Verkopers beheren

Verkopers stellen geen accounts in met Shopify Bill Pay. In plaats daarvan voeg je de gegevens van de verkoper toe aan je eigen Shopify Bill Pay-account en kun je hun voorkeuren en gegevens beheren binnen hun verkopersprofiel.

Verkopers kunnen per profiel alleen een binnenlandse of buitenlandse betaalmethode instellen. Als je meer bezorgmethoden voor een verkoper wilt, stel je dus twee accounts voor deze verkoper in, één voor binnenlandse en één voor internationale betalingen.

Een verkopersprofiel aanmaken

Wanneer je een factuur betaalt met Shopify Bill Pay en als de verkoper nog geen profiel heeft in je Shopify Bill Pay-account, wordt automatisch een verkopersaccount aangemaakt. Je kunt ook handmatig verkopersprofielen aanmaken voordat je een factuur betaalt.

Als je je Shopify Bill Pay-account koppelt aan een QuickBooks Online-account, worden voor de verkopers met onbetaalde facturen automatisch profielen aangemaakt wanneer de accounts worden gesynchroniseerd.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Verkopers.
  3. Klik op Verkoper toevoegen.
  4. Voer de gegevens van de verkoper in en klik op Opslaan.
  5. Selecteer een bezorgmethode.
  6. Voer de gegevens in en klik op Details opslaan.
  7. Optioneel: Voeg eventueel extra bezorgmethoden toe:
    1. Klik op Bezorgmethode toevoegen.
    2. Selecteer een bezorgmethode.
    3. Voer de gegevens in en klik op Details opslaan.

Het profiel of de bezorgmethode van een verkoper bewerken

Je kunt de bezorgmethode van een leverancier niet verwijderen. Als je QuickBooks Online met je Shopify Bill Pay-account hebt gesynchroniseerd, worden alle wijzigingen die je in Shopify Bill Pay bij verkopers invoert, met je QuickBooks-account gesynchroniseerd.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Verkopers beheren.
  3. Klik op de verkoper.
  4. Klik op Bewerken naast de details of bezorgmethode die je wilt bewerken.
  5. Bewerk de gegevens en klik op Gegevens opslaan.

Een verkoper verwijderen

Je kunt het profiel van een verkoper voor wie betalingen zijn gepland niet verwijderen.Verwijder eventuele aankomende factuurbetalingen voor de verkoper voordat je diens profiel verwijdert.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Verkopers.
  3. Klik op de verkoper.
  4. Klik op Verkoper verwijderen en nog een keer op Verkoper verwijderen.