Back-ups en duplicatie

Je kunt CSV-bestanden uit je Shopify-beheerder exporteren om een back-up van je winkelgegevens te maken. Je kunt deze CSV-bestanden combineren met andere gegevens (bijvoorbeeld met een kopie van je thema) om een back-up of duplicaat van je winkel te maken.

CSV-bestanden gebruiken om een back-up te maken van winkelgegevens

Je kunt CSV-bestanden exporteren om een back-up te maken van de volgende typen winkelgegevens:

U kunt ook een back-up van het thema van uw online winkel maken door het thema te downloaden uit uw Shopify-beheerder.

Een winkel dupliceren

Wanneer u een winkel dupliceert, kunt u bepaalde soorten winkelgegevens overdragen met behulp van CSV-bestanden. Andere soorten gegevens moeten echter handmatig worden ingevoerd in je Shopify-beheerder.

Er gelden enkele beperkingen voor het overdragen van winkelgegevens:

• Je kunt de gegevens van bezoekersverkeer niet importeren omdat u nu een nieuw .myshopify.com-domein traceert.
  • Bestellingen kunnen niet via de Shopify-beheerder in een winkel worden geïmporteerd, maar ze kunnen wel worden geïmporteerd via de Shopify-API. Dit wordt niet ondersteund door Shopify. Je kunt een Shopify-expert inhuren voor hulp bij het importeren van bestellingen in de nieuwe winkel.
  • Kortingscodes kunnen niet worden overgedragen.
  • Uitgegeven cadeaubonnen kunnen niet worden overgedragen (cadeaubonproducten worden overgedragen via het CSV-bestand met producten).
  • Uw opgeslagen aangepaste rapporten kunnen niet worden overgedragen.
  • Gegevens over bezoekersverkeer kunnen niet worden overgedragen.

Stappen:

1. Meld je aan bij beide winkels als de winkeleigenaar.

2. Zorg ervoor dat de nieuwe winkel hetzelfde abonnement heeft als de oorspronkelijke winkel.

3. Selecteer hetzelfde thema in de nieuwe winkel of upload een themabestand vanaf je computer.

4. Exporteer CSV-bestanden om een back-up te maken van de volgende soorten winkelgegevens:

- producten - klanten

1. Bereid uw productafbeeldingen voor op exporteren.

2. Importeer de CSV-bestanden met uw producten en klanten.

3. Als u geen collecties hebt gemaakt door een kolom toe te voegen aan het CSV-bestand met producten, kunt u ze handmatig maken in de nieuwe winkel.

4. Installeer uw apps opnieuw.

5. Configureer uw winkelinstellingen handmatig opnieuw, bijvoorbeeld btw, verzendkosten, afrekenen en betalingen.

6. Optioneel: kopieer en plak uw blogposts en pagina's van de online winkel.

7. Optioneel: bouw de navigatie van uw online winkel weer op.

Een back-up van een winkel maken met een app

Als u een back-up wilt maken van de gegevens van uw winkel, kunt u een app uit de Shopify App Store gebruiken.