Opprette rabattkoder

Du kan tilby kundene en fast verdi, prosentandel eller fraktrabatt på produkter, samlinger eller varianter i butikken. Hvis du selger på nettet kan du også tilby «kjøp X få Y»-rabatter for å oppmuntre kundene til å kjøpe varer.

Du kan også spesifisere:

• datoene koden er gyldig for
  • antall ganger en kode kan brukes
  • et minste bestillingsbeløp før koden kan brukes
  • hvilke produkter, samlinger eller varianter rabatten kan brukes på.

En rabattkode kan gjelde for opptil 100 spesifikke produkter og varianter.

Alle Shopify-abonnementer inkluderer rabattkoder. Hver butikk har en grense på 20 000 000 unike rabattkoder.

Kundene kan enten løse inn rabattkoder i nettbutikken eller personlig ved hjelp av Shopify POS.

Når rabattkodene er satt opp kan du bruke Salg etter rabatt-rapporter til å se hvor ofte rabattkodene brukes. For mer opplysninger om rapporten, kan du se Salg etter rabatt.

Opprett en rabatt på en fast verdi eller prosentandel

Steg:

Opprett en gratis fraktrabatt

Hvis du vil tilby gratis frakt, kan du opprette en gratis fraktrabatt.

Gratis fraktrabatt gjelder aldri automatisk for en bestilling. Kunden må angi koden i kassen for å motta rabatten. For å tilby kunde gratis frakt automatisk basert på bestillingsprisen, må du angi en gratis fraktpris.

Frakt og leveranse Konfigurer en gratis fraktpris under

Steg:

Opprette en «kjøp X få Y»-rabatt

«Kjøp X få Y»-rabatter er en populær måte å gi nye kunder insentiv til å kjøpe produktene dine og belønne lojale kunder på. Du kan bruke dem til å øke salget og fortjenesten og selge lagerbeholdning med lang omsetningstid.

For eksempel: En kampanje tilbyr kundene en gratis hatt ved kjøp av en t-skjorte. Med «kjøp X få Y»-kampanjer kan du tilby kundene en gratis hatt for hele bestillingen eller en gratis hatt for hver enkelt t-skjorte i bestillingen.

Du kan også opprette en rabatt som tilbyr en gratis hatt når kunden kjøper for et bestemt beløp.

Du kan opprette en automatisk rabatt for «kjøp X få Y»-kampanjer.

Steg:

Abonnementsrabatter

Hvis du tilbyr abonnementsprodukter finnes det flere alternativer ved oppretting av rabatter på fast beløp, prosentandeler eller gratis frakt.

Seksjonen Kjøpstype vises på Opprett rabattkode-siden. Du kan velge om en rabatt gjelder for abonnementskjøp, éngangskjøp eller begge.

Endre kjøpstype for en rabatt

Når du oppretter en rabattkode kan du velge å begrense bruken av rabatten til bestemte kjøpstyper. Hvis du velger Abonnement i Kjøpstype-seksjonen av Opprett rabattkode-siden kan du velge å bruke rabatten på Alle abonnementsprodukter, Alle abonnementsprodukter i en bestemt samling eller Bestemte abonnementsprodukter.

Hvis du har en eksisterende rabattkode du ønsker å oppdatere, kan du redigere rabattkoden slik at den inkluderer abonnementsbaserte regler.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Rabatter.

2. Klikk på rabatten du ønsker å redigere.

3. I Kjøpstype-seksjonen velger du kjøpstypen du ønsker å begrense rabattkoden til:

- Hvis du velger Abonnement som kjøpstype for rabattkoden din, kan du velge hvilke abonnementsprodukter rabatten skal gjelde for. Du kan begrense bruken av rabattkoden til bestemte abonnementsprodukter, eller en bestemt samling. - Hvis du velger å begrense rabatten til et bestemt abonnementsprodukt, eller en samling, søker du etter produktet eller samlingen med Bla gjennom-knappen som vises.

Endre bruksgrenser for Gratis frakt-rabatten

Hvis du tilbyr en rabatt for gratis frakt som gjelder for abonnementsprodukter, kan du spesifisere hvor lenge rabatten gjelder for. Du kan velge å begrense rabatten for gratis frakt til den første betalingen, å begrense gratis frakt til et bestemt antall betalinger, eller å aktivere gratis frakt for alle fremtidige abonnementsbetalinger.

Hvis du har en eksisterende rabatt for gratis frakt som du ønsker å oppdatere, kan du redigere rabattkoden slik at den inkluderer abonnementsbaserte regler.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Rabatter.

2. Klikk på rabatten for gratis frakt som du ønsker å redigere.

3. Oppdater kjøpstypen til Abonnement i Kjøpstype-seksjonen i redigeringsverktøyet for rabatter.

4. I Bruksgrenser-seksjonen velger du begrensningene du ønsker å legge til rabatten under Gjentakende betalinger for abonnementer.

Duplisere en rabatt

Fra Shopify-mobilappen kan du spare tid ved å duplisere en rabatt som ligner. Du kan gjøre endringer i en duplisert rabatt før du lagrer den.