Vanliga frågor om uppdateringar i partnerprogramavtalet, API-licensen och användarvillkoren

Den 9 juli 2024 meddelade Shopify uppdateringar i partnerprogramavtalet, API-licensen och användarvillkoren. Dessa uppdateringar, som träder i kraft den 9 augusti 2024, innehåller villkor som syftar till att stödja tillväxten för Shopify-partners och -handlare samtidigt som de säkerställer säkerheten och integriteten för vår plattform. Följande är de viktigaste uppdateringarna av våra partnerskapspolicyer som börjar gälla den 9 augusti 2024:

• Straffet för hänvisningsinaktivitet tas bort, vilket gör att partners kan behålla sin behörighet till intäktsdelning utan att behöva bedriva en intäktsgenererande aktivitet inom en 12-månadersperiod.
  • Från och med den 1 januari 2025 kommer utvecklare att omfattas av nya krav på hur deras avtal måste göra det möjligt för handlare att fritt engagera sig med tredje parter och konkurrera på marknaden.
  • Blockchain-appar måste följa Shopifys standardprocesser för appinlämning och support.
  • Partners får inte blockera recensioner i god tro från Shopify-handlare.
  • Uppdateringar av Partner Directory-villkoren kommer att genomföras och alla omnämnanden av de numera avvecklade Experts Marketplace och Experts Directory kommer att tas bort.

Se e-postmeddelandet som skickats till ditt företags e-post för mer information om dessa ändringar.

På den här sidan hittar du svar på vanliga frågor om dessa ändringar och hur de påverkar partners.

Utvecklingsbutikens hänvisningsintäkter

När tog Shopify bort inaktivitetsstraffet?

Från och med den 28 september 2023 har Shopify tagit bort inaktivitetsstraffet för partners. På så sätt kan de fokusera på långsiktig utveckling utan att behöva delta i ytterligare hänvisningsaktiviteter årligen för att behålla sin intäktsandel från utvecklingsbutiksöverföringar.

Kommer tidigare hänvisningar som påverkas av inaktivitetsstraffet att återställas?

Nej, tidigare hänvisningar som togs bort på grund av tidigare inaktivitet kommer inte att återställas. Du kan dock fortsätta att tjäna pengar på nya butiker som du hänvisar framöver.

Vilka är de nya villkoren för provision för referenser till utvecklingsbutik?

Se Shopify-partners intäkter för detaljerad information om hur partners kan tjäna pengar baserat på deras bidrag till Shopifys ekosystem.

Shopify App Store-krav för blockchain

Vad är en blockchain-app?

En blockchain-app är en app som introducerar handlare till blockchain-tillgångar eller -funktioner, till exempel kryptovaluta, distribution av icke-fungibla tokens (NFT:er) och tokengating.

Vilka krav har Shopify App Store för blockchain-appar?

Blockchain-appar, oavsett om de är listade eller olistade, måste uppfylla specifika krav för att distribueras via Shopify App Store. När du har utvecklat din blockchain-app och slutfört de automatiska kontrollerna kan du skicka in din app för granskning.

Partner Directory-villkor

När lanserades Partner Directory?

Partner Directory lanserades i oktober 2023 och ersatte de numera avvecklade Experts Marketplace och Experts Directory. Partnerprogramavtalet uppdateras genom att alla hänvisningar till Experts Marketplace och Experts Directory tas bort.

Hur fungerar Partner Directory?

Shopify Partner Directory hjälper handlare att hitta och samarbeta med skickliga partners. Partners som uppfyller behörighetskraven kommer att få en inbjudan att skapa och publicera sina profiler.

Handelsavtal

Varför lägger Shopify till krav för handelsavtal?

För att främja sund konkurrens inom Shopifys ekosystem implementerar Shopify nya krav som gäller för partneravtal med handlare. Dessa säkerställer att Shopify-handlare behåller rätten att arbeta med tredje parter efter det att deras relation till en partner upphör och att fritt bedriva sin verksamhet och konkurrera på marknaden.