Aan de slag

Als je bestellingen vanaf meerdere locaties worden verzonden of als je Shopify Shipping gebruikt om verzendlabels te kopen, moet je een paar extra instellingen toepassen voordat je je Shopify-winkel start.

Je verzendlocaties toevoegen

Het oorspronkelijke adres dat wordt ingevoerd wanneer een Shopify-account wordt gemaakt, wordt standaard toegevoegd als een locatie. Deze locatie is ook ingesteld om bestellingen te kunnen afhandelen.

Zorg ervoor dat alle andere locaties waarnaar je van plan bent te verzenden, evenals alle apps die namens jou producten afhandelen, als locaties worden toegevoegd. Zie Je locaties instellen voor meer informatie over locaties.

Opgeslagen pakketten

De verzendinstellingen in je Shopify store bevatten een standaard verpakking waarmee je nauwkeurigere verzendtarieven in rekening kunt brengen bij je klanten. Je kunt de afmetingen voor standaard verpakkingen wijzigen in je verzendinstellingen. Als je Shopify Shipping gebruikt, kun je een andere standaard verpakking instellen wanneer je verzendlabels koopt.

Door afmetingen en gewichten in te voeren voor de soorten pakketten die je normaalgesproken verzendt, worden je berekende verzendtarieven nauwkeuriger. Je kunt zoveel extra pakketten toevoegen als je wilt.

Het standaard pakket wordt gebruikt om de verzendtarieven bij de checkout te berekenen, maar bij de aankoop van een label via Shopify Shipping kan elk opgeslagen pakket worden gebruikt.

Als je door de vervoerder berekende verzendtarieven hebt, worden de gegevens van het standaard pakket door de vervoerder gebruikt om te bepalen welk verzendtarief er tijdens de checkout bij je klanten in rekening moet worden gebracht. Als je gewichtsafhankelijke tarieven hebt, wordt het gewicht van het standaard pakket aan het gewicht van de te verzenden producten toegevoegd om te bepalen welk gewichtsafhankelijk tarief er in rekening moet worden gebracht.

Stel dat je een standaard pakketgewicht hebt van 1825 kg en dat je de volgende gewichtsafhankelijke verzendtarieven hebt:

• 0 tot 4,99 kg = $3 USD Verzendtarief
  • 5 tot 9,99 kg = $5 USD verzendkosten
  • 10 to 19,99 kg = $10 USD verzendkosten

Stel dat een klant producten koopt met een totaal gewicht van 4,9 kg. Wanneer de klant bij de checkout is bereikt, wordt het gewicht van de standaard verpakking van 1825 kg toegevoegd aan het gewicht van de producten. Omdat de producten en het standaard pakket een gecombineerd gewicht van 5,0825 kg hebben, wordt het Verzendtarief van $5 USD in rekening gebracht in plaats van het Verzendtarief van $3 USD.

Als je niet wilt dat het gewicht van het standaard pakket van invloed is op je verzendtarieven die zijn gebaseerd op gewicht of door de vervoerder bepaalde verzendtarieven, bewerk je de standaard pakket informatie om een gewicht te hebben van 0.

Je standaard verpakking voor berekeningen bij de checkout bewerken

Je kunt een standaard verpakking instellen dat bij de checkout wordt gebruikt om verzendkosten te berekenen.

Als je winkel nog geen aangepast pakket heeft toegevoegd, moet je een nieuw pakket toevoegen om een nieuw standaard pakket te maken.

Bij je huidige standaard pakket wordt de tekst Dit pakket wordt gebruikt om verzendtarieven te berekenen bij de checkout weergegeven.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten naast je standaard pakket op Bewerken.
  2. Pas de instellingen van het pakket aan.
  3. Klik op Opslaan.

Je standaard verpakking voor het kopen van Shopify Shipping-verzendlabels bewerken

Je kunt je standaard verpakking voor Shopify Shipping zo instellen dat het een specifieke verpakking is, of dat het altijd de laatste verpakking is die werd gebruikt wanneer je een nieuw label koopt.

