Checkout op Instagram instellen

Je kunt het afrekenen op Facebook en Instagram instellen bij het instellen van Instagram Shopping in het Facebook-kanaalof op elk moment op de pagina Instellingen in het Facebook-kanaal, als je Instagram Shopping of Facebook Shop hebt geactiveerd. Nadat je Checkout op Facebook en Instagram hebt ingesteld, kunnen klanten je producten rechtstreeks kopen via je Instagram-bedrijfspagina en Facebook-pagina zonder de Instagram- of Facebook-app te verlaten.

Je kunt je betaalmethode rechtstreeks op Facebook of Instagram wijzigen of in je Shopify-onlinewinkel in de commerce-instellingen van het Facebook-kanaal.

Belangrijke aandachtspunten

• Shopify bepaalt de omzetbelasting voor producten die je op Instagram verkoopt op basis van het belastingregistratienummer dat je opgeeft. Als je bedrijf is geregistreerd, moet je een geldig belastingregistratienummer opgeven voor elke staat waarin je een fysieke locatie beheert. Je kunt je burgerservicenummer gebruiken als belastingregistratienummer.
  • Wanneer je verzendgegevens instelt, moet je een standaard verzendoptie instellen in de verzendinstellingen van je Shopify-beheercentrum. Je kunt ook aanvullende verzendopties instellen, zoals spoedverzending.
  • Je Facebook-account moet worden gekoppeld aan een bankrekening, zodat je betalingen kunt ontvangen voor bestellingen die op Facebook of Instagram zijn geplaatst. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Betalingen en klik vervolgens op Ga naar Facebook om je bankgegevens op Facebook in te voeren of te bewerken. Meer informatie over het toevoegen van bankgegevens op Facebook vind je in het helpcentrum van Facebook.
  • Je moet een retourbeleid toevoegen voor bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst.
  • Het kan tot 48 uur duren voordat het is goedgekeurd door Facebook nadat de installatie is voltooid.
  • Bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst, moeten binnen 30 dagen worden vervuld. Als je een print-on-demand-service gebruikt, moet je je Shopify-onlinewinkel kiezen als je afrekenoptie, omdat je de afhandelingstijden niet rechtstreeks beheert.
  • Bied klanten een trackingnummer voor bezorgingen.
  • Zorg ervoor dat in je retourbeleid een periode van ten minste 30 dagen wordt vastgelegd waarin klanten artikelen kunnen retourneren.
  • Checkout op Facebook en Instagram is een Facebook-product, dus de vereisten voor het gebruik van deze checkout-methode worden bepaald door Facebook.
  • Producten die worden verkocht op Facebook en Instagram moeten het Facebook-handelsbeleid volgen.
  • Producten die worden verkocht op Facebook en Instagram moeten de servicevoorwaarden van Shopify Payments volgen.

Stel Checkout in op Facebook en Instagram op de pagina-instellingen van het Facebook-kanaal

Als je al Instagram Shopping of Facebook Shop in het Facebook-kanaal gebruikt en je je betaalmethode wilt wijzigen, kun je Afrekenen op Facebook en Instagram instellen via de pagina Instellingen in het Facebook-kanaal.

Stappen

1. Klik op instellingen in het Facebook-kanaal.
  2. Klik op Commerce-instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte Ckeckout-methode de checkout-methode die je voor klanten wilt instellen. Selecteer Direct binnen Facebook en Instagram of in je Shopify-onlinewinkelen klik vervolgens op Opslaan.
  4. Klik op Start instelling.
  5. Voltooi de instelling voor je betaalinstellingen.
  6. Bevestig je winkelgegevens en klik vervolgens op Opslaan.
  7. Bevestig je staatsbelasting en verzendinstellingen en klik op Opslaan.
  8. Klik op instelling voltooien.

Volgende stappen