Veelgestelde vragen over updates van onze Partner-programmaovereenkomst en API-licentie en -gebruiksvoorwaarden

Op 9 juli 2024 heeft Shopify updates aangekondigd van onze Partner-programmaovereenkomst en API-licentie en -gebruiksvoorwaarden. Deze updates, die ingaan op 9 augustus 2024, bevatten voorwaarden die gericht zijn op ondersteuning van de groei van Shopify-partners en -merchants en die tegelijkertijd de veiligheid en integriteit van ons platform garanderen. Hieronder volgen de belangrijkste updates van ons partnerschapsbeleid, die ingaan op 9 augustus 2024:

• De boetes voor inactiviteit bij referrals worden opgeheven, zodat partners omzet kunnen blijven delen zonder dat ze binnen een periode van 12 maanden een omzetgenererende activiteit hoeven uit te voeren.
  • Vanaf 1 januari 2025 moeten ontwikkelaars voldoen aan nieuwe vereisten voor de manier waarop hun overeenkomsten merchants in staat moeten stellen om zaken te doen met externe partijen en op de markt te concurreren.
  • Blockchain-apps zijn vereist om de standaard app-indienings- en ondersteuningsprocessen van Shopify te volgen.
  • Het is partners niet toegestaan om recensies in goed vertrouwen van Shopify-merchants te blokkeren.
  • Updates van de Shopify Partner Directory-voorwaarden worden geïmplementeerd en alle vermeldingen van de gestopte Experts Marketplace en Experts Directory worden verwijderd.

Raadpleeg de e-mail die naar je zakelijke e-mailadres is verzonden voor meer informatie over deze wijzigingen.

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over deze wijzigingen en hoe deze van invloed zijn op partners.

Referral-opbrengsten development store

Wanneer heeft Shopify de boete voor inactiviteit verwijderd?

Met ingang van 28 september 2023 heeft Shopify de boete voor inactiviteit voor partners verwijderd, zodat ze zich kunnen concentreren op ontwikkeling op de lange termijn zonder dat ze jaarlijks extra referral-activiteiten hoeven uit te voeren om hun inkomsten uit development store-overdrachten te behouden.

Worden eerdere referrals, die zijn beïnvloed door de boete op inactiviteit, opnieuw ingesteld?

Nee, eerdere referrals die zijn verwijderd vanwege inactiviteit uit het verleden worden niet opnieuw ingesteld. Je kunt wel blijven verdienen aan nieuwe winkels die je gaandeweg doorverwijst.

Wat zijn de nieuwe commissievoorwaarden voor development store-referrals?

Raadpleeg de Shopify-partnerinkomsten voor gedetailleerde informatie over hoe partners kunnen verdienen op basis van hun bijdragen aan het Shopify-ecosysteem.

Shopify App Store-vereisten voor blockchain-apps

Wat is een blockchain-app?

Een blockchain-app is een applicatie die merchants bekendmaakt met blockchain-activa of -functionaliteiten, zoals cryptovaluta, de distributie van niet-vervangbare tokens (NFT) en token-gating.

Wat zijn de vereisten van de Shopify App Store voor blockchain-apps?

Blockchain-apps, of die nu vermeld of onvermeld zijn, moeten voldoen aan specifieke vereisten om te worden gedistribueerd via de Shopify App Store. Nadat je je blockchain-app hebt ontwikkeld en de geautomatiseerde controle hebt uitgevoerd, kun je je app ter beoordeling indienen.

Partner Directory-voorwaarden

Wanneer is de Partner Directory gelanceerd?

De Partner Directory is in oktober 2023 gelanceerd, ter vervanging van de nu niet meer bestaande Experts Marketplace en Experts Directory. De Partner-programmaovereenkomst wordt bijgewerkt door alle verwijzingen naar de Experts Marketplace en Experts Directory te verwijderen.

Hoe werkt de Partner Directory?

De Shopify Partner Directory helpt merchants bij het vinden van en samenwerken met bekwame partners. Partners die voldoen aan de geschiktheidsvereisten, ontvangen een uitnodiging om hun profiel aan te maken en te publiceren.

Merchant-overeenkomsten

Waarom voegt Shopify vereisten toe voor merchant-overeenkomsten?

Ter bevordering van een gezonde concurrentie binnen het Shopify-ecosysteem implementeert Shopify nieuwe vereisten die van toepassing zijn op partnerovereenkomsten met merchants. Deze zorgen ervoor dat Shopify-merchants het recht behouden om met externe partijen te werken nadat hun relatie met een partner afloopt, en om vrij hun activiteiten uit te voeren en op de markt te concurreren.