Usein kysyttyjä kysymyksiä yhteistyökumppaniohjelmamme sopimuspäivityksistä

Shopify lähetti tiistaina 5. heinäkuuta 2022 yhteenvedon yhteistyökumppaniohjelman sopimukseen (”PPA:han”) tulevista päivityksistä. Muutokset tulevat voimaan 3. elokuuta 2022, ja niihin sisältyy muutoksia huomautuksineen, joiden mukaan kaikki sovellukset on asennettava tai muutoin käynnistettävä ainoastaan suoraan tai sovellettavien Shopify-pintojen kautta, sekä muita päivityksiä.

Seuraavassa on esitetty joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä näistä muutoksista ja siitä, miten ne vaikuttavat kumppaneiden ja kehittäjien toimintaan.

Miksi Shopify ottaa käyttöön uuden yhteistyökumppaniohjelman sopimuksen ja uudet API-ehdot?

Päivitämme PPA-sopimuksemme, jotta voimme tukea Shopify-kumppanien ja -kehittäjien kasvua ja samalla ylläpitää alustallamme tarjottavien tuotteiden ja palveluiden turvallisuutta ja eheyttä.

Miksi Shopify edellyttää, että sovellukset asennetaan tai että ne on muutoin käynnistettävä suoraan Shopify-pinnoilta tai niiden kautta?

Vaatimusten, joiden mukaan kaikki sovellukset on asennettava tai käynnistettävä muulla tavoin suoraan Shopify-pinnoilta tai niiden kautta, voimme antaa kauppiaille luottamussignaaleja, joita he tarvitsevat tietoon perustuvia valintoja varten. Kaikki Shopify App Storen sovellukset ovat samojen luottamus- ja turvallisuusstandardien mukaisia, mukaan lukien Shopifyn rakentamat ja omistamat 1 osapuolen sovellukset. Tämä on osa laajempaa kokonaistehtävää, jossa kauppiaille tarjotaan johdonmukainen ja luotettava kokemus, kun he ovat vuorovaikutuksessa Shopifyn sovellusten kanssa.

Millä eri tavoilla voin jakaa sovellukseni?

Shopify App Store: Shopify App Storen kautta jaeltavia sovelluksia kutsutaan myös julkisiksi sovelluksiksi.App Storen sovelluksia voidaan jakaa monille kauppiaille ja niissä on oltava sovelluslistaussivu.Voit valita, onko sivu listattu vai ei:

• Listattu sovellus: Kauppiaat voivat asentaa listatun sovelluksen sovelluslistaussivulta, joka käyttää Shopify App Storen URL-osoitetta.Listattu sovellus on myös täysin näkyvissä, koska se on indeksoitu ja se näkyy seuraavissa paikoissa: asiaankuuluvilla luokkasivuilla, Shopify App Storen hakutuloksissa ja kolmannen osapuolen hakukonetuloksissa.
  • Listaamaton sovellus: Kauppiaiden on asennettava listaamaton sovellus sovelluslistaussivulta, jossa on käytössä suora Shopify App Storen URL-osoite, joka ei ole näkyvissä tai indeksoitu muilla alustoilla.

Yhden kauppiaan asennuslinkki: Yhden kauppiaan asennuslinkin avulla asennettuja sovelluksia kutsutaan myös mukautetuiksi sovelluksiksi.Sovellus asennetaan linkin avulla yhteen Shopify-kauppaan.Shopify Plus -palvelun kumppanit voivat asentaa yhdelle Shopify Plus -kauppiaalle luodun mukautetun sovelluksen useaan Plus-kauppaan.

Shopify admin: Sovelluksia, jotka on luotu ja asennettu yhden kaupan Shopify Adminiin, kutsutaan myös mukautetuiksi sovelluksiksi.Shopify Plus -palvelun kumppanit voivat asentaa yhdelle Shopify Plus -kauppiaalle luodun mukautetun sovelluksen useaan Plus-kauppaan.

Seuraavat sovellustyypit ovat vanhentuneet, eikä niitä voi enää asentaa kauppiaiden kauppoihin:

• Julkaisematon sovellus: Poistunut 9.12.2019 alkaen.Julkaisematon sovellus oli eräänlainen julkinen sovellus, jonka yksi tai useampi kauppias pystyi asentamaan, ja se sisälsi kaikki samat ominaisuudet kuin muutkin julkiset sovellukset.Sovellus ei kuitenkaan edellyttänyt Shopifyn hyväksyntää.

