Endringer i butikkens hreflang-tagger

Som et resultat av at butikken blir en del av Shopify Markets, endres måten hreflang-tagger håndteres i butikken på.

Shopify genererer automatisk hreflang-tagger for alle URL-adresser, slik at søkemotorer forstår hvilke internasjonale opplevelser kundene skal omdirigeres til.

For øyeblikket har du domener som tilbyr en annen språkopplevelse enn standardspråket. Disse domenene har imidlertid ikke et støttet land eller område. Det betyr at hreflang-taggene ikke kan bruke nøyaktig informasjon om språk og land eller områder.

Når du bruker Shopify Markets finnes ikke lenger hreflang-tagger som bare peker til et språk. I stedet opprettes de for både språket og landet eller området, samt språket URL-adressen peker mot. Dette bør forbedre signalet Shopify-butikken sender til søkemotorer, noe som resulterer i mer nøyaktige søkemotoroppføringer.

Eksempel

John har en butikk som han bruker til å selge til Canada på engelsk og fransk, og til USA på engelsk. Han har følgende domener:

• johnsapparel.com som er målrettet mot USA på engelsk
  • johnsapparel.ca som er målrettet mot Canada på engelsk
  • fr.johnsapparel.ca som ikke er målrettet mot noe land på fransk

Etter å ha startet med Shopify Markets, vil fr.johnsapparel.ca være målrettet mot Canada på fransk.

Hreflang-taggene for dette domenet er nå:

<link rel="alternate" hreflang="fr" href="https://fr.johnsapparel.ca/">

Etter å ha startet med Shopify Markets, vil hreflang-taggene for dette domenet endres til:

<link rel="alternate" hreflang="fr-ca" href="https://fr.johnsapparel.ca/">

Butikken din introduseres til Shopify Markets i løpet av uken fra 31. juli.

Velg bort automatisk generering av hreflang-tagger

Hvis du vil bruke dine egne hreflang-tagger, må du kontakte Shopify-brukerstøtte og be om at automatisk generering av hreflang-tagger deaktiveres for butikken.