Produktavvisninger og -advarsler på Google

For å vise produkter på Google må du følge retningslinjene for Google Ads og Vilkår og betingelser for Google Ads og lokale tjenesteannonser. Hvis du har noen brudd på retningslinjene kan visning av produktene dine stanses på Google, og Google Merchant Center-kontoen og Google Ads-kontoen kan bli suspendert.

Google kan sende et e-postvarsel minst syv dager før en utestengelse. E-postvarselet forklarer utestengelsen, inneholder en liste over handlinger du kan utføre for å løse problemet, og inneholder en kobling for å sende inn en anke.

Hvis du blir varslet om kontosuspendering for Google Merchant Center-kontoen og Google Ads-kontoen, kan du prøve å løse kontoadvarslene eller suspenderingene basert på bruddet i Google Merchant Center-kontoen først.

Hvis Google oppdager et alvorlig brudd på retningslinjene, utestenges kontoen din umiddelbart uten advarsel. Alvorlige brudd inkluderer:

Hvis du mener det har oppstått en feil, og at du ikke har brutt med Googles retningslinjer, kan du sende inn en anke til Google.

For å finne ut mer om utestengelser, kan du se Forstå håndhevelse på kontonivå for brudd på retningslinjene.

Løse advarsler og suspenderinger

For å vise produkter på Google må butikken og produktene følge Googles retningslinjer.

Hvis du mottar varsel om kontoadvarsler eller suspendering, er det noen handlinger du kan gjøre for å løse problemet. Gå gjennom veiledningen i Løse Merchant Center-advarsler og kontosuspenderinger for brudd på retningslinjer i Google Merchant Center-hjelp.

Vanlige grunner til kontoadvarsler og utestengelser

For foreslåtte løsninger på vanlige kontoadvarsler eller årsaker til suspenderinger kan du se disse ressursene:

• Manglende refusjonsbetingelser: Hvis du ikke har refusjonsbetingelser i Shopify-butikken må du opprette dem.Du kan legge til refusjonsbetingelser fra Shopify-administrator.
  • Utilstrekkelig kontaktinformasjon: For å sikre at du viser riktig kontaktinformasjon må du legge til kontaktinformasjon i Shopify-administrator.
  • Uriktig fremstilling av deg selv eller produkter: For å løse brudd knyttet til uriktige fremstillinger kan du se Google Merchant Center-hjelp.

Løse brudd knyttet til manglende godkjenning av produktopplysninger

For å vise produkter på Google må du følge Googles retningslinjer for produktdata. Google krever at du oppgir nøyaktig informasjon om produktene slik at de kan vises til de rette kundene, slik som de som søker etter nøkkelord i produktbeskrivelsen eller kikker på en produktkategori produktet tilhører. Hvis du ikke oppgir nøyaktig informasjon, kan kunder på Google finne produktene dine gjennom søk som ikke er relatert til det de leter etter. Det betyr at det er lavere sannsynlighet for at kundene kjøper produktene, og det kan føre til at Google slutter å vise produktene til kunder.

Hvis produktene dine har ugyldige eller manglende produktopplysninger vises de ikke i gratisoppføringer eller Google Shopping-annonser, eller de vises med begrensede ytelser, som færre visninger og klikk.

Hvis du får et varsel om kontoadvarsler, kontosuspendering eller en foreløpig manglende godkjenning av varen er det noen handlinger du kan ta for å løse problemet. Gå gjennom veiledningen i Løse manglende Merchant Center-godkjenninger for brudd knyttet til kvalitet på produktdata i Google Merchant Center-hjelp.

Vanlige advarsler om datakvalitet

For å sikre at produktene dine blir godkjent og vises på tvers av Google må du gå gjennom følgende ressurser og oppdatere data for påvirkede produkter:

Hvis du har en produktadvarsel fra Google som ikke er oppført på denne siden, kan du besøke Google Hjelpesenter og søke etter den bestemte feilen.

Be om en ny vurdering etter et varsel om utestengelse

Hvis et brudd på retningslinjer eller data oppdages av Google kan du motta en e-postmelding som beskriver problemet og gir deg en tidsfrist for løsning. Når du har løst problemene kan du når som helst be om en ny gjennomgang før tidsfristen. Løsing av problemer utløser ikke automatisk en ny gjennomgang.

Se Instruksjoner for å be om en ny gjennomgang etter et varsel om suspendering i Google Merchant Center-hjelp.

Når du ber om en ny vurdering, vil statusen for Google Merchant Center-kontoen din endres til Under vurdering. Vurderingsforespørsler kan ta inntil syv dager. Når en vurdering er fullført, får du et varsel på e-post.