Aan de slag

Als uw bestellingen vanaf meerdere locaties worden verzonden of als u Shopify Shipping gebruikt om verzendlabels te kopen, moet u een paar extra instellingen toepassen voordat u uw Shopify-winkel start.

Uw verzendlocaties toevoegen

Het oorspronkelijke adres dat wordt ingevoerd wanneer een Shopify-account wordt gemaakt, wordt standaard toegevoegd als een locatie. Deze locatie is ook ingesteld om bestellingen te kunnen afhandelen.

Zorg ervoor dat alle andere locaties waarnaar u van plan bent te verzenden, evenals alle apps die namens u producten afhandelen, als locaties worden toegevoegd. Zie Uw locaties instellen voor meer informatie over locaties.

Een pakkettype toevoegen

Als uw winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt, kunt u de afmetingen en het gewicht van de gewenste pakketten toevoegen aan de pagina met Verzendinstellingen. Door afmetingen en gewichten voor uw pakketten in te voeren, kunnen uw berekende verzendtarieven nauwkeuriger zijn.

U kunt één standaardpakket en een willekeurig aantal opgeslagen pakketten hebben. Het standaardpakket wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen bij het afrekenen, maar elk opgeslagen pakket kan worden gebruikt bij de aankoop van een label via Shopify Shipping.

Als uw standaardpakket bijvoorbeeld een vak van 8" x 10" x10" is met een gewicht van 1825 kg, gebruikt elke bestelling via uw betaalpagina dit vak voor op gewicht gebaseerde of door de vervoerder berekende tarieven. U kunt echter wel een van uw opgeslagen pakketten kiezen wanneer u een verzendlabel koopt om het label nauwkeurig te maken.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op Pakket toevoegen.

2. Voer in het dialoogvenster de vereiste gegevens in van het pakkettype.

Bij sommige typen verzending gelden beperkingen voor de grootte van de pakketten die u kunt gebruiken om uw producten te verzenden. Er verschijnt een bericht over de beperkingen voor de grootte in het dialoogvenster wanneer u een nieuw pakkettype maakt.

1. Klik op Pakket toevoegen.

USPS verpakken tegen vast tarief toevoegen

Flat Rate-prijzen worden bepaald door de verpakking die je kiest, zolang het pakket minder dan 70 lbs weegt. Je betaalt de prijs van de Flat Rate-doos of -envelop en niet het gewicht van het pakket of de afstand die het moet afleggen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.
  2. Klik in het dialoogvenster op Verpakking vervoerder.
  3. Selecteer het juiste type Flat Rate-verpakking uit de lijst:
  1. Als je dit pakkettype als het standaardpakket wilt instellen, selecteert je Instellen als standaardpakket.

2. Klik op Pakket toevoegen.

Standaardafmetingen voor pakketten configureren

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op de titel van het pakket naast het label Standaard.
  2. Voer een titel in, de afmetingen en het gewicht van uw standaardpakket voor verzendingen.
  3. Klik op Opslaan.

Een pakkettype bewerken

1. Klik in de sectie Pakketten op Bewerken naast het pakkettype.

2. Voer in het dialoogvenster uw wijzigingen in en klik vervolgens op Opslaan.

Een pakkettype verwijderen

1. Klik in de sectie Pakketten op Bewerken naast het pakkettype.

2. Klik op Pakket verwijderen en vervolgens op Verwijderen in het bevestigingsvenster.