Vanliga frågor om Shopifys partnerprogram

Här är några vanliga frågor som vi får frågan om Shopifys partnerprogram.

På den här sidan

Hur fungerar Shopifys partnerprogram?

Shopifys partnerprogram ger dig flera sätt att generera intäkter på. Du kan till exempel generera intäkter genom att göra följande: * Hänvisa klienter till Shopifys partnerprogram genom att använda utvecklingsbutiker och få en återkommande provision. * Skriv och publicera Shopify-appar eller Shopify-teman. * Sälj dina appar eller teman på prenumerationsbasis eller mot en engångsavgift.

Se intäkter för Shopify-partner för mer information.

Hur blir jag en Shopify partner?

Registrera dig för ett Shopify Partner-konto. När du är en partner kan du skicka in appar till Shopify App Store och teman till Shopifys temabutik och även börja hänvisa dina klienter att registrera sig för Shopify-butiker i samband med ditt partnerkonto. Du kan få en del av intäkterna som Shopify erhåller på varje ny kund från och med den dag de registrerar sig för en Shopify-butik. Shopify kommer regelbundet betala dig för dessa hänvisningar, förutsatt att du har uppnått minimisaldo för varje utbetalningsperiod.

Hur får jag betalt?

Vinsterna ackumuleras och betalas ut enligt följande schema:

• För alla intäkter som skedde mellan den 1:a till och med den 15:e i varje månad kommer betalning att ske 5 arbetsdagar efter den 15:e i månaden.
  • För alla intäkter som skedde mellan den 16:e till och inklusive den sista dagen i månaden kommer betalningen att inträffa 5 arbetsdagar efter den sista dagen i månaden.

Betalningar som tjänats in av dig levereras till dig i USD. Utbetalning av belopp sker två gånger i månaden, så länge som ditt saldo för relevant aktivitetstyp överstiger 25 USD. Om ditt saldo understiger 25 USD hålls beloppet kvar tills nästa utbetalningsperiod. Om du bestämmer dig för att stänga ditt partnerkonto och om ditt saldo understiger 25 USD vid den tidpunkt då kontot stängs, så kommer saldot inte att betalas ut.

Intäkter från försäljning och hänvisningar beräknas separat. Detta innebär att om du uppfyller tröskelvärdena för hänvisningsintäkter men inte för försäljningsintäkter betalas hänvisningsintäkter ut och försäljningsintäkter fortsätter att öka tills de uppnår tröskelvärdena.

Hur lämnar jag över en utvecklingsbutik till en kund?

Följ denna guide för att överlämna utvecklingsbutiker till klienter.

Varför kan jag inte installera en app i en utvecklingsbutik?

Gratisappar kan installeras i utvecklingsbutiken. För att installera en app som har en avgift måste utvecklingsbutiken ha en plan med ett kreditkort på kontot.

Hur arbetar jag med en aktiv butik utan att det påverkas?

Alternativ 1: Arbeta med en utvecklingsbutik

Ladda ner temat från sidan teman i livebutiken och ladda upp det till din befintliga utvecklingsbutik. Nu kan du arbeta med en kopia av den aktiva butikens tema i en utvecklingsmiljö.

När du är redo att lansera det uppdaterade temat laddar du ner temat från din utvecklingsbutik och laddar upp det till den aktiva butiken som det primära temat.

Alternativ 2: Shopify-tema Kit

Du kan använda Shopifys tema Kit för att ändra ett butiks tema med en lokal textredigerare. När du är klar med att göra dina ändringar lokalt kan du skicka dem till butiken.

Shopify stöder flera teman, så du kan göra en kopia av ditt tema på temasidan i din Shopify admin och redigera det opublicerade temat.

Vad är bästa praxis när du har skapat en butik för en klient med ett tema från tredje part?

Om du har skapat en butik för en klient och den inkluderar ett tema från tredje part måste du överföra temat till klienten. Det bästa sättet att göra detta beror på om temat fortfarande behöver kodanpassning när du överför utvecklingsbutiken till din klient:

• Om temat fortfarande behöver kodanpassning, köp temat på klientens vägnar, fakturera klienten kostnaden för temat och överlämna utvecklingsbutiken så att ditt kreditkort tas bort från kontot.

• Om temat inte behöver någon anpassning av koden, lämna temat som en gratis testversion. Din klient behöver inte betala för temat förrän de vill publicera det (eller om de vill anpassa koden). De kan göra detta efter att du har överfört utvecklingsbutiken.

Om du använder en gratis testversion av temat, vid vilken tidpunkt behöver kunden betala för temat? Måste det vara när vi överför butiken?

Handlaren betalar för temat när de vill publicera temat eller redigera koden. Detta kan göras efter att du har överfört utvecklingsbutiken.

Hur fungerar appfakturering?

Applikationsfakturering förklaras i sin helhet i dokumentationen för Applikationsfakturering.