Corben heeft bijvoorbeeld twee verpakkingen voor zijn producten gemaakt: een kleine doos en een envelop. Hij heeft zijn standaard verzendverpakking voor Shopify Shipping zo ingesteld dat het de laatst gebruikte verpakking is. Als Corben zijn bestellingen afhandelt, begint hij met alle bestellingen die een envelop nodig hebben. Voor de eerste bestelling kiest hij de envelop als verpakking voor het verzendlabel. Voor elk label daarna is de envelop de standaard verpakking. Als Corben daarna de bestellingen afhandelt waarvoor een kleine doos nodig is, kiest hij de kleine doos als verpakking voor het verzendlabel. Voor elk label daarna is de kleine doos de standaard verpakking.

Als je de instellingen voor het standaard pakket wilt bewerken, heb je een bestelling nodig waarvoor een verzendlabel vereist is.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.
  2. Klik op een openstaande bestelling waarvoor een Shopify Shipping-verzendlabel vereist is.
  3. Klik op Verzendlabel aanmaken.
  4. Optioneel: als je een nieuwe verpakking wilt toevoegen die de standaard verpakking moet worden, klik je op Verpakking toevoegen, voer je de verpakkingsgegevens in en klik je op Verpakking toevoegen.
  5. Klik in de sectie Pakket en gewicht op de vervolgkeuzelijst en daarna op Standaard verpakking instellen.
  6. Selecteer een methode voor het bepalen van de standaard verpakking:

• Als je telkens dezelfde standaardverpakking wilt gebruiken wanneer je een label koopt, kies je Een specifieke verpakking en daarna kies je de verpakking in de vervolgkeuzelijst.
    • Als je de standaard verpakking wilt wijzigen op basis van de verpakking die voor het vorige verzendlabel is gebruikt, selecteer je Laatst gebruikte verpakking.
  7. Klik op Opslaan.

Een pakket toevoegen

Je kunt pakketten opslaan om te gebruiken bij de orderverwerking. Als je verzendlabels via Shopify Shipping koopt, kun je selecteren welk pakket je voor elk label wilt gebruiken.

Het eerste pakket dat in je winkel wordt gemaakt, wordt het standaard pakket.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.

2. Voer in het dialoogvenster de vereiste gegevens over het pakket in.

3. Optioneel: om van dit pakket je standaard pakket te maken, selecteer je Gebruik dit pakket om bij checkout de tarieven te berekenen. Deze instelling wordt automatisch ingeschakeld voor het eerste pakket dat aan je winkel wordt toegevoegd.

4. Klik op Pakket toevoegen.

USPS verpakken tegen vast tarief toevoegen

USPS flat rate packaging is alleen beschikbaar voor winkels in de Verenigde Staten.

Flat Rate-prijzen worden bepaald door de verpakking die je kiest, zolang het pakket minder dan 70 lbs (31,8 kg) weegt. Je betaalt de prijs van de Flat Rate-doos of -envelop en niet het gewicht van het pakket of de afstand die het moet afleggen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.
  2. Klik in het dialoogvenster op Verpakking vervoerder.
  3. Selecteer het juiste type Flat Rate-verpakking uit de lijst:

4. Als je dit pakket als standaard pakket wilt instellen, selecteer je Gebruik dit pakket om bij checkout de tarieven te berekenen.

5. Klik op Pakket toevoegen.

Een opgeslagen pakket bewerken

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten naast het pakket op Bewerken.
  2. Voer je wijzigingen in en klik vervolgens op Opslaan.

Een opgeslagen pakket verwijderen

Als je een opgeslagen pakket niet meer nodig hebt in je verzendinstellingen, kun je het verwijderen. Het is niet mogelijk om je standaard pakket te verwijderen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten naast het pakket op Bewerken.

2. Klik achtereenvolgens op Pakket verwijderen en Verwijderen.