Shopify Partner ‑ohjelman yleiset kysymykset

Seuraavassa on esitetty joitakin Shopify-Shopify Partner ‑ohjelmaan liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Tällä sivulla

Miten Shopify Partner ‑ohjelma toimii?

Shopify-yhteistyökumppaniohjelma tarjoaa sinulle useita tapoja liikevaihdon tuottamiseen. Voit esimerkiksi luoda liikevaihtoa tekemällä seuraavat toimet: * Ohjaa asiakkaat Shopify-yhteistyökumppaniohjelmaan testikauppoja käyttämällä, ja hanki toistuva provisio. * Kirjoita ja julkaise Shopify-sovelluksia tai Shopify-teemoja. * Myy sovelluksiasi tai teemojasi tilausperusteisesti tai kertamaksulla.

Lisätietoja löytyy osiossa Shopify Partnerin tulot.

Miten voin ryhtyä Shopify-yhteistyökumppaniksi?

Rekisteröi vain Shopify-yhteistyökumppanin tili. Kun olet yhteistyökumppani, voit lähettää sovelluksia Shopify App Storeen ja teemoja Shopify Theme Storeen ja aloittaa myös asiakkaiden viittaamisen Shopify-kauppoihin rekisteröitymistä varten yhteistyökumppanin tilisi yhteydessä. Voit ansaita osan tulosta, jonka Shopifyn ansaitsee jokaisesta uudesta asiakkaasta, siitä päivästä alkaen, jolloin hän rekisteröityy Shopify-kauppaan. Shopify maksaa sinulle näistä suosituksista säännöllisesti, kunhan olet saavuttanut jokaisen tulomaksujakson vähimmäissaldon.

Miten saan maksun?

Tulot kerrytetään ja maksetaan seuraavan aikataulun mukaisesti:

• Kaikki tulot, jotka ovat kertyneet kuun ensimmäisestä päivästä kuun 15. päivän loppuun mennessä, maksetaan viiden arkipäivän kuluttua kuukauden 15. päivästä.
  • Kaikki tulot, jotka ovat kertyneet kuun 16. päivästä kuun viimeisen päivän loppuun mennessä, maksetaan viiden arkipäivän kuluttua kuukauden viimeisestä päivästä.

Ansaitsemasi maksut toimitetaan sinulle Yhdysvaltain dollareina (USD). Maksut maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa aina, kun saldoa on kertynyt kyseisestä toiminnasta yli 25 USD. Jos saldosi on alle 25 dollaria, se on pidossa seuraavaan tulomaksujaksoon asti. Jos päätät sulkea yhteistyökumppanin tilisi ja saldosi on alle 25 dollaria tilin sulkemishetkellä, saldoa ei makseta.

Myynti- ja viittaustoiminnat lasketaan erikseen. Tämä tarkoittaa, että jos saavutat viittaustulojen raja-arvon, mutta et myyntituloja, viittaustulot maksetaan, mutta myyntitulot jatkavat kertymistään, kunnes ne saavuttavat tulojen raja-arvon.

Miten testikauppa luovutetaan asiakkaalle?

Noudata Testikauppojen luovuttaminen asiakkaille -ohjeistusta.

Miksi en pysty asentamaan sovellusta testikauppaan?

Ilmaisia sovelluksia voidaan asentaa testikauppaan. Jos haluat asentaa maksullisen sovelluksen, testikaupan pitää olla yhdistettynä tiliin, johon on lisätty luottokortti.

Miten voin työskennellä live-tilassa olevassa kaupassa, ilman että teen siihen muutoksia?

Vaihtoehto 1: Työskentele testikaupassa

Lataa live-tilassa olevan kaupan teema Teemat-sivulta ja lataa se sitten testikauppaasi. Nyt voit työskennellä live-tilassa olevan kaupan teeman kopiossa testiympäristössä.

Kun olet valmis julkaisemaan päivitetyn teeman, lataa teema testikaupasta ja lataa se sen jälkeen live-tilassa olevan kaupan ensisijaiseksi teemaksi.

