Factureringsvoorkeuren in Organisatie-instellingen

Als je het factuurprofiel van je organisatie wilt bekijken en factuurmails wilt ontvangen, heb je de machtiging Facturen en voorkeuren bekijken, inclusief betaalmethoden nodig. Als je voorkeuren wilt bewerken, heb je de machtiging Facturen betalen en voorkeuren wijzigen, inclusief betaalmethoden nodig.

Betaalmethoden

Er wordt één betaalmethode gebruikt om te betalen voor alle kosten die door een winkel in je organisatie worden gemaakt. Wanneer je een nieuwe winkel toevoegt aan je organisatie, worden alle kosten met betrekking tot die winkel aan de factuur van je organisatie toegevoegd.

Een bankrekening toevoegen of vervangen

Voor het bijwerken van je bankrekening heb je de machtiging Facturen betalen en voorkeuren wijzigen, inclusief betaalmethoden nodig.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Facturering.
  3. Klik op Factureringsprofiel bewerken.
  4. Voer in de sectie Betaalmethoden een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Betaalmethode toevoegen om een nieuwe bankrekening toe te voegen.
    • Klik op de knop ... en daarna op Vervangen als je een bankrekening wilt vervangen.
  5. Voer het bankrekeningnummer en het routeringsnummer van de bankrekening in.

6. Voer de naam van de winkeleigenaar in en selecteer of de rekening Privé of Zakelijk is.

7. Klik op Verificatie starten.

Binnen drie werkdagen stort Shopify twee kleine bedragen van minder dan 1 USD op de bankrekening van je organisatie om je gegevens te verifiëren. Nadat deze stortingen zijn gedaan, verifieer je de bankrekening van je organisatie.

Een bankrekening verifiëren

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Facturering.
  3. Klik op Factureringsprofiel.
  4. Klik in het gedeelte Betaalmethoden op Verificatie voltooien.
  5. Klik op Verificatie voltooien.

Wanneer de verificatie is voltooid, wordt de bankrekening vermeld in de sectie Betaalmethoden.

Er wordt een bericht weergegeven als de verificatie niet is gelukt. Controleer bij je bank of je rekeninggegevens correct zijn voordat je het opnieuw probeert.

Adres en valuta

Het adres en de valuta van je organisatie zijn vastgelegd in je Shopify Plus-contract. Als je deze gegevens wilt bewerken, neem dan contact op met Shopify Plus Ondersteuning.

Btw

Als je organisatieadres zich bevindt in een regio waar Shopify wettelijk verplicht is belasting in rekening te brengen op je accountkosten, worden de kosten weergegeven op de factuur van je organisatie. Als je organisatieadres zich in een rechtsgebied bevindt dat een belasting-ID-nummer toestaat of vereist, kun je dit nummer in Organisatie-instellingen toevoegen bij Facturering > Factureringsprofiel.