Je winkelbeleid en andere juridische informatie weergeven

Ondernemers die in Duitsland verkopen, voegen vaak pagina's toe om de volgende soorten juridische informatie weer te geven:

Pagina Beschrijving
Algemene voorwaarden Regels die klanten moeten volgen om je service te gebruiken.
Privacy Algemene regels over hoe in je winkel de privacy van klanten wordt beschermd.
Verzending en betalingen Een uitleg over hoe klanten kunnen betalen en hoe producten worden verzonden.
Annuleringsrecht Beschrijft het recht om producten te retourneren.
Annuleringsformulier Een gestandaardiseerd retouraanvraagformulier voor klanten.
Stempel of juridische informatie Informatie over je bedrijf, zoals de naam, het adres en de contactgegevens.

Winkelbeleid toevoegen om juridische informatie weer te geven

Je kunt pagina's maken voor de volgende soorten winkelbeleid in de Shopify-beheerder:

• Servicevoorwaarden
  • Privacybeleid
  • Verzendbeleid
  • Juridische informatie

Je moet je eigen winkelbeleid maken. Neem contact op met een juridisch expert voor hulp.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Juridisch.

2. Voer je winkelbeleid in.

3. Klik op Opslaan.

Wanneer je verschillende soorten winkelbeleid toevoegt, wordt in de voettekst van je betaalpagina's automatisch een link naar het beleid toegevoegd. Je kunt ook op de navigatie van de online winkel een link naar het beleid toevoegen.

Aangepaste pagina's toevoegen om juridische informatie weer te geven

Je kunt webpagina's maken in je Shopify-beheerder. Webpagina's bevatten informatie die zelden verandert of waar klanten vaak naar kijken, zoals een pagina 'Over ons' of een pagina 'Contact met ons opnemen'.

Ontdek hoe je pagina's aan je online winkel toevoegt en een link maakt naar die pagina's in het navigatiegedeelte van je winkel.

Afhankelijk van je lokale wetgeving, moet je mogelijk bepaalde links opnemen in je winkelbeleid. Ondernemers die verkopen in Duitsland voegen bijvoorbeeld meestal een link naar de Opt Out-extensie van Google toe.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Juridisch.

2. Zoek en markeer de tekst die je in een link wil veranderen.

3. Klik op het pictogram Link invoegen in de werkbalk.

4. Voer de bestemmings-URL in en een beschrijving voor de link.

5. Selecteer hoe de link moet worden geopend:

• hetzelfde venster: de link wordt geopend in een bestaand tabblad of venster van de browser van de gebruiker.
  • een nieuw venster: de link wordt geopend in een nieuw tabblad of venster van de browser.
  1. Klik op Link invoegen.