Vise metafelter i nettbutikken

Når du har lagt til metafeltdefinisjoner og tilordnet metafeltverdier til deler av butikken, kan du koble til metafelter til temaet for å vise spesialinformasjon i nettbutikken på flere ulike måter. En selger av lys ønsker for eksempel kanskje å vise brenntiden for lys på produktsidene, mens en dagligvareforretning kanskje ønsker å vise en produktutløpsdato for hermetikk.

Følgende er andre eksempler på spesialisert informasjon du kan vise i nettbutikken:

• delenumre
  • fargekart
  • lanseringsdatoer for produkter
  • utvalgte produkter eller varianter
  • stjernevurderinger av produkter
  • filer for nedlasting
  • ingredienslister

Hvis du har et Online Store 2.0-tema, kan du koble de fleste metafeltene til temaet ditt ved å bruke temaredigeringsprogrammet. Hvis du bruker et eldre tema, eller hvis du vil legge til metafelttyper som ikke støttes av temaet, kan du redigere temakoden eller leie inn en Shopify-partner som kan hjelpe deg. Finn ut mer om å leie inn en Shopify-partner.

Noen standard produktkategorier har tilgjengelige kategorimetafelter med standardoppføringer. Hvis du for eksempel legger til produktkategorien Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops, kan du legge til kategorimetafelter for clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material og color. Kategorimetafelter har standard metaobjektoppføringer, som du enten kan bruke som de er eller tilpasse ytterligere. Hvis fargen black for eksempel ikke er i henhold til din merkevare, kan du omdøpe den til graphite. Finn ut mer om kategorimetafelter.

Kategorimetafelter kan brukes i butikkfronten, slik at kunder raskere kan finne produktene de leter etter. Når du bruker fargeoppføringer som variantalternativer, kan du vise variantalternativer som fargekart for fargealternativer på produktsidene i butikkfronter. Når du legger til metafelter i butikkfronten, kan du også filtrere dem etter produktkategori, så vil metafelter som er knyttet til denne kategorien vises i resultatene.

Koble metafelter til temaet ditt ved hjelp av temaredigeringsprogrammet

Hvis temaet støtter metafelter, kan du velge hvordan du vil vise metafelter i nettbutikken ved å bruke temaredigeringsprogrammet. For å finne ut hvilke metafelter som er tilgjengelige i temaet, kan du se temadokumentasjonen eller kontakte temautvikleren.

Du kan koble metafelter til temaet ved å legge til seksjoner eller blokker som støtter dynamiske kilder. Seksjonen Produktinformasjon støtter for eksempel produktmetafelter, og en Samling-seksjon støtter samlingsmetafelter.

Når du har lagt til en seksjon eller en blokk, kan du søke etter og velge ett enkelt metafelt ved å klikke på ikonet for å koble til en dynamisk kilde:

Koble til dynamisk kildeikon

Hvis ikonet for tilkobling av en dynamisk kilde viser +, kan du søke etter og legge til inntil 20 metafelter i én enkelt mal ved å klikke på ikonet, og deretter velge ett metafelt av gangen:

Sett inn et dynamisk kildeikon

For steg-for-steg-instruksjoner kan du se Bruke metafelter og dynamiske kilder.

Du kan koble en liste med innholdstyper til Tekst- eller Rik tekst-seksjoner og -blokker. Produktreferanselister krever en egendefinert seksjon eller et tredjepartstema som bruker produktlisteinnstillinger.

Redigere temakoden din for å legge til metafelter

Hvis du vil redigere temakoden for å vise metafelter i nettbutikken, kan du bruke Liquid for å referere til metafelter i sidemalene.

Du må bare redigere temakoden dersom du har kodeerfaring. Hvis du trenger hjelp med redigering av temakode, kan du leie inn en Shopify-partner fra Shopify Partner Directory. Finn ut mer om å leie inn en Shopify-partner.

Vise merkevarematerialer med metafelter

Du kan bruke metafelter til å vise merkevarematerialer i nettbutikken. Merkevarematerialer brukes som standardinnstilling, som betyr at når du har lagt til merkevarematerialer vil de automatisk bli synkronisert med funksjoner som bruker Brand API.

Shopifys Online Store 2.0-temaer kan bruke merkevarematerialer i temainnstillingene. Du må koble til merkevarematerialer manuelt ved å åpne temaredigeringsprogrammet. Finn temainnstillingen du ønsker å bruke merkevarematerialer for, som for eksempel logoen i butikkoverskriften, og klikk på knappen Koble til dynamisk kilde.

Bilder av bildevalgskjermen for logo i temainnstillingene med knappen for tilkobling av dynamisk kilde fremhevet.

Klikk på merkevareressursen du ønsker å bruke i toppteksten for å koble den til temaet.

Panelet for tilkobling av dynamisk kilde med standardlogo valgt.

Hvis muligheten til å koble til merkevarematerialer ikke finnes, kan det hende appen, kanalen eller temaet ikke er integrert med Merkevare-API-et.