Het maken van dynamische retargeting-advertenties van Facebook in Shopify

Nadat u de Facebook Marketing-app hebt ingesteld en uw Facebook Bedrijfsmanager hebt verbonden, kunt u een marketingactiviteit in Shopify maken voor dynamische retargeting van Facebook-advertenties. De advertenties kunnen uw klanten helpen meer producten te vinden in uw onlinewinkel.

Voor het maken van dynamische retargeting-advertenties van Facebook, moet u ook verkopen via een Shopify-onlinewinkel en mag uw winkel niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe u het wachtwoord van uw onlinewinkel kunt verwijderen.

Dynamische retargeting-advertenties begrijpen

De dynamische retargeting-advertenties van Facebook promoten relevante producten bij klanten die uw online winkel hebben bezocht. Facebook volgt het bezoekersgedrag in uw online winkel met behulp van de Facebook-pixel en stelt vervolgens een doelgroep samen op basis van bezoekers die in de afgelopen 30 dagen actief waren in uw winkel. Dynamische retargeting-advertenties worden weergegeven als gepersonaliseerde Facebook-carrousel-advertenties voor elke bezoeker en bevatten de producten die bezoekers hebben bekeken of aan hun winkelwagen hebben toegevoegd.

Wanneer u de Facebook Marketing-app instelt in Shopify, worden uw producten automatisch beschikbaar gesteld aan de Facebook Marketing-app. Producten die beschikbaar zijn voor Facebook Marketing worden gesynchroniseerd met een productcatalogus op Facebook die wordt gebruikt voor het maken van dynamische retargeting-advertenties. Meer informatie over het beschikbaar maken van producten voor verkoopkanalen en apps.

Mogelijk worden er productpublicatiefouten weergegeven in de Facebook Marketing-app. U kunt deze fouten oplossen op de pagina met productdetails voor een product met fouten.

Meer over het maken van dynamische retargeting-advertenties vindt u in het Helpcentrum voor Facebook-advertenties.

Maak een dynamische retargeting-advertentie van Facebook in Shopify

Wanneer u een marketingactiviteit met een dynamische retargeting-advertentie van Facebook maakt, kunt u de advertentiesjabloon gebruiken om de advertentie in te stellen. U kunt een voorbeeld van uw advertentie bekijken voordat u deze publiceert. In het voorbeeld worden willekeurige producten uit uw winkel gebruikt, zodat u een idee krijgt van hoe de advertentie eruit zal zien.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op Activiteit maken. 3. Klik op Facebook dynamische retargeting-advertentie. 4. Voer een naam en de advertentietekst in voor uw activiteit. 5. Stel het budget in. 6. Stel een startdatum en-tijd in. U kunt er ook voor kiezen om een einddatum en-tijd in te stellen. 6. Klik op Activiteit publiceren.

Een dynamische retargeting-advertentie van Facebook van Shopify onderbreken

Als u een advertentie pauzeert, wordt de advertentie niet meer weergegeven en stopt u met uw uitgaven voor de advertentie.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op de naam van een campagne.

3. Klik op de campagneactiviteit voor de dynamische retargeting-advertentie van Facebook.

4. Klik op Activiteit pauzeren.

Een rapport over marketing activiteiten voor uw dynamische retargeting-advertentie bekijken in Shopify

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op de naam van een campagne.

3. Plaats de muisaanwijzer op een campagneactiviteit en klik vervolgens op Rapport weergeven. Meer informatie over marketingactiviteitenrapporten.