Checkout op Instagram instellen

Je kunt het afrekenen in Instagram instellen bij het instellen van Instagram Shopping in het Facebook-kanaalof op elk gewenst moment op de pagina Instellingen in het Facebook-kanaal. Nadat je het afrekenen op Instagram hebt ingesteld, kunnen klanten je producten rechtstreeks via je Instagram-bedrijfspagina kopen zonder de Instagram-app te hoeven verlaten.

Je kunt je betaalmethode rechtstreeks op Facebook of Instagram wijzigen of in je Shopify-onlinewinkel in de commerce-instellingen van het Facebook-kanaal.

Belangrijke aandachtspunten

• Facebook bepaalt de omzetbelasting voor producten die je op Instagram verkoopt op basis van het belastingregistratienummer dat je opgeeft. Als je bedrijf is geregistreerd, moet je een geldig belastingregistratienummer opgeven voor elke staat waarin je een fysieke locatie beheert. Je kunt je burgerservicenummer gebruiken als belastingregistratienummer.
  • Wanneer je verzendgegevens instelt, moet je een standaard verzendingsoptie instellen. Je kunt ook aanvullende verzendopties instellen, zoals spoedverzendingen.
  • Als je een maximaal aantal artikelen per pakket instelt dat met het normale tarief kan worden verzonden, wordt het standaardtarief in rekening gebracht telkens wanneer het aantal artikelen in een bestelling het ingestelde maximumbedrag overschrijdt. Als het maximum aantal artikelen per pakket bijvoorbeeld 10 is en de klant 32 artikelen bestelt, wordt het standaard verzendtarief 4 keer in rekening gebracht.
  • Je kunt een verzendtarief instellen op basis van het aantal artikelen in een bestelling door Geavanceerde instellingen te selecteren bij het instellen van verzending.
  • Je Facebook-account moet worden gekoppeld aan een bankrekening, zodat je betalingen kunt ontvangen voor bestellingen die op Instagram zijn geplaatst. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Paymentsen klik vervolgens op Ga naar Facebook om je bankgegevens op Facebook in te voeren of te bewerken. In het Facebook-Helpcentrumkun je meer informatie over het toevoegen van bankgegevens aan Facebook vinden.
  • Voeg een retourbeleid toe voor bestellingen die op Instagram zijn geplaatst.
  • Het kan tot 48 uur duren voordat het is goedgekeurd door Facebook nadat de installatie is voltooid.
  • Bestellingen die op Instagram worden geplaatst, moeten binnen 3 dagen worden verzonden en binnen 10 dagen worden afgeleverd. Als je een print-on-demand-service gebruikt, moet je je Shopify-onlinewinkel als je afrekenoptie kiezen, omdat je de afhandelingstijden niet rechtstreeks beheert.
  • Bied klanten een traceernummer voor afleveringen.
  • Zorg ervoor dat in je retourbeleid een periode van ten minste 30 dagen wordt vastgelegd waarin klanten artikelen kunnen ruilen.
  • Instagram is een Facebook-product, zodat de vereisten voor verkopen op Instagram worden bepaald door Facebook.

Betaal Instagram instellen bij het installeren van het Facebook-kanaal

1. Klik in het gedeelte verkoop op instagram van de welkomst pagina van het Facebook-kanaal op Start instellen.
  2. Koppel je Facebook-account, Bedrijfsmanager en Facebook-pagina.
  3. Selecteer de betaalmethode die je wilt gebruiken voor je klanten: - Klik op je online Shopify-winkel en klik vervolgens op Opslaan als je wilt dat je klanten afrekenen in je Shopify-onlinewinkel.

• Voer de volgende stappen uit om je klanten direct binnen Facebook of Instagram af te laten rekenen:
      1. Selecteer rechtstreeks op Facebook of instagramen klik vervolgens op Opslaan.
      2. Voer de extra gegevens van je winkel in. Zorg ervoor dat je na elke stap op Opslaan klikt.
      3. Stel je standaard verzendoptie in en maak vervolgens extra verzendmethoden. Mogelijk moet je Geavanceerde instellingen selecteren om meer complexe verzendopties te creëren.
      4. Klik op Opslaan.
  4. Koppel je Facebook Commerce Manager.

5. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden.

6. Klik op instelling voltooien.

Stel Checkout in op Instagram op de pagina instellingen van het Facebook-kanaal

Als je andere functies van het Facebook-kanaal al gebruikt en je je betaalmethode wilt wijzigen, kun je Afrekenen op Instagram installeren via de pagina Instellingen in het Facebook-kanaal.

Stappen

1. Klik op instellingen in het Facebook-kanaal.
  2. Klik op Commerce-instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte Afrekenmethode de afrekenmethode die je voor klanten wilt instellen. Selecteer Direct binnen Facebook en Instagram of in je Shopify-onlinewinkelen klik vervolgens op Opslaan.
  4. Klik op Start instelling.
  5. Voeg je winkelgegevens toe en bevestig het adres en de contactgegevens van je winkel en klik vervolgens op Opslaan.
  6. Voeg staatsbelasting gegevens toe en klik op Opslaan.
  7. Stel je verzendgegevens in en klik op Opslaan.
  8. Klik op instelling voltooien.

Volgende stappen