Vanlige spørsmål fra Shopify-partnere

Her er noen vanlige spørsmål vi får om Shopifys partnerprogram. Les videre for å se om spørsmålet ditt allerede har blitt besvart.

Hvordan fungerer Shopify-partnerprogrammet?

Shopify-partnerprogrammet gir deg flere måter å generere inntekter på. Det ene er å henvise kunder til oss ved å bruke utviklingsbutikkerog motta en inntektsandel. En annen er å bruke samarbeidspartnerkoblingen din til å tjene en premie for hver Shopify-forhandler som registrerer seg via samarbeidspartnerkoblingen din. Du kan skrive og publisere Shopify-apper eller Shopify-temaer. Du kan også selge appene eller temaene dine på abonnementsbasis eller mot en engangsavgift. Se omsetningsandeler for Shopify-partnere for ytterligere informasjon.

Hvordan blir jeg en Shopify-partner?

Bare registrer deg til en Shopify-partnerkonto. Når du har blitt partner, kan du sende inn apper til Shopify App Store og begynne å registrere kunder i kontoen din. Du vil tjene en andel av inntekten Shopify får inn fra hver kunde fra og med den dagen de registrerer seg gjennom deg. Shopify sender deg regelmessige utbetalinger på PayPal, forutsatt at du har oppnådd minimumssaldoen.

Hvordan får jeg betalt?

Kreditter til partner kontoer blir akkumulert og betalt ut i henhold til følgende tidsplan:

• For alle kreditter som er opprettet mellom 1. og til og med den 15. hver måned, vil utbetalingen skje 5 virkedager etter den 15. dagen i måneden.
  • For alle kreditter som opprettes mellom den 16. og til og med den siste dagen i måneden, vil utbetalingen skje 5 virkedager etter den siste dagen i måneden.

Du får betalt i dollar via PayPal. Eventuelle beløp vi skylder deg vil bli betalt ut to ganger per måned så lenge saldoen din er over 25 dollar. Hvis saldoen din er under 25 dollar, vil du motta pengene i neste utbetalingsperiode. Hvis du velger å avslutte partnerkontoen mens saldoen din er under 25 dollar, blir ikke beløpet betalt.

Hvordan overlater jeg en utviklingsbutikk til en kunde?

Følg denne veiledningen for å overlevere utviklingsbutikker til kunder.

Hvorfor kan jeg ikke installere en app i en utviklingsbutikk?

Du kan installere gratis apper i utviklingsbutikken. For å installere en app som har en avgift, må utviklingsbutikken ha et abonnement der et kredittkort er tilknyttet kontoen.

Hvordan jobber jeg med en live-butikk uten å påvirke den?

Alternativ 1: Jobb med en utviklingsbutikk

Last ned temaet fra temasiden i Live-butikken, og last opp til den eksisterende utviklingsbutikken din. Nå kan du jobbe med en kopi av live-butikkens tema i et utviklingsmiljø.

Når du er klar til å lansere det oppdaterte temaet, kan du laste ned temaet fra utviklingsbutikken og laste det opp til live-butikken som det primære temaet.

Alternativ 2: Shopify Theme Kit

Du kan bruke Shopify Theme Kit til å endre et butikktema med et lokalt tekstredigeringsprogram. Når du er ferdig med å gjøre endringene lokalt, kan du sende dem til butikken.

Shopify støtter flere temaer, slik at du kan ta en kopi av temaet ditt på tema-siden i Shopify-administratoren og redigere det upubliserte temaet.

Hva er den beste fremgangsmetoden når man har bygget en butikk for en kunde med et tredjepartstema?

Hvis du har bygget en butikk for en kunde og den inneholder et tredjepartstema, må du overføre temaet til kunden. Den beste måten å gjøre dette på avhenger av hvorvidt temaet fortsatt trenger kodetilpasning når du overfører utviklingsbutikken til kunden din:

• Hvis temaet fortsatt trenger kode tilpasning, kan du kjøpe temaet på vegne av kunden, fakturere kunden kostnaden for temaet og overføre utviklingsbutikken slik at kredittkortet ditt fjernes fra kontoen dens.

• Hvis temaet ikke trenger noen kodetilpasning, må du etterlate temaet som en gratis prøveperiode. Kunden din trenger ikke å betale for temaet før de vil publisere det (eller hvis de vil tilpasse koden). De kan gjøre dette etter at du har overført utviklingsbutikken.

Når må kunden betale for temaet dersom man bruker en gratis prøveperiode av temaet? Samtidig som man overfører butikken?

Forhandleren betaler for temaet når de vil publisere temaet eller redigere koden. Dette kan gjøres etter at du har overført utviklingsbutikken.

Hva er en samarbeidspartnerkobling?

En samarbeidspartnerkobling er en unik URL-adresse som du kan gi til kundene dine. Alle partnere får sin egen unike samarbeidspartnerkobling. Når du skal opprette kundens butikk, må du logge inn på instrumentbordet for partnere og åpne en utviklingsbutikk eller gi kunden samarbeidspartnerkoblingen din. Dette fører til at kundens butikk kobles til Shopify-partnerkontoen din, slik at du kan se samarbeidsbeløpet ditt.

