Facturen beheren

Nadat je facturen hebt toegevoegd, kun je ze rechtstreeks in het Shopify Bill Pay-account beheren.

Factuurstatussen

Facturen kunnen de volgende statussen hebben:

Lijst met factuurstatussen met de beschrijving
Status Beschrijving
Betaald De factuur is volledig betaald en je hoeft niets meer te doen.
Onbetaald De factuur is nog niet volledig betaald.
Achterstallig De factuur is niet volledig betaald en de vervaldatum voor de factuur is verstreken.
Verificatie is in behandeling Je hebt aangegeven deze factuur via een bankrekening te betalen, maar de bankrekening is nog niet geverifieerd.
In afwachting van verkoper Je hebt de verkoper gevraagd hoe hij of zij betaald wil worden, maar heeft nog geen keuze gemaakt.
Gepland Je hebt de betaling voor deze factuur gepland, maar de factuur is nog niet betaald.
Wordt uitgevoerd De betaling is van je rekening afgeschreven en wordt verwerkt.
Betaling mislukt De poging om de factuur te betalen is niet gelukt. Bekijk de volledige lijst met redenen en oplossingen.

Facturen sorteren, filteren en zoeken

Je kunt in Shopify Bill Pay facturen sorteren, filteren en zoeken om je te helpen ze te ordenen.

Facturen sorteren

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de knop Sorteren.
  3. Selecteer de sorteercriteria en de sorteervolgorde (oplopend of aflopend).

Facturen filteren

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de knop voor zoeken en filteren.
  3. Klik op Filter toevoegen en selecteer op welke criteria je wilt filteren.
  4. Selecteer de specifieke waarde waar je op wilt filteren.

Een factuur zoeken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de knop voor zoeken en filteren.
  3. Voer een zoekterm in en druk op Enter op het toetsenbord.

Een factuur opnieuw plannen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur.
  3. Klik op Betaling bewerken.
  4. Selecteer bij Bezorggegevens een nieuwe datum voor de afschrijving.
  5. Klik op Betaling bijwerken.

Een factuur verwijderen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur.
  3. Klik op Factuur verwijderen en daarna op Verwijderen.

Een geplande betaling annuleren

Je kunt een geplande betaling alleen annuleren voordat de betaling is verwerkt. Zodra de verwerking van de betaling is begonnen, is er geen garantie dat de factuur nog geannuleerd kan worden. Neem contact op met Shopify Support om te proberen de betaling te laten stoppen of terugbetaling aan te vragen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur die je wilt verwijderen.
  3. Klik in de meest recente betalingsactiviteit op Betaling annuleren en nog een keer op Betaling annuleren.