Siirry Shopify Scripts -komentosarjoista Shopify Functions -toimintoihin

Shopify Functions -toiminnot ovat samankaltaisia kuin Shopify Scripts -komentojonot, joiden avulla kehittäjät voivat luoda mukautettuja kaupankäyntikokemuksia.

Shopify Functions

Shopify Functions -toiminnot asennetaan osana sovellusta. Ne määritetään muiden ominaisuuksien ohella suoraan Shopify Adminissa, mikä tarkoittaa, että kauppiaiden ei tarvitse käyttää koodia, kun he luovat tai muokkaavat mukautuksia. Shopify Functions -toimintoa suorittava WebAssembly-alusta tarjoaa parempaa tehokkuutta kuin Shopify Scripts ja suorittaa koodin alle 5 millisekunnin aikana. Tämän vuoksi Shopify Functions -toiminnot voivat tukea suuria myyntitapahtumia, kuten poistomyyntejä, ilman tehokkuuden laskua.

Käyttämällä Shopify Functions -toimintoja kehittäjät voivat koodata ja tehdä yksikkötestejä omassa paikallisessa ympäristössään. Kehittäjät jakelevat Shopify Functions -toimintonsa mukautukset osana sovellusta sen sijaan, että he kopioivat ja liitävät Ruby-koodin jokaiseen kauppaan. Lopuksi aikakatkaisu- ja prosessorin muistiraja-ongelmia vähennetään Shopify Functions -toimintojen avulla.

Shopify Functions -toimintoihin siirtyminen

On suositeltavaa aloittaa Shopify Functions -toimintoihin siirtyminen toimituksen tai maksun mukautuksella Shopify Functions -pohjaisilla sovelluksilla ja käyttämällä niitä rivialennuskomentosarjojen kanssa. Kun sinusta on luontevaa käyttää toimituksen ja maksun Shopify Functions -toimintoja, voit sen jälkeen siirtyä Shopify Functions -alennustoimintojen käyttöön.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Script Editor.
  2. Tarkista nykyiset komentosarjasi. Katso alennuksen, toimituksen ja maksun vertailutaulukoista, mitkä komentojonoistasi voidaan replikoida Shopify Functions -toimintojen avulla.
  3. Jos komentosarjaa ei voida korvata Shopify Functions -toiminnoilla, jatka komentosarjan käyttöä, kunnes Shopify Functions -toimintojen API:t vastaavat tarpeitasi.
  4. Jos komentosarja voidaan korvata Shopify Functions -toiminnoilla, tee jokin seuraavista:

5. Kun olet tunnistanut Shopify Functions -pohjaisen sovelluksen, joka vastaa tarpeitasi, asenna sovellus kauppaasi ja määritä sitten sovelluksen asetukset Shopify Adminissa.

6. Testaa sovellusta varmistaaksesi, että se toimii suunnitellusti. Jos sovellus täyttää vaatimukset, deaktivoi komentosarja, jonka Shopify Functions -pohjainen sovellus korvaa.

Shopify Scriptsin käyttäminen Shopify Functions -toimintojen kanssa

Shopify Scripts toimii edelleen kassoilla, jotka on mukautettu checkout.liquidin avulla, sekä kassoilla, jotka on päivitetty Checkout Extensibilityyn 28. elokuuta 2025 asti.

Shopify Scriptsiä- ja Shopify Functionsia voidaan käyttää samanaikaisesti samassa kaupassa. Jos komentosarjojasi ei voida tällä hetkellä korvata Shopify Functions -toiminnoilla, jatka Shopify Scriptsin käyttöä, kunnes Shopify Functions API:t vastaavat tarpeitasi. Tutustu seuraaviin ohjeisiin ja selvitä, miten Shopify Scripts ja Shopify Functions toimivat yhdessä.

Rivikohdan komentosarjat

Rivikohdan komentosarjat suoritetaan sen jälkeen, kun Shopifyn alennuslogiikka on valmis, mikä sisältää Shopify Functions -toimintojen luomia alennuksia. Rivikohdan komentosarjat voivat käyttää alennettuja summia.

Komentosarjat voivat käyttää vain kassalla sovellettavaa ensimmäistä alennuskoodia, eivätkä ne voi käyttää muita mahdollisesti käytettyjä alennuskoodeja. Esimerkiksi reject käyttäminen vaikuttaa ensimmäiseen kassalla käytettävään alennukseen, eikä se vaikuta muihin alennuksiin.

Toimituskomentosarjat

Toimituskomentosarjat suoritetaan Shopify Functions -toimintojen luomien toimituksen mukautusten jälkeen. Komentosarjat eivät voi käyttää muokatun toimituksen mukautuksen uudelleen nimeämisen tuloksia, mutta ne voivat käyttää mukautuksia, jotka liikkuvat tai piiloutuvat.

Maksukomentosarjat

Maksukomentosarjat suoritetaan Shopify Functions -toimintojen luomien maksumukautusten jälkeen. Komentosarjat eivät voi käyttää muokatun maksumukautuksen uudelleen nimeämisen tuloksia, mutta ne voivat käyttää mukautuksia, jotka liikkuvat tai piiloutuvat.