For å få betalt en månedlig gjentakende omsetningssandel for forhandlerne du henviser, må du opprette en utviklingsbutikk for dem. Hvis de registrerer seg gjennom din samarbeidspartnerkobling, får du en premieubetaling i stedet. For å finne ut mer, kan du se Shopify-partnerinntektsandel.

Hvordan fungerer app-fakturering?

Applikasjonsfaktureringen forklares fullt ut i dokumentasjonen for applikasjonsfakturering .

Jeg bor ikke i Canada. Kan jeg fortsatt delta?

Ja. Alt vi trenger for å sende deg betaling, er en gyldig PayPal-konto. Vi foretar utbetalingene i amerikanske dollar.

Hvis en kunde registrerer seg for en prøvekonto og oppgraderer, får jeg betalt for det oppgraderte abonnementet?

Ja. Du vil kunne se abonnementsoppgraderingen på instrumentbordet for partnere.

Hvilken informasjon kan jeg spore om kundene jeg samarbeider med?

Du kan spore hvem disse kundene er, totalinntekten i den betalingsperioden som er generert av alle tilknyttede kunder og den totale inntekten til dags dato fra alle kundene du samarbeider med.

Hvorfor får jeg ikke se inntektene fra hver enkelt kunde?

Vi oppgir ikke denne statistikken ettersom det ville vært et brudd på kundens personvern.

Vil jeg få verktøy som hjelper meg å markedsføre Shopify til kundene mine?

Ja. Se kunderessurs-seksjonen på nettstedet for brosjyrer, flygeblad og informasjon du kan dele med potensielle og nåværende kunder. Vi tilbyr også noen kreative Shopify-bannere og -logoer som du kan bruke, samt forslag til hvordan du kan markedsføre deg selv som Shopify-partner. Vi sender ut et månedlig nyhetsbrev som inneholder Shopify-nyheter, tips om hvordan du kan markedsføre Shopify og annen viktig informasjon. Hvis det er noe spesielt du tror vi kan tilby som vil være verdifullt i forhold til å hjelpe deg med å selge, kan du kontakte vår 24/7 Priority Partner-brukerstøtte på 1 866 752 0324, via e-post eller på live-chatten i instrumentbordet for partnere.

Er det begrenset hvor mye jeg kan tjene?

Nei. Du kan verve så mange kunder og dra inn så mye penger som du bare klarer. Du tjener på det, og vi tjener på det.

Hva er inkludert i omsetningsandelen?

Alt du trenger å vite om omsetningsandelen er beskrevet i vår kom i gang-veiledning.

Hvis jeg har henvist en kunde til Shopify før jeg registrerte meg som partner, kan jeg fremdeles legge dem til henvisningene mine?

Nei. Hvis du henviste en kunde før du registrerte deg som partner, kan du ikke legge til deres konto i henvisningene dine.

Kan jeg tjene penger på min egen butikk?

Nei, dessverre. Innsamling av partnerinntekter på en butikk som drives helt eller delvis av deg selv regnes som svindel, og fører til oppsigelse fra partnerprogrammet.

Kan jeg reklamere for tjenestene mine i en utviklingsbutikk?

Ja. Du kan ikke behandle betalinger gjennom en personlig utviklingsbutikk, men du kan gjerne bruke en som et offentlig nettsted rettet mot å annonsere tjenester og vise frem produkter.

Jeg vet at mine samarbeidspartneres butikker har solgt noe de siste ukene. Hvorfor øker ikke inntektene mine i takt med salgene?

Som Shopify-partner tjener du en omsetningsandel på grunnlag av kundens månedlige Shopify-faktura. Dette gjelder så lenge de er Shopify kunde, og så lenge du er en aktiv Shopify-partner.

Vi beregner omsetningsandelen din på grunnlag av fakturaene som kunden har betalt. Etter at fakturaen har blitt sendt fra Shopify til kunden og kunden har betalt, vil du se at inntekten din øker.

Hva skjer hvis jeg vil bestride et omsetningsbeløp jeg har mottatt? Jeg skulle ha mottatt mer/mindre.

Ved eventuelle betalingstvister kan du kontakte vår brukerstøtte for partnere og opplyser om all relevant informasjon vedrørende problemet. Vi leser meldingen og gjør vårt beste for å løse problemet.

Vil partnersystemet få flere funksjoner?

Ja. På samme måte som med Shopify, utvikler vi stadig ulike nyttige funksjoner for partnerprogrammet. Vi informerer deg om disse oppgraderingene rett før vi lanserer de. Hvis det finnes en funksjon eller funksjonalitet du gjerne vil ha i Shopify-partnerprogram, kan du kontakte vår brukerstøtte for partnere.

Hva er vilkårene for bruk?

Vilkårene for bruk finner du her.

Hvordan kansellerer jeg programmet etter at jeg har registrert meg?

Kontakt vår brukerstøtte for partnere.

Hvordan kontakter jeg Priority Partner-brukerstøtte?

Du kan kontakte brukerstøtten 24/7 på telefon på 1 866 752 0324, via e-posteller via live-chatten på instrumentbordet for partnere.

Er partnerinstrumentbordet tilgjengelig på flere språk?

Ja. For å finne ut hvordan du velger språk, kan du se Velg språk.