Vanliga frågor om uppdateringar i vårt partnerprogramavtal

Tisdagen den 5:e juli 2022 skickade Shopify en sammanfattning av kommande uppdateringar till vårt Partnerprogramavtal ("PPA"). Ändringarna kommer att genomföras den 3:e augusti 2022 och inkluderar ändringar som visar att alla appar endast installeras eller initieras direkt på eller via tillämpliga Shopify-ytor, samt andra uppdateringar.

Följande är några vanliga frågor relaterade till dessa ändringar och hur de påverkar partners och utvecklare.

Varför inför Shopify nya PPA- och API-villkor?

Vi uppdaterar vår PPA för att stödja tillväxten av Shopifys partner och utvecklare samtidigt som vi bibehåller säkerheten och integriteten för produkter och tjänster som erbjuds på vår plattform.

Varför kräver Shopify att appar installeras eller på annat sätt initieras direkt på eller via tillämpliga Shopify-ytor?

Att kräva att alla appar installeras eller på annat sätt initieras direkt på eller via tillämpliga Shopify-ytor gör det möjligt för oss att ge handlare det förtroende de behöver för att göra informerade val. Alla appar i Shopifys appbutik kommer att uppfylla samma förtroende- och säkerhetsstandarder, inklusive de tredjepartsappar som byggs och ägs av Shopify. Detta är en del av ett större övergripande uppdrag att ge handlare en konsekvent och pålitlig upplevelse när de interagerar med appar på Shopify.

Hur kan jag distribuera min app på olika sätt?

Shopify App Store: Appar som distribueras i Shopifys appbutik kallas även offentliga appar.Appbutiksappar kan distribueras till många handlare och måste ha en applistningssida.Du kan välja om sidan ska vara listad eller inte listad:

• Listad app: Handlare kan installera en listad app från en applistningssida som använder en webbadress från Shopifys appbutik.En listad app är även fullt synlig, eftersom den är indexerad och visas på följande platser: relevanta kategorisidor, sökresultat för Shopifys appbutik och sökmotorresultat från tredje part.
  • Icke-listad app: Handlare måste installera en app som inte är listad från en applistningssida som använder en webbadress direkt från Shopify-appbutiken, som inte är synlig eller indexerad på andra ytor.

Installationslänk för en enskild handlare: Appar som installeras med en installationslänk för en enskild handlare kallas även anpassade appar.Appen installeras i en enda Shopify-butik med hjälp av en länk.Shopify Plus tjänsteleverantörer kan installera samma anpassade app i flera Plus-butiker för en enda Shopify Plus-handlare.

Shopify-administratör: Appar som skapas och installeras i Shopify-administratören för en enda butik kallas även anpassade appar.Shopify Plus tjänsteleverantörer kan installera samma anpassade app i flera Plus-butiker för en enda Shopify Plus-handlare.

Följande apptyper är inaktuella och kan inte längre installeras i handlarbutiker:

• Icke-publicerad app: Inaktuell från och med 9:e december 2019.En icke-publicerad app var en typ av offentlig app som en eller flera handlare kunde installera och som hade samma funktionalitet som andra offentliga appar.Appen behövde dock inte något godkännande från Shopify.

Läs mer om appdistribution och typer.

Måste jag använda Shopifys API för fakturering och intäktsandel för betalning i alla (listade eller icke-listade) appinstallationer från Shopifys appbutik?

Ja, alla listade och icke-listade appar i Shopifys appbutik (även känd som offentliga appar) måste utnyttja Shopifys fakturerings-API om utvecklaren skapar och utfärdar avgifter till handlare avseende handlares användning eller installation av utvecklarens app, i form av månatliga prenumerationsavgifter, kostnad per förvärv, kostnad per klick, procentuell provision eller annan, och betala intäktsandel. Både partner och handlare kommer få flera fördelar med att använda fakturerings-API.

Varför är fakturerings-API viktigt för handlare?

Fakturerings-API gör det möjligt för handlare att ha ett säkert och sömlöst arbetsflöde eftersom avgifter visas direkt på handlarens Shopify-faktura, vilket innebär att handlare inte behöver ange sin betalningsinformation för att betala för appar. Alla deras avgifter kommer att avse en enda faktura, vilket gör det möjligt för handlare att hantera kostnaderna för sin butik och övervaka de tjänster som de betalar för samtidigt. Det är effektivt, tydligt och enkelt för handlaren.

Varför är fakturerings-API viktigt för partner?

Eftersom Shopify redan lagrar en handlares kreditkortsnummer för deras månatliga faktura är det extremt enkelt att acceptera en avgift för en app genom vår integrerade faktureringslösning.

