Recensiebeleid voor de Shopify-app en de Theme Store

Wanneer Shopify-merchants apps en thema's uit het Shopify-ecosysteem gebruiken, vertrouwen ze taken die kritiek zijn voor het runnen van hun bedrijf toe aan ontwikkelaars. Met app- en themarecensies kunnen merchants inschatten of de apps of thema's die ze voor hun bedrijf overwegen, wel bij hen passen. Recensies bieden ook waardevolle feedback aan onze community van app-ontwikkelaars.

Houd je bij het geven van recensies altijd aan de voorwaarden in de Partner-programmaovereenkomst. Zo draag je eraan bij dat app- en themarecensies een objectieve, nuttige en betrouwbare bron van informatie zijn. Als je je niet aan de algemene voorwaarden houdt, kan Shopify maatregelen nemen, afhankelijk van het aantal overtredingen en de ernst ervan. Dergelijke maatregelen kunnen verwijdering van een recensie zijn, maar bij herhaaldelijke overtreding kunnen aanvullende maatregelen worden genomen.

Als je een recensie tegenkomt die niet aan de voorwaarden voldoet, een recensie waarvoor betaald is of een neprecensie, meld dan een overtreding.

Het recensiebeleid van Shopify

Het is de bedoeling dat recensies in de Shopify App Store en Shopify Theme Store onbevooroordeeld, nuttig en betrouwbaar zijn.

Shopify beschermt de integriteit van recensies en zal recensies blokkeren of verwijderen die ons beleid overtreden, zoals:

• Recensies die nep, onnauwkeurig, irrelevant of misleidend zijn.
  • Recensies die oneigenlijk worden gebruikt voor commercieel gewin.
  • Recensies die worden geplaatst in ruil voor financieel of ander gewin.
  • Recensies die meerdere keren worden geplaatst vanaf hetzelfde account of meer dan een account.
  • Recensies die misleidend zijn over de identiteit van de recensent of diens band met de besproken app.
  • Recensies die verboden of illegale content bevatten of er een link naar bevatten.

Meer informatie over verboden met betrekking tot app-recensies.

Niet-compatibele recensies opsporen

Shopify gebruikt verschillende methoden en bronnen om recensies te detecteren die niet aan de voorwaarden voldoen, zoals algoritmen, handmatige zoekacties en inzendingen van het meldingsformulier voor overtreding door een Partner door de community.

Waarom bouwt Shopify een vertraging in alvorens recensies in de Shopify App Store te publiceren?

Er is een korte vertraging ingebouwd tussen het moment waarop een recensie wordt ingediend en wanneer deze op de pagina van de app-vermelding verschijnt. Op deze manier heeft Shopify de tijd om recensies te detecteren die niet aan de eisen voldoen en deze te blokkeren.

Overtredingen van het recensiebeleid

Als een Partner het recensiebeleid door zijn of haar gedrag overtreedt, behoudt Shopify zich het recht voor bepaalde noodzakelijke maatregelen te nemen, met inbegrip van het recht om het volgende te doen:

• Recensies verwijderen die niet aan de regels voldoen.
  • Recensies bewerken die niet aan de regels voldoen. Shopify zal een recensie nooit zo bewerken dat de bedoelde boodschap wordt gewijzigd. Shopify verwijdert alleen PII of elementen die in strijd zijn met ons beleid voor aanvaardbaar gebruik (AUP) of maakt de publicatie van de recensie ongedaan.
  • De ranking van een app of thema in de Store verlagen.
  • Een app of thema verwijderen uit promotionele ruimten.
  • De publicatie van een app of thema ongedaan maken in de Shopify App Store of in de Shopify Theme Store.

Shopify geeft ontwikkelaars waar mogelijk de kans om het probleem op te lossen. Bij zwaardere overtredingen waarbij we over concreet bewijs beschikken, kan het echter voorkomen dat een oplossing niet mogelijk is en dat het Partner Governance-team van SHopify de moeilijke beslissing neemt om je Partner-account te beëindigen. Hier vind je meer informatie over onze benadering van de handhaving van het beleid van het Partner-programma van Shopify.

Hoe weet ik als ontwikkelaar of een recensie is verwijderd?

Wanneer een recensie een waarschuwing krijgt, ontvangen ontwikkelaars één keer een melding. Daaropvolgende recensies die worden aangemerkt als in de strijd met de regels, kunnen zonder kennisgeving worden verwijderd. Shopify kan helaas geen specifieke details delen over welke recensies zijn verwijderd of de methoden die worden gebruikt om deze recensies te detecteren die niet aan ons beleid voldoen, zonder afbreuk te doen aan ons detectiealgoritme. We waarderen het geduld en de medewerking van onze partners terwijl wij eraan werken om het juiste evenwicht te vinden tussen het delen van informatie en de privacy en integriteit van Shopify-merchants en de Shopify App Store.

Shopify neemt contact op via het zakelijke e-mailadres dat aan de Partner-organisatie is gekoppeld, en via de e-mailadressen van maximaal drie eigenaren, afhankelijk van wie er het laatst heeft ingelogd. Zorg ervoor dat het zakelijke e-mailadres van de Partner-organisatie en alle e-mailadressen van eigenaren up-to-date zijn.

Hoe ver reikt het onderzoek naar recensies van Shopify?

Shopify controleert alle recensies van apps en thema's op naleving, ongeacht de sterwaardering of het moment van plaatsing van de recensie.

Wat moet ik doen als ik denk dat een van mijn recensies onterecht is verwijderd?

Als je van mening bent dat een recensie per ongeluk is verwijderd, beantwoord dan de e-mail waarin de verwijdering van de recensie wordt gemeld. Voeg een gedetailleerde beschrijving toe van de reden waarom je van mening bent dat de recensie wel geplaatst mag worden, samen met eventueel bewijsmateriaal of documentatie om je mening te onderschrijven.

Als Shopify vaststelt dat er een fout is gemaakt, reageert iemand van ons Partner Governance-team met de volgende stappen. Partner Governance beantwoordt alleen e-mails waarin bewijs wordt aangeleverd dat er inderdaad een fout is gemaakt. Er is geen vast tijdsbestek voor hoelang dit proces kan duren.

Hoe kan ik een verdachte recensie rapporteren?

Als je een recensie tegenkomt die niet aan de voorwaarden voldoet, een recensie waarvoor betaald is of een neprecensie, meld dan een overtreding.