Policyer för recensioner i Shopifys app- och temabutiker

När Shopify-handlare använder appar från Shopifys ekosystem förser de utvecklare med viktiga uppgifter för att kunna driva sina företag. App- och temarecensioner är ett av de mest kritiska sätt som våra handlare kan använda för att utvärdera om de appar eller teman som de väljer är rätt för deras företag och ger värdefull feedback för vår apputvecklares community.

Om en partner eller handlare gör en recension som inte överensstämmer med våra recensionspolicyer kan Shopify ta bort recensionen eller vidta ytterligare åtgärder vid brott mot villkoren.

Shopifys policyer för recensioner

Recensioner i Shopifys appbutik och Shopifys temabutik är avsedda att vara neutrala, användbara och pålitliga.

En partner får inte efterfråga eller tillåta följande typer av recensioner:

• Recensioner som är falska, felaktiga, eller vilseledande.
  • Recensioner som används felaktigt för kommersiell vinning.
  • Recensioner som publiceras i utbyte mot finansiell eller annan vinst.
  • Recensioner som har publicerats flera gånger från samma konto eller från fler än ett konto.
  • Recensioner som är vilseledande avseende recensentens identitet eller recensentens koppling till appen som granskas.
  • Recensioner som innehåller eller länkar till förbjudet eller olagligt innehåll.

Läs mer om förbjudna åtgärder som involverar apprecensioner.

Så här identifierar Shopify recensioner som inte är kompatibla

Några av våra spårningsmetoder är algoritmiska, andra är manuella och vissa är av community-ursprung, till exempel inlämning av formuläret Rapportera en partneröverträdelse.

Överträdelser av recensionspolicy

Överträdelser av våra recensionspolicyer leder till att recensioner som inte är kompatibla tas bort.

Vid upprepade problem eller missbruk kan din app eller ditt tema nedgraderas i rankning, tas bort från kampanjytor eller avpubliceras från Shopifys appbutik eller Shopifys temabutik.

När så är möjligt ger vi utvecklarna möjlighet att åtgärda problemet.Vid mer omfattande överträdelser där vi har konkreta bevis kan det hända att en lösning inte är möjlig och vårt partnerstyrningsteam kan fatta det svåra beslutet att säga upp partnerkontot.Läs mer om vår strategi för tillämpning av Shopifys partnerprogrampolicyer.

Hur vet jag som utvecklare om en recension har tagits bort?

När en granskning uppfyller ett eller flera av våra kriterier meddelar Shopify utvecklare, när så är möjligt eller tillämpligt. Shopify skickar ett meddelande till företagets e-postadress som är kopplad till partnerorganisationen och upp till tre ägare av partnerorganisationen, baserat på de ägarkonto som senast var inloggade. Du bör se till att e-postadressen till partnerorganisationens företag och alla e-postadresser för ägarna är uppdaterade.

Påverkar detta befintliga recensioner, eller endast nya?

Vi kommer titta på alla app- och temalistningsrecensioner, oavsett stjärnklassificering eller när recensionen lämnades.

Vad gör jag om jag anser att en av mina recensioner har tagits bort felaktigt?

Om du anser att ett eller flera av dina recensioner tagits bort av misstag kan du svara direkt på e-postmeddelandet som du fick med en detaljerad beskrivning av varför du tycker att det var en felaktig borttagning. Inkludera bevisning eller dokumentation som du har.

Om vi anser att vi har gjort ett misstag kommer en medlem av vårt partnerstyrningsteam att meddela dig och recensionen kommer att publiceras på nytt. Partnerstyrning kommer dock endast svara om bevisningen har tillhandahållits och godkänts baserat på ovanstående kriterier. Vi har inte en bestämd tidsram för hur lång tid denna process kommer att ta.

Hur kan jag rapportera en misstänkt recension?

Om du stöter på en Shopify-partner som du anser inte agerar i enlighet med vårt partnerprogramavtal eller API-licens och användarvillkor kan du rapportera det direkt genom att fylla i formuläret för att rapportera en partneröverträdelse.