Som apputvecklare behöver du inte längre oroa dig för att skapa det enklaste kassaflödet eller spara kreditkortsuppgifter. Du behöver inte hantera kreditkortsbearbetningsavgifter eller följa upp handlare om deras kreditkortsbetalning inte går igenom. Du har möjlighet att konfigurera fakturering på Shopify på olika sätt för att tillgodose olika behov, från fasta avgifter till prenumerationer och användarbaserad prissättning. Det innebär även en ökning av konverteringskursen från prövotid till betald tid, eller från gratis till betald för freemium-modeller.

Kan jag dölja min app från att visas offentligt i Shopifys appbutik och andra Shopify-ytor?

Ja. Alla appar som distribueras via Shopify App Store (offentliga appar) måste ha en applistningssida, men du kan välja om sidan ska vara listad eller icke-listade. Att lista din app i Shopifys appbutik är ett av de enklaste sätten att marknadsföra din app till Shopify-handlare, men du kan välja att göra din app icke-listad. Icke-listade appar visas inte i sökresultaten för Shopify och tredje part och kommer inte att visas i kategorier, men du kan fortfarande dirigera klienter till applistningens webbadress.

Varför tar Shopify bort opublicerade appar?

För att säkerställa att vi prioriterar handlarens förtroende och säkerhet kräver vi att alla opublicerade appar granskas av granskningsteamet för Shopifys appbutik.Appkrav för appar som distribueras via Shopifys appbutik (offentliga appar) är avsedda att ge bästa upplevelse över hela appens livscykel, inklusive varumärkeshantering, installation, introduktion, funktionalitet och kvalitet.

Jag äger en opublicerad app, kommer befintliga handlarinstallationer fortfarande att kunna använda min app?

Befintliga handlare kommer inte påverkas av ändringen förrän 2023. Du måste dock skicka in din befintliga opublicerade app för granskning och godkännande för att nya handlare ska kunna installera din app med början den 1:a september 2022.

Vi förstår att det i vissa fall kan krävas en betydande ansträngning för att skicka in din befintliga opublicerade app eller appar för granskning och godkännande. Om du har en opublicerad app har vi tillhandahållit ett specifikt meddelande och tidsramar som beskriver när din app måste överensstämma med detta tillägg.

Kommer jag fortfarande att kunna använda flödes-URL:er för anpassad installation för mina offentliga appar?

Anpassade URL-metoder för installation måste ersättas med omdirigeringar via Shopifys appbutik. Över tid kommer vi att avaktivera appinstallationer för offentliga appar som inte använder Shopifys appbutik.

Om du har en opublicerad app måste du skicka in din app för granskning enligt de ursprungliga tidsramarna som vi skickade till dig. Att skicka in din app för granskning tidigt kan hjälpa till att säkerställa att din app kan fortsätta att installeras via Shopify.

Behöver befintliga handlare installera om min opublicerade app efter det att den har lagts till i Shopifys appbutik?

Nej, handlare behöver inte installera om din app efter det att den har distribuerats i Shopifys appbutik, såvida du inte skickar in en helt ny app.

Behöver befintliga handlare godkänna OAuth-behörigheter igen efter det att min app har lagts till i Shopifys appbutik?

Nej, handlare behöver inte acceptera OAuth-behörigheter igen om inte din app har begärt ytterligare scope som en del av appinlämningsprocessen.

Vad är det nya Shopify Affiliate-programmet och var hittar jag mer information?

Shopifys Affiliate Program omfattar entreprenörer, utbildare, influerare och innehållsskapare som inspirerar och undervisar publiken om entreprenörskap med Shopify. Det inkluderar även andra som hänvisar sin entreprenörsgrupp till Shopify. Programmet är gratis att gå med i hjälper dig att göra förtjänst via dina målgrupper och få provision från varje ny Shopify handlar-hänvisning. Som en affiliate kan du få provision för varje användare som registrerar sig för en betald plan med din unika affiliate-spårningslänk. Mer information om Shopifys Affiliate Program.

För ytterligare information och vanliga frågor om det nya Shopify Affiliate-programmet och dess krav, se guiden Introduktion till Impact.

Gäller partnerprogramavtalet fortfarande för Shopifys affiliatepartner?

Överenskommelsen för partnerprogrammet (PPA) styr fortfarande all aktivitet som en hänvisningspartner har. Individer som deltar i Shopifys affiliateprogram som drivs via Impact Radius är inte hänvisningspartner med avseende på aktiviteter som genomförs enligt Shopifys affiliateprogram. Shopifys affiliateprogram är föremål för separata regler och villkor.

Var kan jag hitta nya regler och villkor för Shopify Affiliates?

För att se och elektroniskt acceptera villkoren för Shopifys affiliatemarknadsföringsprogram, gå till registreringssidan för Shopifys affiliateprogram.