Vaihtoehto 2: Shopifyn teemapaketti

Shopifyn teemapaketin avulla voit mukauttaa kauppasi teemaa haluamaasi paikallista tekstinkäsittelyohjelmaa käyttämällä. Kun olet tehnyt muutokset paikallisesti, voit siirtää ne kauppaan.

Shopify tukee useita teemoja, joten voit tehdä kopion teemastasi Shopify Adminin Teemat-sivulla ja muokata tätä julkaisematonta teemaa.

Mikä on paras käytäntö, jos kehität kauppaa asiakkaalle, joka käyttää kolmannen osapuolen teemaa?

Jos olet kehittänyt asiakkaalle kaupan ja se sisältää kolmannen osapuolen teeman, sinun täytyy siirtää teema asiakkaalle. Paras tapa sen tekemiseen riippuu siitä, pitääkö teeman koodia vielä mukauttaa, kun siirrät testikaupan asiakkaallesi:

• Jos teeman koodia pitää vielä mukauttaa, osta teema asiakkaasi puolesta, laskuta teeman kulu asiakkaalta ja luovuta testikauppa, jotta luottokorttisi poistetaan kaupan tililtä.

• Jos teeman koodia ei tarvitse mukauttaa, jätä teemaksi ilmainen kokeilu. Asiakkaan ei tarvitse maksaa teemasta, ennen kuin hän haluaa julkaista kaupan (tai jos hän haluaa mukauttaa koodia). Asiakas voi tehdä tämän, kun olet siirtänyt testikaupan.

Jos käytössä on ilmainen kokeiluteemaa, milloin asiakkaan täytyy maksaa teemasta? Pitääkö sen olla maksettu, kun kauppa siirretään?

Kauppias maksaa teemasta, kun hän haluaa julkaista teeman tai muokata koodia. Tämä voidaan tehdä sen jälkeen, kun olet luovuttanut testikaupan.

Miten sovelluslaskutus toimii?

Sovelluksen laskutus selitetään kokonaisuudessaan Sovelluslaskutus-asiakirjoissa.

Jos asiakas ottaa kokeilutilin käyttöönsä ja päivittää sen laajempaan versioon, saanko maksun päivitetyn version mukaan?

Kyllä. Sopimuksen muutos näkyy Partner Dashboardissa. Katso Plus-päivityksen tiedot Shopify Partnerin tuloista.

Mitä tietoja voin seurata asiakaskumppaneistani?

Voit seurata, keitä asiakaskumppanisi ovat, kaikkien asiakaskumppaneiden maksujakson aikana tuottamaa kokonaistuloa ja kaikkien asiakaskumppaneiden tähän asti tuottamaa kokonaistuottoa.

Miksi en löydä yksittäisen asiakkaan tuloja?

Emme julkaise tätä tilastotietoa, koska se loukkaisi asiakkaan yksityisyydensuojaa.

Saanko käyttööni työkaluja, joiden avulla voin mainostaa Shopifyta asiakkailleni?

Kyllä. Tutustu verkkosivuston Asiakasresurssit-osioon, jossa on esitteitä, lehtisiä ja tietoja, joita voit jakaa mahdollisille tuleville ja nykyisille asiakkaillesi. Tarjoamme käyttöösi myös joitakin Shopify-bannereita ja logoja sekä ehdotuksia, miten voit brändätä itsesi Shopify Partnerina. Lähetämme kuukausittain uutiskirjeen, joka sisältää Shopify-uutisia, vinkkejä Shopifyn mainostamiseen ja muita tärkeitä tietoja. Jos mieleesi tulee jotain, josta uskot, että voisimme sen avulla auttaa sinua kasvattamaan myyntiäsi, ota yhteyttä Partner-tukeen (Partner Support/questions/partners).

Onko ansaitsemani rahan määrää rajoitettu?

Ei. Voit hankkia niin paljon asiakastuloja kuin pystyt käsittelemään. Meidän tapamme ajatella on, että jos sinä saat rahaa, mekin saamme rahaa.

Kuinka paljon voin ansaita?

