Ställ in rullgardinsmenyer i din online-butik

Du kan använda rullgardinsmenyer för att gruppera produkter, serier eller sidor och göra det enklare för kunderna att navigera i din online-butik. Om du till exempel har många produkter kanske du vill lägga till dem i serier och sedan använda en rullgardinsmeny från huvudmenyn för att organisera serierna. Detta kan hjälpa en kund att hitta den typ av produkter som denne letar efter.

Du kan även lägga till, ta bort eller redigera menyalternativ i rullgardinsmenyer eller i din online-butiks standardmenyer.

Du kan visa och ändra din online-butiksnavigering från Navigation-sidan i din Shopify-admin.

Obs! I de flesta fallen måste du skapa en vara innan du kan länka till den. Till exempel måste du skapa en serie innan du kan lägga till den i en meny.

Inbäddade menyalternativ för att bygga rullgardinsmenyer

Du kan bygga rullgardinsmenyer genom att skapa eller flytta menyalternativ så att de är inbäddade under en toppnivån. Toppnivån visas i huvudmenyn i din online-butik, och de inbäddade menyalternativen visas i en rullgardinsmeny. Toppnivån kan ha upp till två nivåer av inbäddade rullgardinsmenyer:

Bild som visar toppnivån och två nivåer av inbäddade menyer i Online-butik > Navigationsavsnitt i Shopify-admin

Alla teman kommer visa inbäddade objekt som rullgardinsmenyer från huvudmenyn och vissa teman kommer visa inbäddade objekt som rullgardinsmenyer på andra platser.

Utseendet och placeringen av huvudmenyn och rullgardinsmenyer i din webbutik beror på din webbutiks tema. Vissa teman visar en ikon bredvid namnet på en rullgardinsmeny i huvudmenyn för att hjälpa kunderna att se att det finns en rullgardinsmeny.

Obs! Se till att du uppdaterar ditt tema så att det visar alla tre menynivåerna i din webbutik.

Du kan lägga till en rullgardinsmeny från ett av menyalternativen i huvudmenyn.

Lägg till en rullgardinsmeny från huvudmenyn

Steg:

1. Klicka på titeln på din huvudmeny.

2. Välj ett av menyalternativen som header för din rullgardinsmeny, eller lägg till ett nytt menyalternativ som header. Om du inte vill att rubriken ska länka till något, kan du skriva in # i Länkfältet när du lägger till menyalternativet.

3. Lägg till menyalternativ som ska inkluderas i den nya rullgardinsmenyn. Klicka på Lägg till menyalternativ, skriv in namnet på menyalternativet och ange eller välj en destination för länken.

4. Klicka och dra menyalternativen så att de är inbäddade under header-avsnittet:

Animation som visar att du flyttar ett menyalternativ till höger för att vara inbäddat under ett annat menyalternativ

5. Klicka på Spara meny.

Obs! Du kan ändra standardmenyn för de flesta teman genom att redigera inställningarna i temaavsnittet Header.