Visa metafält i din webbshop

När du har lagt till definitioner för metafält och tillskriver metafältvärden till delar av din butik kan du ansluta metafält till ditt tema för att visa din specialinformation i din webbutik på olika sätt. En ljusförsäljare kanske exempelvis vill visa en brinntid för ljus på sina produktsidor, medan en livsmedelsaffär kanske vill visa utgångsdatum för konserver.

Följande är ytterligare exempel på specialiserad information som du kan visa i din webbshop:

• delnummer
  • färgprover
  • datum för produktsläpp
  • utvalda produkter eller varianter
  • stjärnklassificering för en produkt
  • filer för nedladdning
  • ingredienslistor

Om du har ett Online Store 2.0-tema kan du ansluta de flesta metafälten till ditt tema med temaredigeraren. Om du använder ett vintagetema, eller om du vill lägga till metafältstyper som ditt tema inte stöder, kan du redigera din temakod eller anlita en Shopify partner som hjälp. Läs mer om att anlita en Shopify partner.

Vissa standardproduktkategorier har tillgängliga metafält för kategori med standardinformation. Om du till exempel lägger till produktkategorin Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops kan du lägga till kategorimetafält för clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material och color. Kategorimetafält har standardmetaobjektposter som du antingen kan använda som de är eller anpassa ytterligare. Om t.ex. färgen black inte stämmer med ditt varumärke kan du byta namn på den till graphite. Läs mer om kategorimetafält.

Kategorimetafält kan användas i din butiksfront av kunden för att snabbare hitta produkterna de behöver. När du använder färginmatningar som variantalternativ kan du visa variantalternativ som färgprover för färgalternativ på dina skyltfönsterprodukters sidor. När du lägger till metafält i ditt skyltfönster kan du även filtrera dem efter produktkategori och eventuella metafält som är associerade med den kategorin visas i resultatet.

Ansluta metafält till ditt tema genom att använda temaredigeraren

Om ditt tema stöder metafält kan du välja hur du vill visa metafält i din webbutik genom att använda temaredigeraren. Se dokumentationen för ditt tema eller kontakta temautvecklaren för att ta reda på vilka metafält som finns tillgängliga i ditt tema.

Du kan ansluta metafält till ditt tema genom att lägga till avsnitt eller block som stöder dynamiska källor. Till exempel kan avsnittet produktinformation stödja produkt-metafält, och ett produktserieavsnitt kan stödja metafält för produktserier.

När du har lagt till ett avsnitt eller block kan du söka efter och välja ett enda metafält genom att klicka på ikonen anslut dynamisk källa:

Anslut dynamisk källikon

Om ikonen ”anslut dynamisk källa” visar ett + kan du söka efter och lägga till upp till 20 metafält i en enstaka mall genom att klicka på ikonen och sedan välja ett metafält åt gången:

Infoga dynamisk källikon

Steg-för-steg-anvisningar finns i Använda metafält och dynamiska källor.

Du kan ansluta en lista med innehållstyper till avsnitt och block för text eller RTF. Produktreferenslistor kräver ett anpassat avsnitt eller ett tredjepartstema som använder inställningar för produktlistor.

Redigera din temakod för att lägga till metafält

Om du vill redigera din temakod för att visa metafält i din webbutik kan du använda Liquid för att referera till metafält i dina sidmallar.

Redigera endast din temakod om du har programmeringserfarenhet. Du kan anlita en Shopify partner från Shopify Partner Directory om du behöver hjälp med att redigera din temakod. Läs mer om att anlita en Shopify partner.

Visa varumärkestillgångar med metafält

Du kan använda metafält för att visa dina varumärkestillgångar i din webbshop. Varumärkestillgångar används som standardinställning, vilket innebär att när du har lagt till varumärkestillgångar så synkroniseras de automatiskt med alla funktioner som använder varumärkes-API.

Shopifys webbshop 2.0-teman kan använda dina varumärkestillgångar i dina temainställningar. Du måste ansluta dina varumärkestillgångar manuellt genom att öppna temaredigeraren. Hitta den temainställning du vill använda varumärkestillgångar på, t.ex. logotypen i butikens sidhuvud, och klicka på knappen Anslut dynamisk källa.

Bild av skärmen för val av bild för logotypen inom temainställningarna, med knappen ”anslut dynamisk källa” markerad.

Klicka på den varumärkestillgångar som du vill använda i sidhuvudet för att ansluta den till ditt tema.

Panelen ”anslut dynamisk källa” med standardlogotypen vald.

Om alternativet att ansluta varumärkestillgångar inte finns kanske appen, kanalen eller temat inte har integrerats med varumärkes-API.