Lue lisää sovellusten jakelusta ja tyypeistä.

Täytyykö minun käyttää Billing API:a ja maksaa tulojako-osuus kaikista Shopify App Storen (luetteloimattomista tai listaamattomista) sovelluksesta?

Kyllä, kaikkien Shopify App Storen listaamattomien tai listaamattomien sovellusten (tunnetaan myös nimellä julkiset sovellukset) on rahoitettava Billing API:a, jos kehittäjä luo ja asettaa kauppiailta kerättäviä maksuja, jotka liittyvät kehittäjän sovelluksen käyttöön tai asennukseen, olipa kyseessä sitten kuukausittaiset tilausmaksut, hankintakohtainen maksu, klikkauskohtainen hinta, prosentuaalinen provisio tai muu, ja niistä on maksettava tulojako. Sekä yhteistyökumppanit että kauppiaat tulevat hyötymään monella tavalla käyttäessään Billing API:a.

Miksi Billing API on tärkeä kauppiaille?

Billing API mahdollistaa turvallisen ja saumattoman työnkulun kauppiaille, koska maksut tulevat suoraan näkyviin kauppiaan Shopify-laskussa, mikä tarkoittaa, ettei kauppiaiden tarvitse syöttää maksutietojaan sovellusten maksamiseksi. Kaikki heidän maksunsa kirjataan tiivistetysti yhteen laskuun, jolloin kauppiaat voivat hallita kauppansa kustannuksia ja valvoa samanaikaisesti maksamiaan palveluita. Se on kauppiaalle tehokasta, selkeää ja yksinkertaista.

Miksi laskutus-API on tärkeä yhteistyökumppaneille?

Koska Shopify tallentaa jo nyt kauppiaan luottokortin numeron tämän kuukausilaskuun, sovelluksesta veloitettavan maksun hyväksyminen integroidun laskutusratkaisumme kautta on äärimmäisen yksinkertaista.

Sovelluskehittäjänä sinun ei enää tarvitse huolehtia helpoimman kassavaihekulun luomisesta tai luottokorttitietojen tallentamisesta.Sinun ei tarvitse käsitellä luottokorttien käsittelymaksuja tai metsästää kauppiaita, jos heidän luottokorttimaksunsa epäonnistui. Sinulla on mahdollisuus konfiguroida laskutusta Shopifyssa monin eri tavoin vastaamaan eri tarpeita alkaen kertamaksuista ja päättyen tilauksiin ja käyttöperusteiseen hinnoitteluun.Tämä tarkoittaa myös sitä, että konversioaste nousee kokeilujaksosta maksettuun versioon tai ilmaisista maksullisiin freemium-malleihin.

Voinko pitää sovellukseni piilossa niin, ettei se tule julkisesti näkyviin Shopify App Storessa ja muilla Shopify-pinnoilla?

Kyllä. Vaikka kaikilla Shopify App Storen kautta jaetuilla sovelluksilla (julkisilla sovelluksilla) on oltava sovelluslistaussivu, voit valita, onko sivu listattu vai ei. Sovelluksesi listaaminen Shopify App Storeen on yksi helpoimmista tavoista markkinoida sovellustasi Shopify-kauppiaille, mutta voit myös halutessasi poistaa sovelluksesi listalta. Listaamattomat sovellukset eivät ilmesty Shopifyn ja kolmannen osapuolen hakutuloksiin, eivätkä ne näy luokissa, mutta voit silti ohjata asiakkaita sovellusluettelon URL-osoitteeseen.

Miksi Shopify torjuu julkaisemattomia sovelluksia?

Jotta voimme varmistaa kauppiaiden luottamuksen ja turvallisuuden priorisoinnin, edellytämme, että Shopify App Storen arviointitiimi tarkistaa kaikki julkaisemattomat sovellukset.Shopify App Storen kautta jaeltuihin sovelluksiin (julkiset sovellukset) liittyvät sovellusvaatimukset on tarkoitettu tarjoamaan paras kokemus koko sovelluksen elinkaaren ajalta, mukaan lukien brändäys, asennus, perehdytys, toiminnallisuus ja laatu.