Om en kund registrerar ett testkonto och uppgraderar, kommer jag då att få betalt för den uppgraderade planen?

Ja. Planändringen visas i din partnerinstrumentpanel. För mer information om uppgraderingar, se Intäkter från Shopify-partner.

Vilken information kommer jag kunna spåra för mina anslutna kunder?

Du kan spåra vilka dina närstående klienter är, den totala intäkten i den betalningsperioden som genererats av alla dina närstående klienter och den totala intäkten hittills från alla dina anslutna klienter.

Varför kan jag inte ta reda på intäkterna från varje enskild klient?

Vi tillhandahåller inte denna statistik eftersom det skulle vara en kränkning av kundens integritet.

Kommer jag att få hjälp med att marknadsföra Shopify till mina klienter?

Ja. Besök avsnittet för Klientresurs på webbplatsen för broschyrer, flygblad och information som du kan dela med potentiella och nuvarande kunder. Vi tillhandahåller också några kreativa Shopify-banners och logotyper för dig att använda och förslag på hur du kan marknadsföra dig själv som en Shopify-partner. Vi skickar ut ett månatligt nyhetsbrev som innehåller Shopify-nyheter, tips om hur du kan marknadsföra Shopify och annan viktig information. Om det är något särskilt som du tror att vi skulle kunna bidra med som värdefull hjälp för din försäljning, kontakta vår partnersupport(/questions/partners).

Är det belopp som jag kan få begränsat?

Nej. Du kan tjäna in på så många kunder så mycket intäkter som du möjligen kan hantera. Såsom vi ser det, om du tjänar, tjänar vi.

Hur mycket kommer jag att tjäna?

Allt du behöver veta om att tjäna pengar som en Shopify-partner beskrivs i Shopify-partners intäkter.

Tillämpar Shopify skatt på partnerintäkter?

Shopify kan debitera dig skatt på avgifterna eller betala skatt på dina hänvisningsprovisioner i vissa fall. Dessa skatter varierar beroende på din plats, vilken typ av partneraktivitet och skatteinformation du anger i dina partnerkontoinställningar. Du kan vara ansvarig för att vidarebefordra dessa skatter till den behöriga statliga myndigheten. Om du vill ha mer information, se Shopify-partners intäkter.

Om jag hänvisade en klient till Shopify innan jag registrerade mig som partner, kan jag fortfarande lägga till den i mina hänvisningar?

Nej. Om du hänvisade en kund innan du registrerade dig som en partner kan du inte lägga till deras konto till dina hänvisningar.

Kan jag få intäkter från min egen butik?

Tyvärr inte. Att samla in partnerinkomster för en butik som helt eller delvis drivs av dig själv är bedrägeri och skäl för uppsägning från Partner-programmet.

Kan jag använda en utvecklingsbutik för att annonsera mina tjänster?

Ja. Du kan inte bearbeta några betalningar via en personlig utvecklingsbutik, men du är välkommen att använda en som en webbplats som visas för allmänheten för att marknadsföra dina tjänster och visa ditt arbete.

Jag vet att handlare som jag hänvisade till har haft försäljning under de senaste veckorna. Varför verkar inte mina intäkter öka i enlighet därmed?

Som Shopify partner tjänar du en provision baserat på handlarens prenumerationsavgift. Du fortsätter att tjäna denna provision så länge handlaren fortsätter att vara Shopify-kund.

Vi beräknar din provision baserat på fakturor som betalats av handlaren. När fakturan har skickats från Shopify till handlaren och handlaren har betalat, kommer dina intäkter att börja ackumuleras.

Vad händer om jag vill bestrida ett intäktsbelopp som jag har betalat? Det verkar som om det belopp jag fått borde vara mer/mindre.

För eventuella betalningstvister, kontakta partnersupporten med fullständig information om problemet. Vi granskar ditt meddelande och gör vårt bästa för att lösa det.

Kommer det att finnas fler funktioner i partnersystemet?

Ja. Precis som med Shopify utvecklar vi kontinuerligt alla möjliga användbara funktioner för partnerprogrammet. Vi håller dig vanligtvis uppdaterad om dessa uppgraderingar precis innan de blir aktiva. Om det finns någon funktion eller funktionalitet som du skulle vilja läggs till i Shopifys partnerprogram, kontakta partnersupporten.

Vilka är användarvillkoren?

Villkoren för tjänsten finns här.

Hur avbryter jag programmet efter registrering?

Var god kontakta partnersupporten.

Hur kontaktar jag partnersupporten?

Du kan kontakta Partner Support via Shopifys hjälpcenter. Partnersupport kan hjälpa dig att navigera i partnerprogram, din partnerinstrumentpanel och få ditt partnerföretag att växa.

Finns partner-kontrollpanelen på flera språk?

Ja. Ja. Information om hur du väljer det språk du vill använda finns under Välj önskat språk.

Obs: Hittar du inte svaret du letar efter? Kontakta oss.