Vanlige spørsmål om Shopify-partnerprogrammet

Her er noen vanlige spørsmål vi får spørsmål om Shopify-partnerprogrammet.

På denne siden

Hvordan fungerer Shopify-partnerprogrammet?

Med Shopify-partnerprogrammet får du flere måter å generere inntekter på. Du kan for eksempel generere inntekter ved å gjøre følgende: * Henvise kunder til Shopify-partnerprogrammet ved å bruke utviklingsbutikker, og motta en gjentakende kommisjon. * Skrive og publisere Shopify-apper eller Shopify-temaer. * Selge apper eller temaer på abonnementsbasis eller mot en éngangskostnad.

Se Shopify Partner-inntekter for flere opplysninger.

Hvordan blir jeg en Shopify-partner?

Registrer deg ganske enkelt for en Shopify-partnerkonto. Når du er partner kan du sende inn apper til Shopify App Store og temaer til Shopify Theme Store, og begynne å henvise kunder til å registrere seg for Shopify-butikker i tilknytning til partnerkontoen din. Du kan tjene en andel av inntektene Shopify tjener fra hver nye kunde fra den dagen de registrerer seg for en Shopify-butikk. Shopify betaler deg regelmessig for disse henvisningene, forutsatt at du oppnår minstesaldoen for hver utbetalingsperiode.

Hvordan får jeg betalt?

Inntekter akkumuleres og betales ut i henhold til følgende tidsplan:

• For alle inntekter som er opptjent mellom 1. og til og med den 15. hver måned, vil utbetalingen skje 5 virkedager etter den 15. dagen i måneden.
  • For alle inntekter som er opptjent mellom den 16. og til og med den siste dagen i måneden, vil utbetalingen skje 5 virkedager etter den siste dagen i måneden.

Betalingene du opptjener overføres til deg i USD. Alle pengene du har til gode utbetales to ganger per måned, så lenge saldoen for aktivitetstypen er over 25 USD. Hvis saldoen er under 25 USD, holdes den tilbake til neste utbetalingsperiode. Hvis du bestemmer deg for å avslutte partnerkontoen og saldoen er under 25 USD på tidspunktet kontoen stenges, vil ikke saldoen bli utbetalt.

Inntekter for salgs- og henvisningsaktiviteter vil bli beregnet separat. Det betyr at dersom du oppfyller grensen for henvisningsinntekter, men ikke for salgsinntekter, vil henvisningsinntektene bli utbetalt, mens salgsinntektene fortsetter å akkumulere til de oppfyller utbetalingsgrensen.

Hvordan overlater jeg en utviklingsbutikk til en kunde?

Følg denne veiledningen for å overlevere utviklingsbutikker til kunder.

Hvorfor kan jeg ikke installere en app i en utviklingsbutikk?

Du kan installere gratis apper i utviklingsbutikken. For å installere en app som har en avgift, må utviklingsbutikken ha et abonnement der et kredittkort er tilknyttet kontoen.

Hvordan jobber jeg med en live-butikk uten å påvirke den?

Alternativ 1: Jobb med en utviklingsbutikk

Last ned temaet fra Temaer-siden i den aktive butikken, og last det opp til den eksisterende utviklingsbutikken. Nå kan du jobbe med en kopi av temaet fra den aktive butikken i et utviklingsmiljø.

Når du er klar til å lansere det oppdaterte temaet, kan du laste ned temaet fra utviklingsbutikken og laste det opp til live-butikken som det primære temaet.

Alternativ 2: Shopify Theme Kit

Du kan bruke Shopify Theme Kit til å endre et butikktema med et lokalt tekstredigeringsprogram. Når du er ferdig med å gjøre endringene lokalt, kan du sende dem til butikken.

Shopify støtter flere temaer, slik at du kan ta en kopi av temaet ditt på tema-siden i Shopify-administratoren og redigere det upubliserte temaet.

Hva er den beste fremgangsmetoden når man har bygget en butikk for en kunde med et tredjepartstema?

Hvis du har bygget en butikk for en kunde og den inneholder et tredjepartstema, må du overføre temaet til kunden. Den beste måten å gjøre dette på avhenger av hvorvidt temaet fortsatt trenger kodetilpasning når du overfører utviklingsbutikken til kunden din:

• Hvis temaet fortsatt trenger kode tilpasning, kan du kjøpe temaet på vegne av kunden, fakturere kunden kostnaden for temaet og overføre utviklingsbutikken slik at kredittkortet ditt fjernes fra kontoen dens.

• Hvis temaet ikke trenger noen kodetilpasning, må du etterlate temaet som en gratis prøveperiode. Kunden din trenger ikke å betale for temaet før de vil publisere det (eller hvis de vil tilpasse koden). De kan gjøre dette etter at du har overført utviklingsbutikken.

Når må kunden betale for temaet dersom man bruker en gratis prøveperiode av temaet? Samtidig som man overfører butikken?

Forhandleren betaler for temaet når de vil publisere temaet eller redigere koden. Dette kan gjøres etter at du har overført utviklingsbutikken.

Hvordan fungerer app-fakturering?

