Lokalisasjon og oversettelse

Kunder over hele verden liker å se innhold på sitt eget språk. Ved å oversette butikkens innhold kan du få flere salg fordi internasjonale kunder enklere forstår markedsføring, produktdetaljer, frakt- og returbetingelser. Finn ut mer om å selge på tvers av grenser.

Du kan aktivere flere språk i Shopify-administrator for å opprette separate URL-adresser for oversatt innhold. Når kundene kommer til en oversatt URL-adresse, viser butikken automatisk den oversatte versjonen dersom den finnes.

Krav

For å selge på flere språk må følgende gjelde:

Nettadresser og søkeoptimalisering

Et viktig aspekt ved å selge på flere språk er å sørge for at kunder og søkemotorer kan finne riktig språkversjon av nettstedet. Når du publiserer et språk, opprettes unike URL-er for hver oversatte side i butikken din. Dette gjøres ved å legge til språkkoden i nettadressene.

La oss for eksempel si at det primære domenet er eksempel.no. Hvis du publiserer ytterligere to språk, fransk (fr) og tysk (de), endres butikkens URL-adresser til eksempel.no/fr og eksempel.no/de.

Du kan også ha ulike språk tilgjengelig på ulike domener ved å bruke funksjonen for internasjonale domener i Shopify Markets.

URL-kortnavn kan oversettes manuelt med Shopify Translate & Adapt-appen, en kompatibel tredjepartsapp for oversettelser eller gjennom CSV-eksport/import.

Det er viktig at søkemotorer kan indeksere nettstedet ditt på alle de oversatte språkene. Shopify legger automatisk til hreflang-tagger, og inkluderer alle publiserte språk i områdekart, som hjelper søkemotorene med å oppdage de ulike språkene i butikken.

Oversettelser i apper

Hvis du bruker tredjepartsapper, er det mulig at disse appene ikke støtter salg på flere språk som standard. Kontakt apputvikleren for å finne ut om appen støtter flere språk.

Begrensninger ved salg på flere språk

• Kun kompatible tredjeparts oversettelsesapper støttes av denne funksjonen.
  • Tagger (for eksempel produkttagger, artikkeltagger og bloggtagger) kan ikke oversettes.
  • URL-kortnavn, som /products/en-ca/shoes, kan oversettes til /products/es-mx/zapatos, men ordet products kan ikke oversettes
  • URL-kortnavn kan ikke tilpasses for markeder. Oversettelser kan bare legges til for URL-kortnavn for alle markeder der et språk er synlig.
  • Når du oversetter til språk som skrives fra høyre mot venstre, som hebraisk eller arabisk, må du kontrollere at temaet støtter slike språk for å sikre at oppsettet blir riktig.

Endre standardspråket for nettbutikken

Når du har endret standardspråk i nettbutikken, fjernes det tidligere standardspråket fra Innstillinger > Språk. Hvis du vil angi det forrige standardspråket som sekundært språk, må du legge det tilbake i markedene og Innstillinger > Språk.

Finn ut mer om å administrere språk.

Flere språk for utviklere

For å hjelpe Shopify-samarbeidspartnere å tilby en fullstendig flerspråklig opplevelse og lokalisere app-arbeidsflyter, lanserer Shopify et sett med nye plattformmuligheter for salg på flere språk.