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää rahan ansaitsemisesta Shopify Partnerina, on kuvattu kohdassa Shopify Partnerin tulot.

Veloittaako Shopify veroa yhteistyökumppanin tuloista?

Shopify saattaa veloittaa veroja maksuistaan tai tietyissä tapauksissa maksaa veroja viittausprovisiostasi. Nämä verot määräytyvät sijaintisi, yhteistyökumppanitoiminnan ja yhteistyökumppanin tilin asetuksissa antamiesi verotietojen perusteella. Saatat olla velvollinen maksamaan kyseistä veroa asianmukaiselle viranomaisella. Saat lisätietoja tutustumalla kohtaan Shopify Partnerin tulot.

Jos olen tehnyt asiakasviittauksen Shopifylle ennen kuin olen rekisteröitynyt yhteistyökumppaniksi, voinko silti lisätä asiakkaan viittauksiini?

Et. Jos olet tehnyt asiakasviittauksen ennen kuin olet rekisteröitynyt yhteistyökumppaniksi, et voi lisätä asiakkaan tiliä viittauksiisi.

Voinko ansaita tuloja omasta kaupastani?

Valitettavasti et. Kumppanimaksujen kerääminen kaupasta, joka on kokonaan tai osittain sinun, on petos ja se johtaa erottamiseen Shopify Partner ‑ohjelmasta.

Voinko käyttää testikauppaa palvelujeni mainostamiseen?

Kyllä. Et voi käsitellä maksuja henkilökohtaisen testikaupan kautta, mutta olet tervetullut käyttämään sellaista julkisena sivustona, jossa voit mainostaa palvelusi ja esitellä työtäsi.

Tiedän, että viittaamillani kauppiailla on ollut myyntiä viime viikkoina. Miksi tuloni eivät näytä kasvavan vastaavasti?

Shopify-yhteistyökumppanina ansaitset provision kauppiaan tilausmaksun perusteella. Saat tätä provisiota niin kauan kuin kauppias on Shopify-asiakas.

Laskemme provision kauppiaan maksamien laskujen perusteella. Tulot alkavat kertyä, kun lasku on lähetetty Shopifylta kauppiaalle ja kauppias on maksanut sen.

Mitä tapahtuu, jos haluan riitauttaa tulon, joka minulle on maksettu? Vaikuttaa siltä, että saamani summan pitäisi olla enemmän/vähemmän.

Jos sinulla on maksuja koskevia erimielisyyksiä, yhteyttä kumppanitukeen ja ilmoita kaikki kyseistä ongelmaa koskevat tiedot. Luemme viestisi ja teemme parhaamme ongelman ratkaisemiseksi.

Onko Shopify Partner ‑ohjelmaan tulossa uusia ominaisuuksia?

Kyllä. Kehitämme jatkuvasti uusia hyödyllisiä ominaisuuksia niin yhteistyökumppaniohjelmaan kuin Shopifyhin yleensä. Ilmoitamme yleensä näistä päivityksistä, ennen kuin ne julkaistaan. Jos toivot jotain ominaisuutta tai toimintoa lisättäväksi Shopify-yhteistyökumppaniohjelmaan, ota yhteyttä yhteistyökumppanitukeen.

Mitä käyttöehdot ovat?

Käyttöehdot sijaitsevat täällä.

Miten peruutan ohjelman rekisteröitymisen jälkeen?

Ota yhteyttä Partner-tukeemme.

Miten otan yhteyttä Partner-tukeen?

Voit ottaa yhteyttä yhteistyökumppanitukeen Shopify Help Centerin kautta. Yhteistyökumppanituki voi auttaa sinua navigoimaan yhteistyökumppaniohjelmissamme, Partner Dashboardissammeja kasvattamaan yhteistyökumppanitoimintaasi.

Onko Partner Dashboard käytettävissä useilla eri kielillä?

Kyllä. Saat lisätietoja siitä, miten voit valita haluamasi kielen tutustumalla kohtaan Valitse ensisijainen kieli.

Huom: Etkö löydä etsimääsi vastausta? Ota yhteyttä.