Shopifys recensionspolicyer

När Shopify-handlare använder appar och teman eller anlitar partner från Shopifys ekosystem, förser de dessa partner med kritiska uppgifter som hjälper dem att driva sin verksamhet. Granskningar gör det möjligt för handlare att utvärdera om appar, teman eller tjänster som de överväger är rätt för deras verksamhet. Recensioner ger också värdefull feedback till vår partner-community.

I syfte att säkerställa att recensioner i Shopify Partner Directory, Shopify App Store och Shopify Theme Store förblir neutrala, användbara och pålitliga har vi utvecklat vissa villkor som beskrivs i överenskommelsen för partnerprogram. Om du inte följer dessa regler och villkor kan Shopify vidta åtgärder inklusive borttagning av en eller flera recensioner. Ytterligare åtgärder kan vidtas beroende på allvarlighetsgraden och antalet upprepade överträdelser.

Om du hittar en recension som är falsk, påverkad eller inte kompatibel så kan du rapportera en överträdelse.

Shopifys recensionspolicyer

Recensioner i Shopify Partner Directory, Shopify App Store och Shopify Theme Store är avsedda att vara neutrala, användbara och pålitliga.

I syfte att skydda recensioners integritet kommer Shopify blockera eller ta bort recensioner som går emot våra policyer, inklusive recensioner som är:

• Falska eller vilseledande
  • Används på ett felaktigt sätt för kommersiell vinning
  • Upplagda i utbyte mot finansiell eller annan vinning
  • Upplagda flera gånger från samma konto eller mer än ett konto
  • Vilseledande med avseende på granskarens identitet eller koppling till den app som recenseras
  • Innehåller eller länkar till förbjudet eller olagligt innehåll

Mer information om hur du hanterar apprecensioner.

Identifiera recensioner som inte är kompatibla

Shopify använder flera metoder och källor för att upptäcka recensioner som inte är kompatibla, inklusive algoritmer, manuella sökningar och community-inlämningar av vårt överträdelseformulär.

Varför försenar Shopify recensionsinlägg?

Det finns en kort fördröjning från att en recension skickas in tills den visas på den relevanta listningssidan. Denna fördröjning gör det möjligt för Shopify att upptäcka och blockera recensioner som inte uppfyller kraven.

Överträdelser av recensionspolicy

Om en partner deltar i något beteende som bryter mot våra granskningspolicyer förbehåller sig Shopify rätten att vidta vissa nödvändiga åtgärder, inklusive följande:

• Ta bort recensioner som inte är kompatibla.
  • Redigera recensioner som inte är kompatibla (Shopify kommer aldrig att redigera en recension om det ändrar det övergripande meddelandet, och kommer endast ta bort personlig identifierbar information [PII] eller något som strider mot Policyn för godtagbar användning [AUP]).
  • Degradera en app eller ett temas rankning i Shopify App eller Theme Store.
  • Ta bort en listning för app, tema eller Partner Directory från kampanjytor.
  • Avpublicera en app eller ett tema från Shopify App Store eller Shopify Theme Store.
  • Ta bort en profil från Shopify Partner Directory.

Shopify ger partner möjlighet att åtgärda problemet när så är möjligt. Vid svåra överträdelser med konkreta bevis kan det dock hända att en lösning inte är möjlig och Shopifys Partner Governance-team kan besluta att avsluta ditt partnerkonto. Mer information om tillämpning av Shopifys policy för partnerprogram.

Hur vet jag som partner om en recension har tagits bort?

När en recension flaggas får partner en avisering en gång. Framtida recensioner som identifierats som icke-kompatibla kan tas bort utan avisering. I syfte att stärka säkerheten för vår spårningsalgoritm kommer Shopify inte dela med sig av specifika uppgifter om vilka recensioner som tagits bort eller de metoder som används för att identifiera recensioner som inte är kompatibla. Vi uppskattar våra partners arbete och samarbete när vi arbetar med att upprätthålla en lämplig balans mellan insyn och bevarande av Shopify-handlares integritet och Shopify App Stores, Shopify Theme Stores och Saldo Partner Directorys integritet.

Shopify kommer att kontakta dig via den företags-e-postadress som är kopplad till ditt partnerkonto, tillsammans med upp till tre ägare, baserat på vem som loggade in senast. Se till att partnerkontots företags-e-postadress och alla ägares e-postadresser är uppdaterade.

Vilka typer av recensioner kommer Shopify att undersöka?

Shopify kontrollerar alla listningsrecensioner för appar, teman och Partner Directory gällande efterlevnad, oavsett stjärnklassificering eller när recensionen lämnades.

Vad händer om jag anser att en av mina recensioner har tagits bort felaktigt?

Om du anser att en recension har tagits bort av misstag kan du svara direkt på e-postmeddelandet om borttagning. Inkludera en detaljerad beskrivning om varför recensionen bör tillåtas, tillsammans med all eventuell bevisning eller dokumentation till stöd för detta.

Om Shopify anser att ett misstag har gjorts kommer någon från Partner Governance-teamet att svara med nästa steg. Partner Governance svarar bara på e-postmeddelanden som bevisar att ett misstag har gjorts. Det finns ingen inställd tidsram för hur lång tid denna process kan ta.

Hur kan jag rapportera en misstänkt recension?

Om du hittar en recension som är falsk, påverkad eller inte kompatibel så kan du rapportera en överträdelse. Tack för att du hjälper oss att bevara ekosystemets världsklass!