Afhalingen plannen, verzendmanifesten aanmaken en Shopify Shipping-zendingen volgen

Je kunt de bezorgstatus van zendingen volgen, afhalingen door vervoerders plannen voor in aanmerking komende verzendlabels en manifesten aanmaken en afdrukken voor in aanmerking komende verzendlabels op de pagina Verzendlabels.

Bezorgstatus van zendingen volgen

Je kunt de bezorgstatus van de zending volgen in de Bezorgstatus op de pagina Verzendlabels. Zendingen kunnen de volgende statussen hebben:

• Opgehaald door vervoerder
  • Onderweg
  • Klaar voor bezorging
  • Bezorgd
  • Bezorgpoging
  • Bezorging mislukt

Als de zending de status Nog geen status heeft, is de zending nog niet gescand door een vervoerder. Je kunt ook op het trackingnummer van de vervoerder in de kolom Verzendservice klikken om naar de website van de vervoerder te worden geleid en meer gegevens van de zending te bekijken.

Afhalingen door vervoerder plannen

Sommige vervoerders bieden afhalingen van zendingen aan. Je kunt een afhaling door een vervoerder plannen voor in aanmerking komende verzendlabels op de pagina Verzendlabels. De vervoerder komt aan de deur en haalt de pakketten op, in plaats van dat je zelf je woning of bedrijf verlaat om de pakketten af te geven.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen > Verzendlabels.
  2. Klik op Afhalingen plannen of bekijken.
  3. Afhankelijk van de vervoerder waar je een afhaling voor wilt plannen, klik je op Afhaling door UPS plannen, Afhaling door USPS plannen, Afhaling door Sendle plannen, Afhaling door Canada Post plannen of Afhaling door DHL Express plannen.
  4. Volg de instructies om een afhaling te plannen. Elke vervoerder heeft zijn eigen procedure voor het plannen van afhalingen.

Verzendmanifesten aanmaken en afdrukken

Als je USPS gebruikt in combinatie met Shopify Shipping of je eigen Canada Post-account koppelt aan Shopify, kun je verzendmanifesten aanmaken en afdrukken op de pagina Verzendlabels.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen > Verzendlabels.
  2. Klik op Afhalingen en manifesten en vervolgens op Manifest aanmaken.
  3. Optioneel: Installeer de app Shipping Manifests in het Shopify-beheercentrum.
  4. Klik in de app Shipping Manifests op Manifest aanmaken.
  5. Selecteer de fulfilmentlocatie. Alle beschikbare verzendlabels van de fulfilmentlocatie worden aan het verzendmanifest toegevoegd.
  6. Klik op Manifest aanmaken.
  7. Klik op Manifest afdrukken.