Konfigurer automatisk domeneomdirigering

For internasjonale domener kan du bruke domeneomdirigering til å automatisk sende besøkende til det regionspesifikke domenet som passer med deres plassering. Hvis du for eksempel bruker et .com-domene for å målrette mot besøkende i USA og et .ca-domene for å målrette mot besøkende i Canada, blir en canadisk besøkende automatisk omdirigert til johns-apparel.ca.

Når du har aktivert automatisk domeneomdirigering, bruker butikken midlertidige omdirigeringer mellom internasjonale domener. Disse midlertidige omdirigeringene gjør at søkemotorene kan oppdage og indeksere alle URL-adressene dine.

Steg:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
  2. Velg Innstillinger i seksjonen Andre markeder.
  3. Kryss av for Domeneomdirigering.

Når du har aktivert automatisk omdirigering, blir besøkende til nettbutikken automatisk omdirigert til det regionspesifikke domenet som tilhører deres plassering.

Du kan også la kundene bytte manuelt mellom språk og valutaer ved å legge til en landvelger i nettbutikken. Hvis temaet ditt ikke har en landvelger, kan du legge til en ved å bruke Geolocation-appen, som er gratis, eller en annen landvelgerapp som støtter Shopify Markets.