Vanliga frågor om Shopify Credit

Använd den här sidan för att hitta svar på vanliga frågor om Shopify Credit.

Vem är berättigad till Shopify Credit?

Du måste uppfylla följande minimikrav för att använda Shopify Credit:

• Ett Shopify Payments-konto krävs för att använda Shopify Credit.
  • Shopify Credit använder samma bankkonto eller Shopify Balance som du har anslutit till Shopify Payments. Ändra det bankkonto du använder med Shopify Payments om du behöver ändra det konto du använder med Shopify Credit.
  • Ditt Shopify Payments-konto får endast ha en ägare.
  • Du har bara en butiksägare för ditt företag. Företag med flera ägare kan inte ansöka om Shopify Credit.
  • Butiksägaren måste ha en fysisk personlig adress i USA eller Puerto Rico (andra amerikanska territorier stöds inte).
  • Tvåstegsautentisering (2SA) krävs för att få åtkomst till alla funktioner i Shopify Credit.
  • Ett giltigt amerikanskt personnummer (SSN) krävs för att konfigurera ditt Shopify Credit-konto. Ditt personnummer används endast för att verifiera din identitet. Din kreditvärdighet påverkas inte.
  • Din butik måste vara belägen i USA eller Puerto Rico. Inga andra amerikanska territorier stöds.

Dessa krav är inte uttömmande och ytterligare kriterier kan tillkomma för behörighet. Behörighet till Shopify Credit baseras på företagets resultat, inte din kreditvärdighet. Titta i din Shopify-administratör för att se om du är berättigad till att ansöka om Shopify Credit.

Hur ansöker jag om Shopify Credit?

Om du är berättigad till att ansöka om Shopify Credit skickas ett e-postmeddelande till kontoägarens e-postadress och en banderoll visas i din Shopify-administratör.För att ansöka om Shopify Credit måste du skicka in en ansökan.Läs mer om att ansöka om Shopify Credit.

Vilket nätverk för betalkort använder Shopify Credit?

Shopify Credit är en del av Visa-nätverket. Du kan använda Shopify Credit-betalkort för alla icke-förbjudna handlare eller företag som accepterar Visa-transaktioner.

Är jag berättigad till Shopify Capital om jag använder Shopify Credit?

Ja, om du ansöker om Shopify Credit är du fortfarande berättigad till Shopify Capital om din butik och ditt konto har god status. Dock är du inte berättigad till Shopify Credit om du för tillfället använder eller har ansökt om Shopify Capital.

Behörighet och erbjudanden baseras på dina affärsresultat och kan förändras över tid. Det är viktigt att upprätthålla en god ställning med ditt Shopify Credit-konto för att undvika att ytterligare påverka din Shopify Capital-behörighet och erbjudanden.

Vad är återbetalningsprocessen?

Shopify Credit är ett fullbetalningskort, vilket innebär att du måste betala av hela beloppet varje kalendermånad.Läs mer om återbetalning av Shopify Credit.

När ska varje betalning göras?

Betalningen förfaller 25 dagar efter utgången av varje månatlig faktureringsperiod.Läs mer om återbetalning av Shopify Credit.

Vad är räntan för Shopify Credit?

Det finns inga ränteavgifter eller kostnader i samband med Shopify Credit. Det är ett fullbetalningskort, vilket innebär att du måste betala av hela beloppet varje kalendermånad.

Hur fungerar belöning?

Cashback används för berättigade företagsköp och tillämpas automatiskt på ditt Shopify Credit-konto som kontoutdragskrediter. Läs mer om Shopifys kreditpremier.

Varför avvisades en transaktion som använder mitt Shopify Credit-betalkort?

Det finns många anledningar till varför en Shopify Credit-transaktion kan avvisas. Anledningen till en nekad transaktion är oftast att transaktionen överstiger din utgiftsgräns. Du kan se information om din utgiftsgräns på sidan Credit i din Shopify-admin.

En annan orsak till att en transaktion kan avvisas är att du försöker att göra ett inköp från ett begränsat företag eller en begränsad aktivitet.

Mer information om Shopify Credits villkor för utfärdande bank, gällande användning av ditt konto och korttransaktioner.