Vanliga frågor om Shopify partners

Här är några vanliga frågor som vi får ställda till oss om Shopifys partnerprogram. Läs vidare för att se om din fråga besvaras här.

Hur fungerar Shopifys partnerprogram?

Shopifys partnerprogram ger dig flera sätt att generera intäkter på. Ett är att hänvisa klienter till oss med hjälp av utvecklingsbutikeroch få en intäktsandel. Ett annat är att använda din affiliatelänk för att få en premie för varje Shopify-handlare som registrerar sig med hjälp av din affiliatelänk. Du kan skriva och publicera Shopify-appar eller Shopify-teman. Du kan även sälja dina appar eller teman på prenumerationsbasis eller för en engångsavgift. Se intäktsandel för Shopify-partner för mer information.

Hur blir jag en Shopify partner?

Registrera dig för ett Shopify partnerkonto. När du är partner kan du skicka in appar till Shopify App Store och börja registrera klienter under ditt konto. Du kommer att få en del av intäkten Shopify tjänar från varje klient från den dag du registrerar dig. Shopify betalar dig med jämna mellanrum via PayPal, förutsatt att du har uppnått minimisaldot.

Hur får jag betalt?

Krediter till partnerkonto kommer att ackumuleras och betalas ut enligt följande schema:

• För alla krediter som skapats mellan den 1:a till och med den 15:e i varje månad kommer betalning att ske 5 arbetsdagar efter den 15:e i månaden.
  • För alla krediter som skapats mellan den 16:e till och inklusive den sista dagen i månaden kommer betalningen att inträffa 5 arbetsdagar efter den sista dagen i månaden.

Betalningarna kommer att levereras till dig via PayPal i USD. Eventuell betalning till dig betalas ut två gånger varje månad så länge som ditt saldo överstiger 25 USD. Om ditt saldo understiger 25 USD kommer det att kvarhållas tills nästa utbetalningsperiod. Om du bestämmer dig för att stänga ditt partnerkonto och ditt saldo understiger 25 USD, kommer beloppet inte att betalas ut.

Hur lämnar jag över en utvecklingsbutik till en kund?

Följ denna guide för att överlämna utvecklingsbutiker till klienter.

Varför kan jag inte installera en app i en utvecklingsbutik?

Gratisappar kan installeras i utvecklingsbutiken. För att installera en app som har en avgift måste utvecklingsbutiken ha en plan med ett kreditkort på kontot.

Hur arbetar jag med en aktiv butik utan att det påverkas?

Alternativ 1: Arbeta med en utvecklingsbutik

Ladda ner temat från sidan teman i livebutiken och ladda upp det till din befintliga utvecklingsbutik. Nu kan du arbeta med en kopia av den aktiva butikens tema i en utvecklingsmiljö.

När du är redo att lansera det uppdaterade temat laddar du ner temat från din utvecklingsbutik och laddar upp det till den aktiva butiken som det primära temat.

Alternativ 2: Shopify-tema Kit

Du kan använda Shopifys tema Kit för att ändra ett butiks tema med en lokal textredigerare. När du är klar med att göra dina ändringar lokalt kan du skicka dem till butiken.

Shopify stöder flera teman, så du kan göra en kopia av ditt tema på temasidan i din Shopify admin och redigera det opublicerade temat.

Vad är bästa praxis när du har skapat en butik för en klient med ett tema från tredje part?

Om du har skapat en butik för en klient och den inkluderar ett tema från tredje part måste du överföra temat till klienten. Det bästa sättet att göra detta beror på om temat fortfarande behöver kodanpassning när du överför utvecklingsbutiken till din klient:

• Om temat fortfarande behöver kodanpassning, köp temat på klientens vägnar, fakturera klienten kostnaden för temat och överlämna utvecklingsbutiken så att ditt kreditkort tas bort från kontot.

• Om temat inte behöver någon anpassning av koden, lämna temat som en gratis testversion. Din klient behöver inte betala för temat förrän de vill publicera det (eller om de vill anpassa koden). De kan göra detta efter att du har överfört utvecklingsbutiken.

Om du använder en gratis testversion av temat, vid vilken tidpunkt behöver kunden betala för temat? Måste det vara när vi överför butiken?

Handlaren betalar för temat när de vill publicera temat eller redigera koden. Detta kan göras efter att du har överfört utvecklingsbutiken.

Vad är en affiliatelänk?

En affiliatelänk är en unik webbadress som du kan tillhandahålla till dina kunder. Varje partner får sin egen unika affiliatelänk. När det är dags att skapa din klients butik loggar du in på din partnerpanel och öppnar en utvecklingsbutik eller förser din klient med din affiliatelänk. Detta kommer att ansluta kundens butik till ditt Shopify partnerkonto och låta dig spåra dina affiliateintäkter.

