Lokalisasjon og oversettelse

Kunder over hele verden liker å se innhold på sitt eget språk. Ved å oversette butikkens innhold kan du få flere salg, fordi internasjonale kunder enklere kan forstå markedsføringen, produktdetaljer, frakt- og angrerettsvilkår. Finn ut mer om å selge på tvers av grenser.

Du kan aktivere flere språk fra Shopify-administratoren for å opprette separate nettadresser for det oversatte innholdet. Når kunder havner på en oversatt nettadresse, viser butikken automatisk den oversatte versjonen hvis det finnes oversettelser.

Krav

For å selge på flere språk må du ha følgende:

Nettadresser og søkeoptimalisering

Et viktig aspekt ved å selge på flere språk er å sørge for at kunder og søkemotorer kan finne riktig språkversjon av nettstedet. Når du publiserer et språk, opprettes unike URL-er for hver oversatte side i butikken din. Dette gjøres ved å legge til språkkoden i nettadressene.

Anta for eksempel at det primære domenet ditt er shop.com. Hvis du publiserer to ekstra språk, fransk (fr) og tysk (de), vil butikkens URL-er endres til shop.com/fr og shop.com/de.

Resten av domenet forblir det samme på alle språk. Du kan også ha ulike språk tilgjengelig på ulike domener ved å bruke funksjonen for internasjonale domener i Shopify Markets.

Det er viktig at søkemotorer kan indeksere nettstedet ditt på alle de oversatte språkene. Shopify legger automatisk til hreflang-tagger, og inkluderer alle publiserte språk i områdekart, som hjelper søkemotorene med å oppdage de ulike språkene i butikken.

Oversettelser i apper

Hvis du bruker tredjepartsapper, er det mulig at disse appene ikke støtter salg på flere språk som standard. For å sjekke om en app støtter flere språk, kan du kontakte appens utvikler.

Begrensninger ved salg på flere språk

• Kun kompatible tredjeparts oversettelsesapper støttes av denne funksjonen.

• Tagger (for eksempel produkttagger, artikkeltagger og bloggtagger) kan ikke oversettes.

• Produkt-URL-adresser, som /products/large-white-t-shirt, oversettes ikke, og forblir i det språket de ble opprettet i, selv når en kunde ser nettstedet på et annet publisert språk.

• Det primære språket for temaet ditt kan ikke være en regional variant når du bruker Shopify Markets. Du må for eksempel ikke endre det primære språket til English (United States). Det skal være English.

Flere språk for utviklere

For å hjelpe Shopify-samarbeidspartnere å tilby en fullstendig flerspråklig opplevelse og lokalisere app-arbeidsflyter, lanserer Shopify et sett med nye plattformmuligheter for salg på flere språk.