Konfigurera Instagram Shopping

Obs! Om du vill använda Instagram Shopping måste du befinna dig i ett land eller en region som stöds av Instagram.

Instagram Shopping ansluter alla produkter som du har i Shopify med din Instagram-företagsprofil. Innan du lägger till Instagram Shopping behöver du bekräfta att du har en Facebook-företagssida och att du har lagt till produkter i din Facebook-katalog. Du kan skapa en produktkatalog för Facebook genom att konfigurera Facebook Shop.

Lägg till Instagram Shopping till Facebooks försäljningskanal

Instagram Shopping kan konfigureras som den första funktionen när du installerar Facebooks försäljningskanal, eller så kan den läggas till från sidan Overview (översikt) på Facebooks försäljningskanal, när som helst. Vissa steg kanske redan är slutförda om du redan har konfigurerat Facebook Shop eller Facebook Marketing i Facebooks försäljningskanal.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Facebook-försäljningskanal > Översikt.
  2. Klicka på Set up to start (konfigurera för att starta) i avsnittet Instagram Shopping.
  3. Anslut de obligatoriska Facebook-kontona till Facebooks försäljningskanal.
  4. Granska och godkänn regler och villkor och klicka sedan på Request approval (Begär godkännande).

Det tar 24-48 timmar för Facebook att granska dina produkter.

Hantera din produktkatalog

Du kan lägga till din produktkatalog från Butikssidan i dina Instagram-alternativ för din företagsprofil.

Steg:

1. Använd Instagram, öppna dina alternativ för din företagsprofil och gå sedan till avsnittet Inställningar.
  2. Tryck på Shoppa och bekräfta sedan ditt Facebook-konto.

Om du inte ser avsnittet Butik trycker du på Redigera profil och bekräftar att du är ansluten till din Facebook-företagssida.

3. Välj produktkatalogen yourstore.myshopify.com.

4. Klicka på Klar.

Ändra din produkts beskrivning

Om du vill ändra produktbeskrivning, produktnamn eller pris som visas i detaljerna för produkttaggen måste du redigera produktlistningen på Shopify och publicera den uppdaterade produkten på Facebook.

OBS! Din produktbeskrivning kan inte vara annorlunda på Instagram än i Shopify.

Konfigurera Instagram-försäljningskanalen

Obs! Dessa steg gäller för Instagrams försäljningskanal, vilken inte längre är tillgänglig för installation via Shopifys appbutik. Stegen gäller endast om du redan har Instagrams försäljningskanal installerad. Om du vill ställa in Instagram som en funktion i aktuell version av Facebooks försäljningskanal, se dessa anvisningar för mer information.

Innan du lägger till Instagram-försäljningskanalen behöver du bekräfta att du har en Facebook-företagssida och att du har lagt till produkter i din Facebook-katalog. Du kan skapa en produktkatalog för Facebook genom att konfigurera Facebook Shop.

Steg:

1. Logga in på din Facebook-kontosida för att autentisera ditt Instagram-konto i försäljningskanalen.

När du har lagt till din företagsprofil på Instagram kommer ditt konto att granskas av Instagram för åtkomst till funktionen. Shopify kan inte aktivera funktionen för produkttaggar för din butik. När du är godkänd ser du en avisering i din Instagram-företagsprofil. Om du har frågor om din butiks behörighet kan du få hjälp i Instagrams hjälpcenter.