Myynti ja maksaminen eri valuutoissa

Valuutta, jota asiakkaasi käyttävät tilaustensa maksamiseen, voi poiketa Shopify Paymentsin maksujen valuutasta. Toisin sanoen kaupan valuutta voi poiketa pankkitilisi valuutasta.

Oletetaan, että kauppasi sijaitsee Euroopassa, mutta suurin osa asiakkaista on Yhdysvalloissa. Jos myyt paljon amerikkalaisille, aseta kauppasi valuutaksi Yhdysvaltain dollari (USD). Jos sinun on maksettava toimittajillesi ja työntekijöillesi euroissa, määritä maksuvaluutaksi euro (EUR). Vaihtoehtoisesti voit avata erillisen pankkitilin, joka hyväksyy Yhdysvaltain dollarin valuuttana, mutta sinun on hallittava molempia tilejä ja siirrettävä varoja niiden välillä.

Lue lisää paikallisissa valuutoissa myymisestä Shopify Markets ‑palvelun avulla.

Tuetut valuutat

Kaupassasi käytetään seuraavia valuuttoja:

• Kaupan valuutta - Shopify Adminin valuutta ja raportit. Esimerkiksi tämä on valuutta, jota käytät, kun määrität tuotteiden hinnat. Vaikka maksut voivat olla vain paikallisessa valuutassa, kauppasi valuutta voi olla mikä tahansa, joka on listattu kaupan asetuksista valuutanvalitsimessa. Lisätietoja on kohdassa Kaupan valuutan muuttaminen .

• Maksuvaluutta - valuutta, jota Shopify Payments käyttää tallettaessaan rahaa pankkitilillesi. Maksuvaluutan valinta valuutta riippuu kaupan sijainnista. Maksupankkitilin on sijaittava samassa maassa kuin kaupan. Jos esimerkiksi kauppasi sijaitsee Kanadassa, mutta haluat maksaa valuuttaa USD käyttäen, tarvitset USD-tilin, joka sijaitsee Kanadassa.

Shopify Payments tukee seuraavia maa-ja maksuvaluuttapareja:

Tuetut maksuvaluutat maiden ja alueiden perusteella
Kaupan sijainti Käytettävissä oleva maksuvaluutta (pankkitilin valuutta)
Australia Australian dollari (AUD)
Itävalta Euro (EUR)
Belgia Euro (EUR)
Kanada Kanadan dollari (CAD) tai Yhdysvaltain dollari (USD)
Tšekki Tšekin koruna (CZK) tai euro (EUR)
Tanska Kruunu (DKK) tai euro (EUR)
Suomi Euro (EUR)
Ranska Euro (EUR)
Saksa Euro (EUR)
Hongkong (Kiinan erityishallintoalue) Hongkongin dollari (HKD)
Irlanti Euro (EUR)
Italia Euro (EUR)
Japani Japanin jeni (JPY)
Alankomaat Euro (EUR)
Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin dollari (NZD)
Portugali Euro (EUR)
Singapore Singaporen dollari (SGD)
Espanja Euro (EUR)
Ruotsi Ruotsin kruunu (SEK) tai euro (EUR)
Sveitsi Sveitsin frangi (CHF) tai euro (EUR)
Yhdistynyt kuningaskunta Englannin punta (GBP)
Yhdysvallat Yhdysvaltain dollari (USD)

Valuutanvaihto- ja muuntomaksu

Kun maksu vastaanotetaan tai kun maksun palautus lähetetään, niihin sovelletaan valuuttakurssia ja muuntomaksua. Voit tarkastella Shopify Adminissa seuraavia kohtia:

Maksuvaluutan vaihtaminen

Jos maasi tukee useita maksuvaluuttoja,voit vaihtaa maksuvaluuttasi toiseen tuettuun valuuttaan. Jotta voit vastaanottaa maksuja, sinulla on oltava pankkitili valuutassa, jossa haluat saada maksut. Jos esimerkiksi kauppasi sijaitsee Kanadassa ja haluat saada maksun Yhdysvaltain dollareina (USD), sinulla on oltava pankkitili, jolle voidaan tallettaa Yhdysvaltain dollareita.

Jos haluat vaihtaa maksuvaluuttaa, päivitä Shopify Paymentsin pankkitiedot Shopify adminin Maksupalveluiden tarjoajat -sivulla.

Kaupan valuutan vaihtaminen

Kaupan valuutta on valuutta, jota käytetään Shopify Adminissasi. Se on valuutta, jolla hinnoittelet tuotteesi, ja jota käytetään raporteissa. Kaupan valuutan vaihtaminen voi vaikuttaa raportteihisi.

Jos olet jo myynyt tuotteita kaupastasi, sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen vaihtaaksesi kaupan valuutan.

Kaupan valuutan vaihtaminen muuttaa myös ensisijaisen markkinasi, koska ensisijaiset markkinat määräytyvät kauppasi valuutan mukaan. Lue lisää muutoksista, joita kauppasi valuutan vaihtaminen aiheuttaa ensisijaiseen markkinaan.

