Totrinnsautentisering med Shopify-mobilvarsler som reservemetode

Shopifys mobilvarsler bruker en mobilenhet til å motta en melding når du logger på, som ber deg bekrefte at du prøver å logge på kontoen.

Shopify-mobilvarsler kan bare brukes som reservemetode for totrinnsautentisering. Du må konfigurere en av følgende autentiseringsmåter som primær metode:

Shopify-appen må være installert på mobilenheten du bruker til Shopify-mobilvarsler.

Fordeler med Shopify-mobilvarsler

Det anbefales at du bruker Shopify-mobilvarsler fremfor bekreftelseskoder via tekstmelding (SMS) for å hjelpe deg med å sikre kontoen av følgende årsaker:

• Angripere kan forsøke å stjele bekreftelseskoder som sendes via SMS. Shopify-mobilvarsler bidrar til å beskytte deg mot angripere ved å sende dem på en mer sikker måte kun til påloggede enheter.
  • Shopify-mobilvarsler gir mer informasjon om påloggingsforsøk for kontoen. Denne informasjonen inkluderer enhet, plassering og tidspunkt.
  • Du kan raskt blokkere mistenkelig aktivitet ved hjelp av Shopify-mobilvarsler. Hvis du ikke har prøvd å logge på kontoen trykker du Nei på varselet for å sikre kontoen.

Før du setter i gang

Før du konfigurerer Shopify-mobilvarsler må du sikre at du har fullført følgende:

• Konfigurer en primær autentiseringsmåte.

• Installer Shopify-appen på mobilenheten du bruker til Shopify-mobilvarsler. Hvis du allerede har Shopify-appen installert på mobilenheten må du sørge for at det er den nyeste versjonen.

• Logg på Shopify-appen på denne enheten.

Konfigurer Shopify-mobilvarsler

1. Logg på Shopify-appen på mobilenheten du ønsker å bruke for å motta push-varsler.

2. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.

3. Klikk på Administrer konto > Sikkerhet.

4. Klikk på Legg til en annen måte i seksjonen Totrinnsautentisering.

5. Skriv inn passordet og klikk på Neste.

6. Velg Shopify Mobile-varsler fra listen Autentiseringsmåter.

7. Velg mobilenheten du vil bruke for å motta varsler. Hvis enheten ikke står på listen over tilgjengelige enheter må du sjekke følgende:

• Du har den nyeste versjonen av Shopify-appen installert på mobilenheten.
    • Du er logget på Shopify-appen på denne enheten.
  8. Hvis enheten ikke sto på listen over tilgjengelige enheter, må du gjennomføre følgende trinn på nytt etter at du har logget på Shopify-appen på denne enheten:

1. Klikk på Legg til en annen måte i seksjonen Totrinnsautentisering.
    2. Skriv inn passordet og klikk på Neste.
    3. Velg Shopify Mobile-varsler fra listen Autentiseringsmåter.
    4. Velg mobilenheten du vil bruke for å motta varsler.
  9. Klikk på Send mobilvarsel. En testmelding vises på enheten du valgte.

10. Trykk på Godkjenn på mobilenheten. Du mottar en e-postmelding om at du har aktivert Shopify-mobilvarsler som reservemetode.

11. Klikk på Fullfør fra Shopify-administrator.

12. Lagre gjenopprettingskodene dine i tilfelle du mister tilgang til mobilenheten. Sørg for at du oppbevarer dem på et trygt og frakoblet sted du har tilgang til på flere måter, som fra mobiltelefonen, datamaskinen og fra et utskrevet dokument.

Når du logger på kan du nå bruke mobilenheten til totrinnsautentisering.

Aktiver varsler om totrinnsautentisering

Hvis du ikke mottar varsler etter å ha konfigurert Shopify-mobilvarsler, kan det hende du må bekrefte at du har aktivert sikkerhetsoppdateringer og flerfaktorautentisering for Shopify-appen på mobilenheten.