Marketingautomatiseringen aanmaken in Shopify

Je kunt je marketingautomatiseringen op de volgende manieren aanmaken en beheren vanuit het Shopify-beheercentrum:

Als je een workflow maakt met Shopify Flow die een actie voor marketingactiviteiten bevat, wordt deze ook in het Shopify-beheercentrum weergegeven als marketingautomatisering en kun je deze bewerken vanaf de pagina Automatiseringen of in de Flow-app.

Vereisten voor het aanmaken van marketingautomatiseringen

Je winkel dient aan de volgende vereisten te voldoen om marketingautomatiseringen te maken en te bewerken:

• Je hebt een Basic Shopify-abonnement of hoger voor je winkel.
  • Voor volledige functionaliteit moet je winkel de Shopify Flow-app hebben geïnstalleerd.
  • Een medewerker moet zowel de Marketing- als Flow*-app-machtigingen* op zijn/haar winkelaccount hebben. Meer informatie over medewerkersmachtigingen.

Een marketingautomatisering aanmaken

Wanneer je een marketingautomatisering aanmaakt, kun je specifieke instellingen configureren voor hoe de automatisering werkt. Je kunt bijvoorbeeld de wachttijd aanpassen tussen het moment waarop een klant de winkelwagen verlaat en wanneer een e-mail over de verlaten winkelwagen wordt verzonden.

Stappen:

Nadat je een automatisering hebt ingeschakeld, kun je statistieken en rapporten van marketingautomatiseringen bekijken om te zien hoe de automatisering presteert.

Een marketingautomatisering of template bewerken

Je kunt de workflow voor marketingautomatisering wijzigen wanneer een bericht naar een klant wordt verzonden. Je kunt ook de template bewerken die in de automatisering wordt gebruikt.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Marketing > Automatiseringen.
  2. Bewerk je workflow of template in de sectie Automatiseringen:

• Klik op de automatisering die je wilt bewerken en vervolgens op Workflow bewerken. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Wijzigingen toepassen.
    • Klik op de knop ... bij de automatisering en vervolgens op Bewerken om de template te bewerken. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op Opslaan.
  3. Klik op Afsluiten.

Een marketingautomatisering uitschakelen

Je kunt een marketingautomatisering uitschakelen. Workflows die in een wachtfase staan, worden geannuleerd, zodat er geen berichten meer worden verzonden als onderdeel van de automatisering.

Stappen:

Statistieken en rapporten van marketingautomatiseringen

Je kunt de belangrijkste statistieken en rapporten bekijken voor automatiseringen die je activeert om inzicht te krijgen in hoeveel invloed marketingautomatiseringen op je bedrijf hebben. Aan de hand van deze informatie kun je automatiseringen verbeteren en experimenteren met verschillende configuraties.

Belangrijkste statistieken

Je kunt de belangrijkste statistieken van alle marketingautomatiseringen bekijken vanuit het Shopify-beheercentrum op de pagina Automatiseringen in de sectie Resultaten van marketingautomatiseringen. Als je statistieken voor een specifieke automatisering wil bekijken, klik je op de titel van de marketingautomatisering die je wil controleren.

De volgende statistieken van marketingautomatiseringen worden verstrekt:

Statistiek Beschrijving
Bereik Het totale aantal impressies voor alle marketingactiviteiten die in marketingautomatisering worden gebruikt. Voor een e-mailautomatisering is dit bijvoorbeeld het aantal verstuurde e-mails.
Sessies Het totaal aantal sessies in je webshop dat aan marketingautomatiseringen is toegewezen.
Bestellingen Het totaal aantal bestellingen dat aan marketingautomatiseringen is toegewezen.
Verkoop De netto-omzet (bruto-omzet minus kortingen en retouren), plus belastingen en verzendkosten, die zijn toegewezen aan marketingactiviteiten vanuit de marketingautomatisering.

Rapporten bekijken voor marketingautomatiseringen

Je kunt een rapport met marketingactiviteiten bekijken voor elke marketingautomatisering. Dit rapport bevat gedetailleerde informatie over de marketingactiviteiten binnen de automatiseringen, zoals conversiepercentages en de bestellingen met de meeste omzet.