Applikasjonsfaktureringen forklares fullt ut i dokumentasjonen for applikasjonsfakturering .

Hvis en kunde registrerer seg for en prøvekonto og oppgraderer, får jeg betalt for det oppgraderte abonnementet?

Ja. Abonnementsendringen vil gjenspeiles i partnerinstrumentbordet. For mer informasjon om Plus-oppgraderinger, kan du se Shopify-partnerinntekter.

Hvilken informasjon kan jeg spore om kundene jeg samarbeider med?

Du kan spore hvem disse kundene er, totalinntekten i den betalingsperioden som er generert av alle tilknyttede kunder og den totale inntekten til dags dato fra alle kundene du samarbeider med.

Hvorfor får jeg ikke se inntektene fra hver enkelt kunde?

Vi oppgir ikke denne statistikken ettersom det ville vært et brudd på kundens personvern.

Vil jeg få verktøy som hjelper meg å markedsføre Shopify til kundene mine?

Ja. Besøk Kunderessurser-seksjonen av nettstedet for brosjyrer og informasjon du kan dele med potensielle og nåværende kunder. Vi tilbyr også noen kreative Shopify-bannere og logoer du kan bruke, samt forslag til hvordan du markedsfører deg selv som Shopify-partner. Vi sender ut et månedlig nyhetsbrev som inneholder Shopify-nyheter, tips til hvordan du promoterer Shopify og annen viktig informasjon. Hvis det er noe spesielt du mener vi burde tilby som kan være verdifullt for å hjelpe deg med salget, kan du kontakte partnerstøtte(/questions/partners).

Er det begrenset hvor mye jeg kan tjene?

Nei. Du kan verve så mange kunder og dra inn så mye penger som du bare klarer. Du tjener på det, og vi tjener på det.

Hvor mye vil jeg tjene?

Alt du trenger å vite om å tjene penger som Shopify-partner er nevnt i Shopify-partnerinntekter.

Belaster Shopify skatt på partnerinntekter?

Shopify kan belaste deg skatt på avgifter eller utbetale skatt på henvisningskommisjonene i visse tilfeller. Disse avgiftene varierer avhengig av hvor du befinner deg, typen partneraktivitet og skatteinformasjonen du oppgir i innstillingene for partnerkontoen din. Du kan være ansvarlig for å innbetale disse avgiftene til den aktuelle skattemyndigheten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Shopify-partnerinntekter.

Hvis jeg har henvist en kunde til Shopify før jeg registrerte meg som partner, kan jeg fremdeles legge dem til henvisningene mine?

Nei. Hvis du henviste en kunde før du registrerte deg som partner, kan du ikke legge til deres konto i henvisningene dine.

Kan jeg tjene penger på min egen butikk?

Nei, dessverre. Innsamling av partnerinntekter på en butikk som drives helt eller delvis av deg selv regnes som svindel, og fører til oppsigelse fra partnerprogrammet.

Kan jeg reklamere for tjenestene mine i en utviklingsbutikk?

Ja. Du kan ikke behandle betalinger gjennom en personlig utviklingsbutikk, men du kan gjerne bruke en som et offentlig nettsted rettet mot å annonsere tjenester og vise frem produkter.

Jeg vet at forhandlere jeg henvist har hatt salg de siste ukene. Hvorfor ser ikke inntektene mine ut til å øke i henhold til dette?

Som Shopify-partner tjener du en kommisjon basert på forhandlerens abonnementsavgift. Du vil fortsette å tjene denne kommisjonen så lenge forhandleren er Shopify-kunde.

Vi beregner provisjon basert på fakturaer som er betalt av forhandleren. Etter at fakturaen har blitt sendt fra Shopify til forhandleren og forhandleren har betalt, vil inntektene dine begynne å akkumulere.

Hva skjer hvis jeg vil bestride et omsetningsbeløp jeg har mottatt? Jeg skulle ha mottatt mer/mindre.

For eventuelle betalingstvister må du ta kontakt med partnerstøtte og oppgi all informasjon om problemet. Vi går gjennom meldingen og gjør vårt beste for å løse den.

Vil partnersystemet få flere funksjoner?

Ja. Akkurat som med Shopify, utvikler vi løpende alle slags nyttige funksjoner i partnerprogrammet. Vi oppdaterer deg vanligvis på disse oppgraderingene rett før de lanseres. Hvis det er noen funksjon eller funksjonalitet du gjerne vil se i Shopify-partnerprogrammet, kan du kontakte partnerstøtte.

Hva er vilkårene for bruk?

Vilkårene for bruk finner du her.

Hvordan kansellerer jeg programmet etter at jeg har registrert meg?

Kontakt partnerstøtte.

Hvordan kontakter jeg partnerstøtte?

Du kan kontakte partnerstøtte gjennom Shopify Help Center. Partnerstøtte kan hjelpe deg med å navigere i partnerprogrammene våre, partnerinstrumentbordet og utvikle partnervirksomheten.

Er partnerinstrumentbordet tilgjengelig på flere språk?

Ja. Ja. For å finne ut hvordan du velger språk, kan du se Velg ditt foretrukne språk.