Het maken van dynamische retargeting-advertenties van Facebook in Shopify

Nadat je het Facebook-kanaal hebt ingesteld en je Facebook Bedrijfsmanager hebt verbonden, kun je een marketingactiviteit in Shopify maken voor dynamische retargeting van Facebook-advertenties. De advertenties kunnen je klanten helpen meer producten te vinden in je onlinewinkel.

Voor het maken van dynamische retargeting-advertenties van Facebook, moet je ook verkopen via een Shopify-onlinewinkel en mag je winkel niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je onlinewinkel kunt verwijderen.

Dynamische retargeting-advertenties begrijpen

De dynamische retargeting-advertenties van Facebook promoten relevante producten bij klanten die je onlinewinkel hebben bezocht. Facebook volgt het bezoekersgedrag in je onlinewinkel met behulp van de Facebook-pixel en stelt vervolgens een doelgroep samen op basis van bezoekers die in de afgelopen 30 dagen actief waren in je winkel. Dynamische retargeting-advertenties worden weergegeven als gepersonaliseerde Facebook-carrousel-advertenties voor elke bezoeker en bevatten de producten die bezoekers hebben bekeken of aan hun winkelwagen hebben toegevoegd.

Wanneer je het Facebook-kanaal van Shopify instelt, worden je producten automatisch in de app beschikbaar gesteld. Producten die beschikbaar zijn voor het Facebook-kanaal worden gesynchroniseerd met een productassortiment op Facebook die wordt gebruikt voor het maken van dynamische retargeting-advertenties. Meer informatie over het beschikbaar maken van producten voor verkoopkanalen en apps.

Mogelijk worden er product publicatiefouten weergegeven in het Facebook-kanaal. Je kunt deze fouten oplossen op de pagina met productdetails voor een product met fouten.

Meer over het maken van dynamische retargeting-advertenties is te vinden in het Helpcentrum voor Facebook-advertenties.

Maak een dynamische retargeting-advertentie van Facebook in Shopify

Wanneer je een marketingactiviteit met een dynamische retargeting-advertentie van Facebook maakt, kun je de advertentietemplate gebruiken om de advertentie in te stellen. Je kunt een voorbeeld van je advertentie bekijken voordat je deze publiceert. In het voorbeeld worden willekeurige producten uit je winkel gebruikt, zodat je een idee krijgt van hoe de advertentie eruit zal zien.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op Activiteit maken. 3. Klik op Facebook dynamische retargeting-advertentie. 4. Voer een naam en de advertentietekst in voor je activiteit. 5. Stel het budget in. 6. Stel een startdatum en-tijd in. Je kunt er ook voor kiezen om een einddatum en-tijd in te stellen. 6. Klik op Activiteit publiceren.

Een dynamische retargeting-advertentie van Facebook van Shopify onderbreken

Als je een advertentie pauzeert, wordt de advertentie niet meer weergegeven en stop je met je uitgaven voor de advertentie.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op de naam van een campagne.

3. Klik op de campagneactiviteit voor de dynamische retargeting-advertentie van Facebook.

4. Klik op Activiteit pauzeren.

Een rapport over marketing activiteiten voor je dynamische retargeting-advertentie bekijken in Shopify

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op de naam van een campagne.

3. Plaats de muisaanwijzer op een campagneactiviteit en klik vervolgens op Rapport weergeven. Meer informatie over marketingactiviteitenrapporten.