Overførsel af Shopify-administrerede domæner til en anden butik eller domæneudbyder

Hvis du har et Shopify-administreret domæne, og du ikke længere vil bruge det med din Shopify-butik, kan du overføre dit domæne til en anden Shopify-butik eller en anden domæneudbyder. Hvis du planlægger at deaktivere din Shopify-butik, og du vil blive ved med at bruge dit Shopify-administrerede domæne, skal du overføre dit domæne, inden du deaktiverer din butik.

Overfør dit Shopify-administrerede domæne til en anden Shopify-butik

Du kan overføre et Shopify-administreret domæne fra én butik til en anden Shopify-butik fra siden Domæner. Når du overfører dit domæne, overføres dine mailadresser til videresendelse, dine DNS-poster og dine underdomæner sammen med domænet.

Det er kun butiksejeren og en medarbejder med tilladelsen Overfør domæne til en anden Shopify-butik, der kan overføre et Shopify-administreret domæne. Hvis du vil ændre den mailadresse, du modtager overførselsmailen på, skal du opdatere butikkens kontaktmail, før du fortsætter.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Domæner skal du klikke på navnet på det domæne, som du vil overføre.
  3. Klik på Domæneindstillinger > Overfør til en anden Shopify-butik.
  4. Bekræft, at din mailadresse som butiksejer er opdateret, og klik derefter Send overførselslink.
  5. Når du modtager mailbeskeden om overførsel, skal du gøre et af følgende:
    • Hvis du er ejer af den anden butik eller en medarbejder med tilladelsen Overfør domæne til en anden Shopify-butik, skal du klikke på overførselslinket i mailteksten og logge ind på den Shopify-butik, som du vil overføre domænet til.
    • Hvis du ikke er ejer af den anden butik eller en medarbejder med tilladelsen Overfør domæne til en anden Shopify-butik, skal du videresende mailbeskeden til én, som har den relevante tilladelse for denne butik.

Hvis overførslen af domænet skal lykkes, skal butiksejeren eller en medarbejder med den relevante tilladelse logge ind på Shopify-butikken direkte fra overførselslinket i mailbeskeden. Når overførslen er blevet accepteret, kan der gå op til 24 timer, før domæneoverførslen er fuldført.

Overfør dit Shopify-administrerede domæne til en anden domæneudbyder

Hvis du vil overføre et Shopify-administreret domæne til en anden domæneudbyder, skal du låse dit Shopify-domæne op og give din nye domæneudbyder en autorisationskode til domænet.

Gennemgå følgende oplysninger, før du overfører et domæne til en anden domæneudbyder:

• Du skal være butiksejeren for at kunne påbegynde overførslen.
  • Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Få mere at vide om Shopifys politik for HTTPS Strict Transport Security (HSTS) og løsning af sikkerhedsfejl.
  • Hvis dit domæne skal være kvalificeret til en overførsel, skal du vente 60 dage, før du udfører følgende opgaver:
    • Køb af domænet
    • Overføre domænet til Shopify
    • ændring af dine kontaktoplysninger

Få mere at vide under Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Domæner skal du klikke på navnet på det domæne, som du vil overføre.
  3. Klik på Domæneindstillinger > Overfør til en anden udbyder.
  4. Gennemgå oplysningerne, og klik derefter på Bekræft. Autorisationskoden til domæner vises på dit domænes informationsside.
  5. Giv din nye domæneudbyder autorisationskoden til domænet for at bekræfte overførslen.

Hvis du ikke fuldfører overførslen af domænet inden for 30 dage, vil dit domæne blive låst igen. Hvis du vil fuldføre en overførsel efter 30 dage, skal du annullere den eksisterende overførsel og påbegynde overførselsprocessen igen.

HTTP Strict Transport Security (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) er en websikkerhedsmekanisme, der sikrer, at browsere kun opretter forbindelse til din webshop via en sikker HTTPS-forbindelse. Når man bruger en sikker forbindelse, forhindres visse typer af netværksangreb, hvilket hjælper med at sikre dine og dine kunders data. HSTS er altid aktiv på dit domæne, så længe dit domæne er knyttet til din Shopify-butik.

Hvis du fjerner et domæne eller forlader Shopify helt, vil Shopifys HSTS-politik forblive i kraft på dit domæne i yderligere 90 dage. Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at udføre yderligere procedurer.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. I dette tilfælde kan du gøre et af følgende:

• Vente indtil perioden på 90-dage er ovre.
  • Overføre dit domæne til en platform, der angiver et nyt TLS-certifikat.
  • Købe et TLS-certifikat fra en relevant myndighed.

Hvis du har spørgsmål vedrørende HSTS, kan du kontakte Shopify Support.