Metavelden in je webshop weergeven

Nadat je metavelddefinities hebt toegevoegd en metaveldwaarden hebt toegewezen aan delen van je winkel, kun je metavelden op verschillende manieren koppelen met het thema om gespecialiseerde informatie in de webshop weer te geven. Zo wil een kaarsenverkoper misschien een brandduur voor kaarsen weergeven op productpagina's, terwijl een kruidenierswinkel een houdbaarheidsdatum voor ingeblikte waren wil vermelden.

Hieronder staan andere voorbeelden van gespecialiseerde informatie die je in je webshop kunt weergeven:

• nummerdelen
  • kleurenstalen
  • data van productuitgave
  • uitgelichte producten of varianten
  • sterbeoordeling van producten
  • bestanden om te downloaden
  • ingrediëntenlijsten

Als je een Online Store 2.0-thema hebt, kun je de meeste metavelden met de themabewerker aan je thema koppelen. Als je een vintage thema gebruikt of als je metaveldtypen wilt toevoegen die niet worden ondersteund door het thema, kun je de themacode bewerken of een Shopify-partner inhuren om je te helpen. Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.

Sommige standaard productcategorieën hebben beschikbare categoriemetavelden met standaarditems. Als je bijvoorbeeld de productcategorie Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops toevoegt, kun je categoriemetavelden toevoegen voor clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material en color. Categoriemetavelden hebben standaard metaobjectitems die je zo kunt gebruiken of verder kunt aanpassen. Als de kleur black bijvoorbeeld niet in overeenstemming is met je branding kun je deze hernoemen naar graphite. Hier vind je meer informatie over categoriemetavelden.

Je kunt categoriemetavelden in je webshop gebruiken zodat klanten sneller de producten vinden die ze nodig hebben. Wanneer je kleuritems als keuzevarianten gebruikt, kun je keuzevarianten weergeven als stalen voor keuzekleuren op de productpagina's van je webshop. Wanneer je metavelden aan je webshop toevoegt, kun je ze ook filteren op productcategorie en elk metaveld dat aan die categorie is gekoppeld, wordt weergegeven in de resultaten.

Metavelden aan je thema koppelen met behulp van de themabewerker

Als je thema metavelden ondersteunt, kun je kiezen hoe je metavelden in je webshop worden weergeven met behulp van de themabewerker. Raadpleeg de documentatie van je thema of neem contact op met de ontwikkelaar van je thema om te zien welke metavelden beschikbaar zijn in je thema.

Je kunt metavelden verbinden met je thema door secties of blokken toe te voegen die dynamische bronnen ondersteunen. Het gedeelte Productinformatie kan bijvoorbeeld product metavelden ondersteunen en een sectie Collectie kan bijvoorbeeld collectie-metavelden ondersteunen.

Nadat je een sectie of blok hebt toegevoegd, kun je een enkel metaveld zoeken en selecteren door op het pictogram van de dynamische bron voor koppelen te klikken:

Verbind dynamisch bronpictogram

Als bij het pictogram van de dynamische bron voor koppelen een + staat, kun je maximaal twintig metavelden zoeken en toevoegen aan één template door op het pictogram te klikken en vervolgens één metaveld tegelijk te selecteren:

Pictogram voor dynamische bron invoegen

Raadpleeg Metavelden en dynamische bronnen gebruiken voor stapsgewijze instructies.

Je kunt een lijst met contentsoorten koppelen aan secties of blokken met tekst of tekst met opmaak. Productreferentielijsten vereisen een aangepaste sectie of een thema van derden dat gebruikmaakt van productlijstinstellingen.

Themacode bewerken om metavelden toe te voegen

Als je je themacode wilt bewerken om metavelden in je webshop weer te geven, kun je Liquid gebruiken om metavelden te verwijzen op de pagina van je templates.

Bewerk je themacode alleen als je ervaring hebt met programmeren. Als je hulp nodig hebt bij het bewerken van je themacode, kun je een Shopify-partner inhuren in de Shopify Partner Directory. Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.

Merkelementen weergeven met metavelden

Met metavelden kun je merkelementen weergeven in je webshop. Merkelementen worden als standaardinstelling gebruikt, wat betekent dat, nadat je merkelementen hebt toegevoegd, ze automatisch worden gesynchroniseerd met elke functie die de Brand API gebruikt.

De Shopify Online Store 2.0-thema's kunnen je merkelementen in de thema-instellingen gebruiken. Als je de merkelementen wilt koppelen, doe je dit handmatig in de themabewerker. Zoek de thema-instelling waarin je de merkelementen wilt gebruiken, zoals het logo in de koptekst van je winkel en klik op de knop Dynamische bron verbinden.

Afbeelding van het scherm waarin je binnen de thema-instellingen een afbeelding voor het logo selecteert. De knop Dynamische bron verbinden is gemarkeerd.

Klik op het merkelement dat je in je koptekst wilt gebruiken om dit te koppelen aan je thema.

Het paneel Dynamische bron verbinden, waarbij het standaardlogo is geselecteerd.

Als er geen optie is om merkelementen te koppelen, is de app, het kanaal of het thema mogelijk niet geïntegreerd in de Merk-API.