Omistan julkaisemattoman sovelluksen. Pystyykö nykyinen kauppias edelleen käyttämään sovellustani?

Muutos vaikuttaa nykyisiin kauppiaisiin vasta vuonna 2023. Sinun on kuitenkin toimitettava olemassa oleva julkaisematon sovelluksesi tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi, jotta uudet kauppiaat voivat asentaa sovelluksesi 1. syyskuuta 2022 alkaen.

Ymmärrämme, että joissain tapauksissa julkaisemattoman sovelluksen tai sovellusten lähettäminen tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi voi vaatia paljon vaivaa. Jos sinulla on julkaisematon sovellus, olemme toimittaneet erityisen ilmoituksen ja aikajanat, joissa kuvataan, milloin sovelluksesi on oltava tämän muutoksen mukainen.

Pystynkö edelleen käyttämään mukautettujen asennustyönkulkujen URL-osoitteita julkisissa sovelluksissani?

Mukautetut asennus-URL-menetelmät on korvattava Shopify App Storen uudelleenohjauksilla. Ajan myötä poistamme sellaisten julkisten sovellusten asennuspolut, jotka eivät käytä Shopify App Storea.

Jos sinulla on julkaisematon sovellus, sinun on lähetettävä sovelluksesi tarkistettavaksi sinulle lähetettyjen alustavien alkujanojen mukaisesti. Sovelluksesi lähettäminen tarkistettavaksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa voi varmistaa, että sovelluksesi asennusta voidaan jatkaa Shopifyn kautta.

Täytyykö nykyisten kauppiaiden asentaa julkaisematon sovellukseni uudelleen, kun se on lisätty Shopify App Storeen?

Ei, kauppiaiden ei tarvitse asentaa sovellustasi uudelleen sen jälkeen, kun se on jaeltu Shopify App Storeen, ellet lähetä täysin uutta sovellusta.

Täytyykö nykyisten kauppiaiden hyväksyä OAuth-käyttöoikeudet uudelleen sen jälkeen, kun sovellukseni on lisätty Shopify App Storeen?

Ei, kauppiaiden ei tarvitse uudelleen hyväksyä OAuth-käyttöoikeuksia, ellei sovelluksesi ole pyytänyt lisäalueita osana sovelluksen lähetysprosessia.

Mikä on uusi Shopify-kumppanuusohjelma ja mistä saan lisätietoja?

Shopify-kumppanuusohjelmaan kuuluu yrittäjiä, kouluttajia, vaikuttajia ja sisällöntuottajia, jotka innostavat yleisöään ja kertovat Shopify-yrittäjyydestä. Siihen kuuluu myös muita toimijoita, jotka antavat Shopify-neuvoja yrittäjistä koostuvalle yleisölleen. Ohjelmaan voi liittyä vapaasti, ja sen puitteissa siihen kuuluvilla on mahdollisuus muuttaa yleisönsä rahanansaintakeinoksi ja saada provisio jokaisesta uudesta Shopify-kauppiaaseen liittyvästä suosituksesta. Kumppanina voit ansaita palkkion jokaisesta käyttäjästä, joka sitoutuu maksulliseen sopimukseen yksilöllistä kumppanilinkkiäsi käyttäen. Lue lisää Shopify-kumppanuusohjelmasta.

Lisätietoja uudesta Shopify-kumppanuusohjelmasta ja sen vaatimuksista sekä UKK-osio löytyvät Introduction to Impact ‑oppaasta.

Sovelletaanko yhteistyökumppaniohjelman sopimusta edelleen Shopify-yhteistyökumppaneihin?

Yhteistyökumppaniohjelman sopimus (PPA) vaikuttaa yhä kaikkiin suosituskumppanin toimiin. Henkilöt, jotka ovat mukana Shopify Affiliate ‑kumppanuusohjelmassa, jota ohjataan Impact Radiuksen kautta, eivät ole suosituskumppaneita Shopify Affiliate -ohjelman nojalla tehtyjen toimien osalta. Shopify Affiliate ‑ohjelmaan sovelletaan erillisiä käyttöehtoja.

Mistä Shopify-kumppanin uudet käyttöehdot löytyvät?

Jotta voit tarkastella Shopify Affiliate Marketing ‑ohjelman ehtoja ja hyväksyä ne sähköisesti, käy Shopify Affiliate ‑ohjelman rekisteröitymissivulla.