Migreren van Shopify-scripts naar Shopify Functions

Shopify Functions is vergelijkbaar met Shopify-scripts; ontwikkelaars gebruiken ze om aangepaste commerce-ervaringen te maken.

Shopify Functions

Shopify Functions wordt als onderdeel van een app geïnstalleerd. Dit onderdeel wordt samen met andere functies rechtstreeks in het Shopify-beheercentrum geconfigureerd. Dit betekent dat merchants niet hoeven te coderen als ze aanpassingen willen aanmaken of wijzigen. Het WebAssembly-platform waarop Shopify Functions draait, biedt betere prestaties dan Shopify-scripts. Code wordt daar in minder dan 5 milliseconden uitgevoerd. Hierdoor kan Shopify Functions zonder snelheidsverlies grote verkoopevenementen ondersteunen, zoals flash sales.

Met Shopify Functions kunnen ontwikkelaars code- en unit-testen in hun eigen lokale omgeving. Ontwikkelaars distribueren hun Shopify Functions-aanpassingen als onderdeel van een app, dan hoeven ze geen Ruby-code in elke winkel te kopiëren en te plakken. Tot slot zijn er met Shopify Functions minder problemen met time-outs en CPU-geheugenlimieten.

Migreren naar Shopify Functions

Als je wilt migreren naar Shopify Functions, is het raadzaam te beginnen met Shopify Functions-apps voor bezorgings- of betalingsaanpassingen en deze samen met scripts voor orderregelkortingen te gebruiken. Wanneer je vertrouwd bent met het gebruik van Shopify Functions voor bezorging en betaling, kun je verdergaan met Shopify Functions voor kortingen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Script Editor.
  2. Controleer je bestaande scripts. Bepaal aan de hand van de vergelijkingstabellen voor korting, bezorging en betaling welke van je scripts kunnen worden nagebootst met Shopify Functions.
  3. Als een script niet kan worden vervangen door Shopify Functions, blijf je het script gebruiken totdat de API's voor Shopify-functies aan je behoeften voldoen.
  4. Als een script kan worden vervangen door Shopify Functions, doe je een van de volgende dingen:

5. Nadat je een Shopify Functions-app hebt ingesteld die aan je behoeften voldoet, installeer je de app in je winkel en configureer je de instellingen van de app in het Shopify-beheercentrum.

6. Test de app om te controleren of deze werkt zoals jij voor ogen had. Als de app aan je vereisten voldoet, deactiveer dan het script dat de Shopify Functions-app vervangt.

Shopify-scripts gebruiken met Shopify Functions

Shopify-scripts blijven tot 28 augustus 2025 werken op checkouts die zijn aangepast met checkout.liquid en op checkouts die zijn geüpgraded naar Checkout Extensibility.

Shopify-scripts en Shopify Functions kunnen tegelijkertijd in één winkel worden gebruikt. Als je scripts nu nog niet kunnen worden vervangen door Shopify Functions, blijf dan Shopify-scripts gebruiken totdat de API's van Shopify Functions aan je behoeften voldoen. Lees het volgende om te zien hoe Shopify-scripts en Shopify Functions op elkaar inwerken.

Orderregelscripts

Scripts voor orderregels worden aangemaakt na uitvoering van de kortingslogica van Shopify, waarbij de kortingen die door Shopify Functions zijn aangemaakt zijn inbegrepen. Scripts voor orderregels hebben toegang tot de kortingsbedragen.

Scripts hebben alleen toegang tot de eerste kortingscode die bij het afrekenen is toegepast, en niet tot eventuele andere kortingscodes die zijn gebruikt. Als je bijvoorbeeld reject gebruikt, werkt dit alleen op de eerste korting die bij het afrekenen is toegepast en niet op andere kortingen.

Verzendscripts

Verzendscripts worden uitgevoerd na bezorgingsaanpassingen die door Shopify Functions zijn aangemaakt. Scripts kunnen niet werken op de resultaten van het hernoemen van gewijzigde bezorgingsaanpassingen, maar wel op aanpassingen die elementen verplaatsen of verbergen.

Betalingsscripts

Betaalscripts worden uitgevoerd na betalingsaanpassingen die door Shopify Functions zijn aangemaakt. Scripts kunnen niet werken op de resultaten van het hernoemen gewijzigde betalingsaanpassingen, maar wel op aanpassingen die elementen verplaatsen of verbergen.