Planlegge hentinger, opprette fraktmanifester og spore Shopify Shipping-forsendelser

Du kan spore leveringsstatusen for forsendelser, avtale transportørhentinger for berettigede fraktetiketter og opprette og skrive ut manifester for berettigede fraktetiketter fra siden Fraktetiketter.

Spore leveringsstatus for forsendelser

Du kan spore leveringsstatusen for en forsendelse i Leveringsstatus fra siden Fraktetiketter. Forsendelsene dine kan ha følgende statuser:

• Hentet av transportør
  • I transitt
  • Ute til levering
  • Levert
  • Forsøkt levert
  • Mislykket leveranse

Hvis forsendelsen din har statusen Ingen status ennå er ikke forsendelsen skannet av en transportør ennå. Du kan også klikke på transportørens sporingsnummer i kolonnen Frakttjeneste for å bli omdirigert til transportørens nettsted og se mer informasjon om forsendelsen.

Planlegg transportørhentinger

Noen transportører tilbyr henting av forsendelser. Du kan avtale en transportørhenting for berettigede fraktetiketter fra siden Fraktetiketter. Transportøren kommer til døren din og henter pakkene, i stedet for at du må reise fra hjemmet eller bedriften for å levere pakkene.

Trinn:

1. Klikk på Bestillinger > Fraktetiketter fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Avtal eller se hentinger.
  3. Avhengig av transportøren du vil avtale en henting for klikker du på Avtal en UPS-henting, Avtal en USPS-henting, Avtal en Sendle-henting, Avtal en Canada Post-henting eller Avtal en DHL Express-henting.
  4. Følg instruksjonene for å avtale en henting. Ulike transportører har ulike prosesser for å avtale hentinger.

Opprett og skriv ut fraktmanifester

Hvis du bruker USPS med Shopify Shipping, eller du har koblet Canada Post-kontoen til Shopify, kan du opprette og skrive ut fraktmanifester fra siden Fraktetiketter.

Trinn:

1. Klikk på Bestillinger > Fraktetiketter fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Hentinger og manifester og klikk deretter på Opprett manifest.
  3. Valgfritt: Hvis du ikke har installert Shipping Manifests-appen, kan du installere appen i Shopify-administrator.
  4. Klikk på Opprett manifest fra Shipping Manifests-appen.
  5. Velg oppfyllelseslokalisasjonen. Alle tilgjengelige fraktetiketter fra oppfyllelseslokalisasjonen legges til i fraktmanifestet.
  6. Klikk på Opprett manifest.
  7. Klikk på Skriv ut manifest.