Välja en bild till sociala medier

Du kan visa en miniatyrbild i dina inlägg när du delar en länk till din webbutik via sociala medier, t.ex. Facebook eller Pinterest:

Exempel på ett Facebook-inlägg som visar en fäst bild

Visa framhävda bilder

Den framhävda bilden för en sida visas för alla gratisteman från Shopify när du delar en länk till din webbutik via sociala medier. T.ex. visas den framhävda bilden för en produkt om du publicerar en länk till en särskild produktsida.

Det finns ett antal sidlänkar som inte innehåller framhävda bilder, till exempel din startsida eller en "Om oss"-sida. I dessa fall visas en enda bild för delning till sociala medier.

Ställa in bild för delning till sociala medier i din administratör

När du delar en länk till din butik på sociala medier visas vanligtvis en bild i din post.

Vissa teman har en bildinställning för delning till sociala medier inom dem. Om en bild har ställts in i temainställningarkommer den bilden att visas i ditt sociala inlägg. Den här inställningen åsidosätter alltid alla bildinställningar för sociala delar från dina inställningar för onlinebutik.

I Webbutik > Inställningar kan du lägga till en standardbild som ska användas när en annan relevant bild inte kan hittas.

Om du lade till en logotyp i din butik i dina temainställningar använder Shopify logotypen som din standardbild för delning till sociala medier.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till Webbutik > preferenser.

2. Hitta avsnittet Social sharing image (Bild för social delning).

3. Klicka på Add image (Lägg till bild) för att ladda upp en ny bild. Klicka på Edit (Redigera) > Change image (Ändra bild) om du vill ändra den befintliga bilden.

4. Välj den bild från din dator som du vill visa på sociala medier.

5. Klicka på Spara.

Sidorubriken och metabeskrivningen för din butik kan visas bredvid din bild när du gör ett inlägg i sociala medier. Denna information kan redigeras i fälten Startsidans rubrik och Startsidans metabeskrivning i Webbutik > Inställningar. Dessa värden påverkar din SEO så du bör noggrant överväga eventuella ändringar. Läs mer om rubrik och metabeskrivning.

Uppdatera dina bilder

Shopifys gratisteman använder Open Graph-taggar för att ge sociala medier-plattformar information om din webbplats. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest och övriga tjänster använder Open Graph.

Open Graph-information, som Facebook hanterar, lagras i ett antal dagar innan den letar efter uppdateringar. Använd Felsökningsprogrammet för delning med Facebook för att uppdatera informationen som sparas för dina sidlänkar om du byter bild för delning till sociala medier.