Voit tarkastella kaupan valuuttaa ja vaihtaa sen Kaupan tiedot -asetusten sivun Kaupan valuutta -osiossa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kaupan tiedot.

2. Valitse Kaupan valuutta -osiossa uusi kaupan valuutta luettelosta. Jos et pysty valitsemaan uutta valuuttaa, sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen kauppasi valuutan vaihtamiseksi.

3. Klikkaa Tallenna.

Maksut useissa valuutoissa

Jos yrityksesi sijaitsee Kanadassa ja sinulla on Advanced Shopify- tai Plus-tilaus, voit yhdistää kaksi pankkitiliä ja vastaanottaa maksuja CAD- ja USD-valuutoissa Shopify Paymentsiä käyttämällä. Maksut lähetetään erillisille pankkitileille, jotka ovat kussakin valuutassa. Esimerkiksi CAD-valuutassa tehdyt tilaukset ohjataan CAD-pankkitilillesi, ja USD-valuutassa tehdyt tilaukset maksetaan USD-pankkitilillesi.

Lue seuraavat tiedot saadaksesi lisätietoja maksujen vastaanottamisesta eri valuutoissa:

• Tuetut valuutat: Sinulla voi olla yksi pankkitili tuettua valuuttaa kohden.Kanadan dollarin valuutassa (CAD) olevan pankkitilisi on sijaittava Kanadassa, mutta USA:n dollarin valuutassa (USD) oleva pankkitilisi voi sijaita Kanadassa tai Yhdysvalloissa.
  • Maksut sellaisessa valuutassa tehdyistä tilauksista, jolla ei ole omaa maksutiliä: Kaikki valuutat, joilla ei ole omaa maksutiliä, vaihdetaan oletuspankkitilisi valuutaksi ja valuutanvaihtomaksuja sovelletaan.
  • Ulkomaiset valuutanvaihtomaksut: Kun maksuvaluutta ja myyntivaluutta vastaavat toisiaan, asiakkaiden ei tarvitse maksaa valuutanvaihtomaksua.Jos haluat sisällyttää tämän maksun kansainväliseen hinnoittelustrategiaasi., harkitse käyttäväsi hinnansäätöjä kyseessä olevalle markkinalle.
  • Maksujen palautukset: Useissa valuutoissa maksettavat maksujen palautukset toimivat samalla tavalla kuin muutkin maksujen palautukset. Luottokorttitapahtumamaksuja ei palauteta sinulle, kun teet maksun palautuksen.Lisätietoja tilausten maksun palauttamisesta.
  • Kansainvälisen valuutan maksu: Sinulta veloitetaan kansainvälisen valuutan maksu jokaisesta kansainvälisessä valuutassa tehdystä maksusta Shopify-sopimuksesi mukaan:

Maksupalkkioihin ei tehdä muutoksia Kanadassa sijaitseville kauppiaille, jotka vastaanottavat USD-maksuja ennen 24.5.2023, jos päätät säilyttää nykyisen vain USD-maksuja sisältävän asennuksen. Jos päätät kuitenkin lisätä kauppaasi toisen CAD-pankkitilin, USD-määräisiin vastaanotettuihin maksuihin sovelletaan kansainvälisen valuutan maksupalkkiota.

Pankkitilin lisääminen maksuja varten

Voit lisätä pankkitilin saadaksesi maksuja kansainvälisessä valuutassa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Maksupankkitilit-osiossa*Lisää*.
  4. Valitse Pankin maa -osiossa maa, jossa pankkitilisi on rekisteröity.
  5. Anna Lisää pankkitili -osiossa pankkitilisi numero.
  6. Valitse Maksuvaluutta-osiossa valuutta, jossa haluat maksusi maksettavan pankkitilillesi.
  7. Klikkaa Lisää pankkitili.

Vaihda oletuspankkitiliäsi maksuja varten

Kun olet lisännyt toisen pankkitilin maksuja varten, ensimmäistä pankkitiliäsi pidetään oletustilinäsi. Valuutat, jotka eivät vastaa pankkitilisi valuuttaa, talletetaan oletuspankkitilillesi.

Oletetaan esimerkiksi, että saat maksuja Kanadan dollarin valuutassa (CAD) ensimmäiselle pankkitilillesi ja USA:n dollarin valuutassa (USD) toiselle pankkitilillesi, ja myyt myös EUR-valuutassa. Jos saat tilauksen EUR-valuutassa, EUR vaihdetaan oletuspankkitilisi valuutaksi, t'ss' tapauksessa CAD/valuutaksi, ja valuutanvaihtomaksuja sovelletaan.

Voit vaihtaa oletuspankkitiliäsi maksuja varten.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Maksupankkitilit-osiossa ... sen pankkitilin vieressä, jonka haluat tehdä oletukseksi.
  4. Klikkaa Aseta oletukseksi ja klikkaa sitten Aseta oletukseksi.

Oikeudelliset ja verotukselliset näkökohdat

Varmista mitä mahdollisia oikeudellisia tai verotuksellisia seikkoja liittyy myyntiin valuutassa, joka ei ole sama kun kauppasi sijaintimaan valuutta.