaamme luodaksemme kehittäjille useampia tapoja rakentaa käyttöliittymiä Shopify-kassan päälle.

Olen kauppias, joka käyttää tällä hetkellä vaihtoehtoista maksutapaa, kuten kryptovaluutta. Voinko edelleen hyväksyä maksuja tällä tavalla 1. tammikuuta jälkeen?

Kyllä. Jos käytät vaihtoehtoista maksupalveluiden tarjoajaa, joka on listattu Shopify-ylläpitäjän Maksupalveluiden tarjoajat -sivulla, Shopify on hyväksynyt palveluntarjoajan, ja voit jatkaa maksujen vastaanottamista tällä maksutavalla.

Mitä jos jokin sovellus tai yhteistyökumppani toimii 1. tammikuuta 2021 jälkeen uusien ehtojen vastaisella tavalla?

Shopifyn yhteistyökumppanien hallintaan keskittyvä tiimi kohdistaa toimia niitä yhteistyökumppaneita kohtaan, jotka eivät noudata ehtoja.