Locatiebeheer

Een locatie is een fysieke plaats of een app waar je één of meerdere van de volgende activiteiten uitvoert: producten verkopen, bestellingen verzenden of afhandelen en voorraad opslaan. Een locatie kan een winkel, magazijn, pop-upwinkel of dropshipper zijn. Met meerdere locaties heb je een beter zicht op de voorraad in je hele bedrijf.

Het meeste locatiebeheer wordt afgehandeld via je Shopify-beheercentrum. Daar kun je je locaties zo nodig toevoegen, verwijderen, bewerken en activeren/deactiveren. Je kunt je POS-abonnementen ook beheren via je Shopify-beheercentrums.

Shopify POS-apparaat locatie selecteren

Je kunt de locaties van je apparaten rechtstreeks beheren in de Shopify POS-app. Je kunt ook de toegang tot de instellingen van de locatie op de iPad beperken door beperk medewerkersmachtigingen in te schakelen.

Wanneer je de Shopify POS-app op een apparaat installeert, moet je ervoor zorgen dat je je locatie selecteert, zodat de juiste belastingtarieven worden toegepast.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS-app op > Instellingen > Alle locaties.

2. Tik op de naam van de POS-locatie.

3. Tik op Schakelen om de wijziging te bevestigen of Annuleren om terug te gaan.

Het POS-abonnement voor elke locatie beheren (Shopify-beheercentrum)

Het POS Lite-abonnement omvat de basisfuncties van Shopify POS en kan zonder extra kosten met elk Shopify-abonnement worden gebruikt. Voor extra maandelijkse kosten per locatie heeft het Shopify POS Pro-abonnement extra etail-functies voor verkooptransacties, voorraadbeheer, verkooprapporten en personeelsbeheer. Voor elk van je locaties kies je het POS-abonnement dat van toepassing is. Je kunt op elk gewenst moment het POS-abonnement voor een locatie wijzigen.

Iedereen heeft toegang tot de gratis proefversie van POS Pro, die afloopt op 31 oktober 2020.

Als je ervoor kiest om je niet te abonneren op POS Pro, dan verlies je na 31 oktober 2020 toegang tot POS Pro-functies die je tijdens de gratis proefperiode hebt gebruikt.

Als je POS Lite selecteert als abonnement voor een locatie vóór 31 oktober 2020, dan heb je met onmiddellijke ingang geen toegang meer tot de POS Pro-functies voor die locatie. Wijzig het abonnement van de locatie in POS Pro om weer toegang te krijgen tot de gratis POS Pro-functies.

Als je POS Pro selecteert als abonnement voor een locatie vóór 31 oktober 2020, dan worden de extra maandelijkse abonnementskosten pas in rekening gebracht na je eerste factuur na 31 oktober 2020.

Als je aan het einde van de gratis proefperiode geen abonnement kiest voor elke locatie, wordt de locatie standaard ingesteld op het POS Lite-abonnement, wat gratis is.