För att få en månatlig återkommande intäktsandel för de handlare du refererar måste du skapa en utvecklingsbutik för dem. Om de registrerar sig via din affiliatelänk kommer du att få en premie utbetald istället. Om du vill veta mer, se intäktsandel för Shopify-partner.

Hur fungerar appfakturering?

Applikationsfakturering förklaras i sin helhet i dokumentationen för applikationsfakturering .

Jag bor inte i Kanada. Kan jag fortfarande delta?

Ja. Allt vi behöver för att betala dig är ett giltigt PayPal-konto. Vi kommer att göra betalningar i USD.

Om en klient registrerar ett provkonto och uppgraderar, kommer jag att få betalt för den uppgraderade planen?

Ja. Planändringen kommer att återspeglas i din partner-kontrollpanel.

Vilken information kommer jag kunna spåra för mina anslutna kunder?

Du kan spåra vilka dina närstående klienter är, den totala intäkten i den betalningsperioden som genererats av alla dina närstående klienter och den totala intäkten hittills från alla dina anslutna klienter.

Varför kan jag inte ta reda på intäkterna från varje enskild klient?

Vi tillhandahåller inte denna statistik eftersom det skulle vara en kränkning av kundens integritet.

Kommer jag att få hjälp med att marknadsföra Shopify till mina klienter?

Ja. Besök vår klientresurssektion för broschyrer, flygblad och information du kan dela med potentiella och nuvarande klienter. Vi tillhandahåller också några kreativa Shopify-banners och logotyper för dig att använda och förslag på hur du kan varumärka dig själv som en Shopify-partner. Vi skickar ut ett månatligt nyhetsbrev som innehåller Shopify-nyheter, tips om hur du marknadsför Shopify och annan viktig information. Om du i synnerhet tror att vi skulle kunna tillhandahålla något som skulle vara värdefullt för att hjälpa dig att sälja, kontakta vår prioriterade partnersupport dygnet runt på 1-866-752-0324, via e-post eller från livechatten i din partnerpanel.

Är det belopp som jag kan få begränsat?

Nej. Du kan tjäna in på så många kunder så mycket intäkter som du möjligen kan hantera. Såsom vi ser det, om du tjänar, tjänar vi.

Vad ingår i intäktsandelen?

Allt du behöver veta om intäktsandelar beskrivs i vår komma igång-guide.

Om jag hänvisade en klient till Shopify innan jag registrerade mig som partner, kan jag fortfarande lägga till den i mina hänvisningar?

Nej. Om du hänvisade en kund innan du registrerade dig som en partner kan du inte lägga till deras konto till dina hänvisningar.

Kan jag få intäkter från min egen butik?

Tyvärr inte. Att samla in partnerinkomster för en butik som helt eller delvis drivs av dig själv är bedrägeri och skäl för uppsägning från Partner-programmet.

Kan jag använda en utvecklingsbutik för att annonsera mina tjänster?

Ja. Du kan inte bearbeta några betalningar via en personlig utvecklingsbutik, men du är välkommen att använda en som en webbplats som visas för allmänheten för att marknadsföra dina tjänster och visa ditt arbete.

Jag vet att mina anslutna kundbutiker har haft försäljning de senaste veckorna. Varför verkar inte mina intäkter öka i enlighet med detta?

Som Shopify-partner tjänar du en intäktsandel med Shopify på kundens månatliga Shopify-faktura så länge som de är en Shopify-kund, och så länge som du fortsätter att vara en aktiv Shopify-partner.

Vi beräknar din intäktsandel baserat på fakturor som betalats av klienten. När fakturan har skickats från Shopify till klienten och klienten har betalat ser du att dina intäkter börjar öka.

Vad händer om jag vill bestrida ett intäktsbelopp som jag har betalat? Det verkar som om det belopp jag fått borde vara mer/mindre.

För eventuella betalningstvister, kontakta vår partnersupport med fullständig information om problemet. Vi granskar ditt meddelande och gör vårt bästa för att lösa det.

Kommer det att finnas fler funktioner i partnersystemet?

Ja. Precis som hos Shopify utvecklar vi kontinuerligt alla typer av användbara funktioner för partnerprogrammet. Vi håller dig uppdaterad om dessa uppgraderingar precis innan de blir aktiva. Om det finns någon funktion eller funktionalitet som du vill lägga till i Shopifys partnerprogram, kontakta vår partnersupport.

Vilka är användarvillkoren?

Villkoren för tjänsten finns här.

Hur avbryter jag programmet efter registrering?

Var god kontakta vår partnersupport.

Hur kontaktar jag prioriterad partnersupport?

Du kan komma i kontakt dygnet runt per telefon på 1-866-752-0324, via e-posteller från livechatten i din partner-kontrollpanel.

Finns partner-kontrollpanelen på flera språk?

Ja. Information om hur du väljer det språk du vill använda finns under välja önskat språk.