Shopify Appin ja Theme Storen tarkistuskäytännöt

Kun Shopify-kauppiaat käyttävät Shopify-ekosysteemin sovelluksia ja teemoja, he antavat kehittäjien vastuulle liiketoimintansa kannalta kriittisiä tehtäviä. Sovellus- ja teema-arvostelut antavat kauppiaille mahdollisuuden arvioida, ovatko heidän harkitsemansa sovellukset tai teemat oikeat heidän liiketoimintaansa varten. Arvostelut antavat myös arvokasta palautetta sovelluskehittäjäyhteisöllemme.

Jotta voit auttaa varmistamaan, että sovellus- ja teema-arvostelut pysyvät puolueettomina, hyödyllisinä ja luotettavina tietolähteinä, sinun on noudatettava yhteistyökumppaniohjelman sopimuksessa määritettyjä ehtoja. Jos et noudata ehtoja, Shopify voi ryhtyä asianmukaisiin toimiin rikkomuksista ja vakavuudesta riippuen. Tällaisia toimia voivat olla arvostelun poistaminen, mutta lisätoimia voidaan toteuttaa toistuvien rikkomisten yhteydessä.

Jos havaitset valheellisen, maksetun tai vaatimustenvastaisen arvostelun, voit ilmoittaa väärinkäytöksestä.

Shopifyn arvosteluja koskevat käytännöt

Shopify App Storen ja Shopify Theme Storen arvostelujen on oltava puolueettomia, hyödyllisiä ja luotettavia.

Arvostelujen vilpittömyyden suojaamiseksi Shopify estää tai poistaa käytäntöjemme vastaiset arvostelut, kuten seuraavat:

• Väärennetyt, virheelliset, merkityksettömät tai harhaanjohtavat arvostelut.
  • Arvostelut, joita käytetään epäasianmukaisesti kaupallisen hyödyn saavuttamiseksi.
  • Arvostelut, jotka on julkaistu vastineeksi taloudellisesta tai muusta hyödystä.
  • Arvostelut, jotka on julkaistu useita kertoja samalta tililtä tai useammalta kuin yhdeltä tililtä.
  • Arvostelut, jotka ovat harhaanjohtavia arvostelijan henkilöllisyyden tai sen osalta, miten ne liittyvät arvosteltavaan sovellukseen.
  • Arvostelut, jotka sisältävät kiellettyä tai laitonta sisältöä tai linkin sellaiseen.

Lue lisää sovellusten arvostelujen kielletyistä toimista.

Vaatimustenvastaisten arvostelujen tunnistaminen

Jotta Shopify havaitsee ei-vaatimustenmukaisia arvosteluja, se käyttää erilaisia menetelmiä ja lähteitä, kuten algoritmeja, manuaalisia hakuja ja yhteisön lähettämiä yhteistyökumppanin rikkeen ilmiantolomakkeita.

Miksi Shopify julkaisee Shopify App Storen arvostelut viiveellä?

Arvostelun lähetyksen ja sovelluslistaussivulla näkymisen välillä on lyhyt viive. Tämän viiveen ansiosta Shopify voi tunnistaa ja estää kaikki vaatimustenvastaiset arvostelut.

Arvostelukäytäntöjen rikkomukset

Jos yhteistyökumppani harjoittaa toimintaa, joka rikkoo arvostelukäytäntöjä, Shopify varaa oikeuden ryhtyä tiettyihin tarvittaviin toimiin, mukaan lukien oikeus tehdä seuraavaa:

• Poista vaatimustenvastaisia arvosteluja.
  • Muokata vaatimustenvastaisia arvosteluja. Shopify ei koskaan muokkaa arvosteluita, jos muokkaaminen muuttaa alkuperäisen tekstin tarkoitusta. Shopify poistaa ainoastaan PII:n tai kaiken, mikä rikkoo sallittua käyttöä koskevia ehtoja (Acceptable Use Policy, AUP). Shopify voi myös siirtää arvostelun julkaisemattomaan tilaan.
  • Alenna sovelluksen tai teeman sijoitusta kaupassa.
  • Poista sovellus tai teema mainospinnoilta.
  • Peruuta sovelluksen tai teeman julkaiseminen Shopify App Storesta tai Shopify Theme Storesta.

Shopify antaa kehittäjille mahdollisuuden ongelman korjaamiseen aina, kun se on mahdollista. Jos kyse on kuitenkin vakavammista rikkomuksista, joista on konkreettisia todisteita, niiden ratkaiseminen ei ehkä ole mahdollista, ja Shopifyn yhteistyökumppanien hallinnointitiimi saattaa päättää irtisanoa yhteistyökumppanin tilin. Lue lisää Shopifyn yhteistyökumppaniohjelman käytäntöjen täytäntöönpanosta.

Mistä tiedän kehittäjänä, onko jokin arvostelu poistettu?

Kun arvostelusta tulee ilmoitus, kehittäjät saavat kertailmoituksen. Tulevat arvostelut, joiden on todettu olevan vaatimustenvastaisia, voidaan poistaa ilman ennakkoilmoitusta. Shopify ei valitettavasti voi antaa tunnistamisalgoritmiamme vaarantamatta yksityiskohtaisia tietoja siitä, mitkä arvostelut on poistettu tai mitä menetelmiä käytäntöjemme vastaisten arvostelujen tunnistamiseen on käytetty. Arvostamme yhteistyökumppaneidemme kärsivällisyyttä ja yhteistyötä, kun pyrimme säilyttämään sopivan tasapainon tietojen jakamisen sekä Shopify-kauppiaiden ja Shopify App Storen tietosuojan ja tietojen koskemattomuuden välillä.

Shopify ottaa yhteyttä yhteistyökumppaniorganisaatioon liittyvään yrityssähköpostiin ja enintään kolmeen omistajaan viimeisen sisäänkirjautuneen käyttäjän mukaan. Varmista, että yhteistyökumppaniorganisaation yrityssähköposti ja kaikki omistajan sähköpostit ovat ajan tasalla.

Mitkä arvostelut Shopify tutkii?

Shopify tarkistaa kaikkien sovellus- ja teemalistausarvostelujen vaatimustenmukaisuuden riippumatta tähtiluokituksesta tai arvostelun jättöajasta.

Mitä teen, jos jokin arvosteluistani on mielestäni poistettu virheellisesti?

Jos arvostelu on mielestäsi poistettu virheellisesti, vastaa suoraan poistoilmoitussähköpostiin. Anna yksityiskohtainen kuvaus siitä, miksi arvostelun julkaiseminen pitäisi sallia, ja lähetä mukana kaikki saatavilla olevat täydentävät todisteet tai asiakirjat.

Jos Shopifyn arvion mukaan on tehty virhe, yhteistyökumppanin hallinnointitiimi vastaa sähköpostiin ja kertoo seuraavista vaiheista. Yhteistyökumppanin hallinnointi vastaa vain sähköposteihin, joissa on todisteita tehdystä virheestä. Tälle prosessille ei ole asetettu aikataulua.

Miten voin ilmoittaa epäilyttävästä arvostelusta?

Jos havaitset valheellisen, maksetun tai vaatimustenvastaisen arvostelun, voit ilmoittaa väärinkäytöksestä.