Konfigurera Instagram Shopping

Instagram Shopping ansluter produkterna som du har i Shopify till din Instagram-företagsprofil, så att kunder kan visa dina produkter på Instagram. Kunderna kan visa dina produkter med hjälp av produkttaggar eller genom att visa din webbutik. Se till att du har en Facebook-företagssida och att din Instagram-profil är ett yrkeskonto, innan du lägger till Instagram Shopping.

Konvertera en Instagram-profil till ett yrkeskonto

Steg:

1. Öppna ditt företags profil i Instagram-appen.
  2. Klicka på -ikonen.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Klicka på Konto > Byt till yrkeskonto.
  5. Välj en kategori för ditt företag, bekräfta dina kontaktuppgifter och anslut sedan din Facebook-företagssida.

Läs mer om att konvertera en Instagramprofil till en företagsprofil i Facebooks hjälpcenter.

Lägg till Instagram Shopping till Facebooks försäljningskanal

Instagram Shopping kan konfigureras som den första funktionen när du installerar Facebook-kanalen eller så kan den när som helst läggas till från sidan Översikt i Facebook-kanalen. Om du redan har konfigurerat Facebook Shop eller Facebook Marketing i Facebook-kanalen, kanske vissa steg redan har slutförts.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Facebook-försäljningskanal > Översikt.
  2. Klicka på Set up to start (konfigurera för att starta) i avsnittet Instagram Shopping.
  3. Anslut de obligatoriska Facebook-kontona till Facebooks försäljningskanal.
  4. Granska och godkänn regler och villkor och klicka sedan på Request approval (Begär godkännande).

Det tar 24-48 timmar för Facebook att granska dina produkter.

Lägg till din produktkatalog på Instagram

Du kan lägga till din produktkatalog från avsnittet Shopping i dina Instagram-inställningar för din företagsprofil.

Steg:

1. Använd Instagram, öppna dina alternativ för din företagsprofil och gå sedan till avsnittet Inställningar.
  2. Tryck på Företag > Shopping och bekräfta sedan ditt Facebook-konto.
  3. Välj den produktkatalog som du vill ansluta.
  4. Klicka på Klar.

Obs! Om du inte har ett Shopping-avsnitt trycker du på Redigera profil och bekräftar att du är ansluten till din Facebook-företagssida. Om du är ansluten till din Facebook-företagssida men inte har ett Shopping-avsnitt, är ditt konto antingen fortfarande under granskning eller så godkändes det inte för Instagram Shopping.

Läs mer om att lägga till din produktkatalog på Instagram i Facebooks hjälpcenter.

Ändra din produkts beskrivning

Om du vill ändra produktbeskrivning, produktnamn eller pris som visas i detaljerna för produkttaggen måste du redigera produktlistningen på Shopify och publicera den uppdaterade produkten på Facebook. Din produktbeskrivning på Instagram kan inte skilja sig mot beskrivningen i Shopify.

Om det finns ett felaktigt pris för en produkt på Instagram, ska du se till att ditt pris och ordinariepris är korrekta i Shopify. Du kan även kontrollera din Facebook Commerce Manager för att säkerställa att det inte finns något start- eller slutdatum för rea på produkten.