Checkout op Instagram instellen

Je kunt het afrekenen op Facebook en Instagram instellen bij het instellen van Instagram Shopping in het Facebook-kanaalof op elk moment op de pagina Instellingen in het Facebook-kanaal, als je Instagram Shopping of Facebook Shop hebt geactiveerd. Nadat je Checkout op Facebook en Instagram hebt ingesteld, kunnen klanten je producten rechtstreeks kopen via je Instagram-bedrijfspagina en Facebook-pagina zonder de Instagram- of Facebook-app te verlaten.

Je kunt je betaalmethode rechtstreeks op Facebook of Instagram wijzigen of in je Shopify-onlinewinkel in de commerce-instellingen van het Facebook-kanaal.

Belangrijke aandachtspunten

• Facebook bepaalt de omzetbelasting voor producten die je op Instagram verkoopt op basis van het belastingregistratienummer dat je op geeft. Als je bedrijf is geregistreerd, moet je een geldig registratienummer staatsbelasting verstrekken voor elke staat waar je een fysieke locatie beheert. Je kunt je Burgerservicenummer (BSN) gebruiken als je belastingregistratienummer. Als je in sommige staten geen nexus hebt, kan Facebook mogelijk Market Facilitator belasting in rekening brengen.
  • Wanneer je verzendgegevens instelt, moet je een standaard verzendingsoptie instellen. Je kunt ook aanvullende verzendopties instellen, zoals spoedverzendingen.
  • Als je een maximaal aantal artikelen per pakket instelt dat met het normale tarief kan worden verzonden, wordt het standaardtarief in rekening gebracht telkens wanneer het aantal artikelen in een bestelling het ingestelde maximumbedrag overschrijdt. Als het maximum aantal artikelen per pakket bijvoorbeeld 10 is en de klant 32 artikelen bestelt, wordt het standaard verzendtarief 4 keer in rekening gebracht.
  • Je kunt een verzendtarief instellen op basis van het aantal artikelen in een bestelling door Geavanceerde instellingen te selecteren bij het instellen van verzending.
  • Je Facebook-account moet worden gekoppeld aan een bankrekening, zodat je betalingen kunt ontvangen voor bestellingen die op Facebook of Instagram zijn geplaatst. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Betalingen en klik vervolgens op Ga naar Facebook om je bankgegevens op Facebook in te voeren of te bewerken. Meer informatie over het toevoegen van bankgegevens op Facebook vind je in het helpcentrum van Facebook.
  • Je moet een retourbeleid toevoegen voor bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst.
  • Het kan tot 48 uur duren voordat het is goedgekeurd door Facebook nadat de installatie is voltooid.
  • Bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst, moeten binnen 30 dagen worden vervuld. Als je een print-on-demand-service gebruikt, moet je je Shopify-onlinewinkel kiezen als je afrekenoptie, omdat je de afhandelingstijden niet rechtstreeks beheert.
  • Bied klanten een trackingnummer voor bezorgingen.
  • Zorg ervoor dat in je retourbeleid een periode van ten minste 30 dagen wordt vastgelegd waarin klanten artikelen kunnen retourneren.
  • Checkout op Facebook en Instagram is een Facebook-product, dus de vereisten voor het gebruik van deze checkout-methode worden bepaald door Facebook.

Facebook en Instagram instellen bij het installeren van het Facebook-kanaal

1. Klik in het gedeelte verkoop op instagram van de welkomst pagina van het Facebook-kanaal op Start instellen.
  2. Koppel je Facebook-account, Bedrijfsmanager en Facebook-pagina en professionele Instagram-account.
  3. Selecteer de betaalmethode die je wilt gebruiken voor je klanten: - Klik op je online Shopify-winkel en klik vervolgens op Opslaan als je wilt dat je klanten afrekenen in je Shopify-onlinewinkel.

• Voer de volgende stappen uit om je klanten direct binnen Facebook of Instagram af te laten rekenen:
      1. Selecteer rechtstreeks op Facebook of instagramen klik vervolgens op Opslaan.
      2. Voer de extra gegevens van je winkel in. Zorg ervoor dat je na elke stap op Opslaan klikt.
      3. Stel je standaard verzendoptie in en maak vervolgens extra verzendmethoden. Mogelijk moet je Geavanceerde instellingen selecteren om meer complexe verzendopties te creëren.
      4. Voltooi de instelling voor je belasting- en betalingen-instellingen.
      5. Klik op Opslaan.
  4. Koppel je Facebook Commerce Manager.

5. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden.

6. Klik op instelling voltooien.

Stel Checkout in op Facebook en Instagram op de pagina-instellingen van het Facebook-kanaal

Als je al Instagram Shopping of Facebook Shop in het Facebook-kanaal gebruikt en je je betaalmethode wilt wijzigen, kun je Afrekenen op Facebook en Instagram instellen via de pagina Instellingen in het Facebook-kanaal.

Stappen

1. Klik op instellingen in het Facebook-kanaal.
  2. Klik op Commerce-instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte Ckeckout-methode de checkout-methode die je voor klanten wilt instellen. Selecteer Direct binnen Facebook en Instagram of in je Shopify-onlinewinkelen klik vervolgens op Opslaan.
  4. Klik op Start instelling.
  5. Voeg je winkelgegevens toe en bevestig het adres en de contactgegevens van je winkel en klik vervolgens op Opslaan.
  6. Voeg staatsbelasting gegevens toe en klik op Opslaan.
  7. Stel je verzendgegevens in en klik op Opslaan.
  8. Stel je betaalinstellingen in.
  9. Klik op instelling voltooien.

Volgende stappen