Geolocation

Appen Geolocation ger språk- och valutarekommendationer till dina kunder i din webbutik baserat på deras geografiska plats och webbläsar- eller enhetsspråk. Med den här funktionen kan kunderna se din butik på önskat språk och checka ut i den valuta de föredrar.

Din kund kommer inte att se en valutaväljare i din butik under 14 dagar efter att en rekommendation om valutaväxling accepterats eller avvisats. Den här väntetiden återställs om kunden rensar sina cookies. Språkrekommendationer visas i varje ny session.

Krav

För att kunna ge språkrekommendationer måste du sälja på flera språk. För att kunna ge valutarekommendationer måste du sälja i flera valutor.

Geolocation rekommenderar endast de språk och valutor som du har aktiverat för din butik. Om du inte använder någon av dessa Shopify-funktioner kan du inte använda Geolocation för att ge rekommendationer.

Installera Geolocation-appen

1. Gå till sidan för Geolocation-appen.
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

Du kan ta bort Geolocation-appen från din butik genom att följa dessa steg:

När du har avinstallerat Geolocation-appen behöver du inte ta bort några oanvända kodfragment från din temamall.

Publicera rekommendationer

Rekommendationer låter besökarna bläddra runt på sitt lokala språk och i sin lokala valuta. Med Geolocation-appen kan du förhandsgranska dina rekommendationer innan du publicerar dem i din butik.

Följ dessa steg för att publicera rekommendationer:

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på Geolocation
  3. Klicka på Publicera under Rekommendationer.

Statusen ändras till ”Publicerade i din webbutik”. Dina kunder kommer att se alla publicerade språk och valutor som standard. De kan välja önskat språk och valuta för att bläddra i butiken i.

Om du klickar på Ta bort publicering ändras statusen till ”inte publicerad i din webbutik” och rekommendationerna tas bort.

Anpassa rekommendationsinställningar

Följ dessa steg för att anpassa dina rekommendationsinställningar:

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på Geolocation.
  3. Klicka på Anpassa under avsnittet Rekommendationer.
  4. Anpassa rekommendationerna.
  5. Klicka på Spara.

Publicera väljare

Väljare låter dina besökare välja sitt språk och sin valuta när som helst. Du kan lägga till valutor och språkväljare till din webbutiks sidfot.

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på Geolocation.
  3. Klicka på Publicera under Väljare.
  4. Klicka på Spara.

Om du klickar Avpublicera kommer statusen ändras till ”Inte publicerad i din webbutik” och väljarna tas bort.

Anpassa väljarinställningar

Du kan ändra placeringen av språket och valutaväljaren i din sidfot.

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på Geolocation.
  3. Klicka på Anpassa under avsnittet Väljare.
  4. Välj vänster, mitten eller höger.
  5. Klicka på Spara.

Dina språk- och valutarekommendationer visas i din butiks sidfot.