Aan de slag

Als je bestellingen vanaf meerdere locaties worden verzonden of als je Shopify Shipping gebruikt om verzendlabels te kopen, moet je een paar extra instellingen toepassen voordat je je Shopify-winkel start.

Je verzendlocaties toevoegen

Het oorspronkelijke adres dat wordt ingevoerd wanneer een Shopify-account wordt gemaakt, wordt standaard toegevoegd als een locatie. Deze locatie is ook ingesteld om bestellingen te kunnen afhandelen.

Zorg ervoor dat alle andere locaties waarnaar je van plan bent te verzenden, evenals alle apps die namens jou producten afhandelen, als locaties worden toegevoegd. Zie Je locaties instellen voor meer informatie over locaties.

Pakkettype

De verzendinstellingen in je Shopify-winkel bevatten een standaard pakkettype dat je helpt nauwkeurigere verzendtarieven aan je klanten in rekening te brengen. Je kunt de standaard pakketafmetingen wijzigen in je verzendinstellingen.

Als je winkel zich in Australië, Canada of de Verenigde Staten bevindt, kun je extra pakkettypen toevoegen aan de pagina met Verzending en bezorging -instellingen. Door afmetingen en gewichten in te voeren voor het soorten pakketten die je normaalgesproken verzendt, kunnen je berekende verzendtarieven nauwkeuriger zijn. Je kunt zoveel extra pakkettypen toevoegen als je wilt.

Het standaard pakkettype wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen bij het afrekenen, maar elk opgeslagen pakkettype kan worden gebruikt bij de aankoop van een etiket via Shopify Shipping.

Als je door de vervoerder berekende verzendtarieven hebt, worden de gegevens van het standaard pakkettype gebruikt door de vervoerder om het Verzendtarief te bepalen om je klanten bij het afrekenen in rekening te brengen. Als je op gewicht gebaseerde tarieven hebt, wordt het gewicht van het standaard pakkettype toegevoegd aan het gewicht van de producten die worden verzonden om te bepalen welk gewichtsafhankelijk tarief in rekening wordt gebracht.

Stel dat je een standaard pakketgewicht hebt van 1825 kg en dat je de volgende gewichtsafhankelijke verzendtarieven hebt:

• 0 tot 4,99 kg = $3 USD Verzendtarief
  • 5 tot 9,99 kg = $5 USD verzendkosten
  • 10 to 19,99 kg = $10 USD verzendkosten

Stel dat een klant producten koopt met een totaal gewicht van 4,9 kg. Wanneer de klant bij het afrekenen is bereikt, wordt het gewicht van de standaard verpakking van 1825 kg toegevoegd aan het gewicht van de producten. Omdat de producten en het standaard pakket een gecombineerd gewicht van 5,0825 kg hebben, wordt het Verzendtarief van $5 USD in rekening gebracht in plaats van het Verzendtarief van $3 USD.

Als je niet wilt dat de afmetingen en het gewicht van het standaardpakket van invloed zijn op de verzendtarieven op basis van gewicht of door de vervoerder, bewerk je de afmetingen van het standaard pakket om een gewicht en afmetingen van 0 te hebben.

Je standaard pakketgegevens aanpassen

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Bewerken naast het pakket met het Standaard-label.
  2. Voer een titel in, de afmetingen en het gewicht van je standaardpakket voor verzendingen.
  3. Klik op Opslaan.

Een pakkettype toevoegen

Als je winkel zich in Australië, Canada of de Verenigde Staten bevindt, kun je extra pakkettypen toevoegen die je kunt gebruiken wanneer je een verzendetiket koopt via Shopify Shipping.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op Pakket toevoegen.

2. Voer in het dialoogvenster de vereiste gegevens in van het pakkettype.

Bij sommige typen verzending gelden beperkingen voor de grootte van de pakketten die je kunt gebruiken om je producten te verzenden. Er verschijnt een bericht over de beperkingen voor de grootte in het dialoogvenster wanneer je een nieuw pakkettype maakt.

1. Klik op Pakket toevoegen.

USPS verpakken tegen vast tarief toevoegen

USPS flat rate packaging is alleen beschikbaar voor winkels in de Verenigde Staten.

Flat Rate-prijzen worden bepaald door de verpakking die je kiest, zolang het pakket minder dan 70 lbs (31,8 kg) weegt. Je betaalt de prijs van de Flat Rate-doos of -envelop en niet het gewicht van het pakket of de afstand die het moet afleggen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.
  2. Klik in het dialoogvenster op Verpakking vervoerder.
  3. Selecteer het juiste type Flat Rate-verpakking uit de lijst:

- USPS flat rate box - small (21,8 x 13,7 x 4 cm) - USPS flat rate box - medium (11 x 8,5 x 5,5 inch) - USPS flat rate box - medium shallow (11.9 x 3.4 x 13.6 in) - USPS flat rate box - large (12 x 12 x 5.5 in) - USPS flat rate box - large boardgame (60,1 x 29,9 x 7,6 cm) - USPS flat rate envelope (31,7 x 24,1 x 1,2 in) - USPS flat rate envelope - legal (15 x 9.5 x 0.5 in) - USPS flat rate envelope - bubbelenvelop (31,7 x 24,1 x 1,2 inch) - USPS regional box - a (10.1 x 7.1 x 5 in) - USPS regional box - b (12.3 x 10.5 x 5.5 in)

1. Als je dit pakkettype als het standaardpakket wilt instellen, selecteer Instellen als standaardpakket.

2. Klik op Pakket toevoegen.

Een pakkettype bewerken

1. Klik in de sectie Pakketten op Bewerken naast het pakkettype.
  2. Voer je wijzigingen in en klik vervolgens op Opslaan.

Een pakkettype verwijderen

Als je niet langer een pakkettype nodig hebt dat is toegevoegd aan je verzendinstellingen, kun je het verwijderen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Pakketten op Bewerken naast het pakkettype.

2. Klik op Pakket verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen in het bevestigingsvenster.