Välja en bild till sociala medier

Du kan visa en miniatyrbild i dina inlägg när du delar en länk till din webbutik via sociala medier, t.ex. Facebook eller Pinterest:

Exempel på ett Facebook-inlägg som visar en fäst bild

Visa framhävda bilder

Den framhävda bilden för en sida visas för alla gratisteman från Shopify när du delar en länk till din webbutik via sociala medier. T.ex. visas den framhävda bilden för en produkt om du publicerar en länk till en särskild produktsida.

Det finns ett antal sidlänkar som inte innehåller framhävda bilder, till exempel din startsida eller en "Om oss"-sida. I dessa fall visas en enda bild för delning till sociala medier.

Välja bild för delning till sociala medier

Du kan välja den bild som du använder för delning till sociala medier.

Steg:

1. Hitta det tema som du vill redigera och klicka på Anpassa.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på Sociala medier.

4. Markera bilden som du vill visa i sociala medier i området Bild för delning till sociala medier.

5. Klicka på spara.

Uppdatera dina bilder

Shopifys gratisteman använder Open Graph-taggar för att ge sociala medier-plattformar information om din webbplats. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest och övriga tjänster använder Open Graph.

Open Graph-information, som Facebook hanterar, lagras i ett antal dagar innan den letar efter uppdateringar. Använd Felsökningsprogrammet för delning med Facebook för att uppdatera informationen som sparas för dina sidlänkar om du byter bild för delning till sociala medier.