Scriptvereisten en -beperkingen

Voor het maken van scripts hebt u een Shopify Plus-abonnement en de Script Editor nodig. Daarnaast is ervaring met de programmeertaal Ruby nodig. Je kunt natuurlijk ook de hulp inroepen van een ontwikkelaar of een Shopify-expert die bekend is met Ruby.

Sommige scriptbeperkingen zijn bedoeld om de beveiliging te verbeteren en om ervoor te zorgen dat scripts kunnen worden uitgevoerd, ongeacht hoeveel klanten je winkel op een bepaald moment heeft. Houd rekening met de volgende beperkingen als u scripts gaat ontwikkelen voor je Shopify-winkel.

Onlinewinkel en de Storefront API

Wanneer u een script aanmaakt of bewerkt, kiest u of deze zal alleen runnen in uw onlinewinkel of in uw onlinewinkel en de volgende apps:

Scripts werken niet met de Koopknop of het Groothandelkanaal.

Gepubliceerde scripts

Er kan maar één script per scripttype tegelijk worden gepubliceerd. Je kunt bijvoorbeeld een script voor regelartikelen en een script voor verzendtarieven publiceren, maar u kunt niet tegelijkertijd twee scripts voor regelartikelen publiceren.

conceptbestellingen

De drie scripttypen werken niet met conceptbestellingen of de betaling van conceptbestellingen.

Metavelden

Shopify-scripts hebben geen toegang tot metavelden.

Attributen van winkelwagen/afrekenen

Shopify-scripts hebben geen toegang tot cart-attributen van Shopify Liquid. Je kunt deze attributen toevoegen aan winkelwagenpagina's om extra informatie van je klanten te verzamelen, maar je kunt geen script maken dat deze attributen vervolgens gebruikt.

Reguliere expressies

Matching van reguliere expressies wordt niet ondersteund. Als u een script van het type Line item maakt, kunt u een van de volgende methoden gebruiken als tijdelijke oplossing:

Thema's

Mogelijk moet je je Liquid-thema bijwerken om je scripts te ondersteunen en, nog belangrijker, je klanten niet in verwarring te brengen. Zo geven bijvoorbeeld niet alle thema's korting op artikelniveau in de winkelwagen weer. Als dit het geval is, moet je je thema bewerken om de korting op artikelniveau weer te geven in de winkelwagen. Lees meer over de soorten aanpassingen die u kunt doorvoeren in je Liquid-thema's.

Bronnen

De hoeveelheid CPJe en geheugen die beschikbaar is voor een script is beperkt. De bronnen die zijn gereserveerd voor een script, zijn afhankelijk van de grootte van de winkelwagen en het aantal berekeningen dat het script vereist. Shopify houdt deze bronlimieten zorgvuldig bij om ervoor te zorgen dat je script werkt zoals bedoeld.

Wanneer u een script test, ziet u in de console van de Script Editor het percentage toegewezen bronnen dat door het script wordt gebruikt.

Invoer/uitvoer

Afgezien van een paar uitzonderingen zijn Shopify-scripts niet geschikt voor invoer/uitvoer. Dit betekent dat scripts geen webaanvragen of databaseaanroepen kunnen uitvoeren en geen invoer van een gebruiker kunnen krijgen.

De methode puts kan echter worden gebruikt om tekst af te drukken naar de console in de app Script Editor.

Tijd en willekeurigheid

Scripts kunnen niet worden gebruikt met willekeurige of op tijd gebaseerde berekeningen. Het object Time en de methode rand zijn niet toegankelijk voor Shopify-scripts.

Omdat scripts worden uitgevoerd telkens wanneer het totaal van een winkelwagen opnieuw wordt berekend, kunnen scripts die zijn gebaseerd op het genereren van tijd of willekeurige nummers onvoorspelbare of verwarrende resultaten bevatten als een klant zijn of haar winkelwagen vaak wijzigt. Je kunt echter de Launchpad-app gebruiken om te plannen dat scripts worden uitgevoerd tijdens gebeurtenissen.

Tekenlimiet voor scripts

Je kan scripts maken met maximaal 24.576 tekens.