Aan de slag

Als je bestellingen vanaf meerdere locaties worden verzonden of als je Shopify Shipping gebruikt om verzendlabels te kopen, moet je een paar extra instellingen toepassen voordat je je Shopify-winkel start.

Je verzendlocaties toevoegen

Het oorspronkelijke adres dat wordt ingevoerd wanneer een Shopify-account wordt gemaakt, wordt standaard toegevoegd als een locatie. Deze locatie is ook ingesteld om bestellingen te kunnen afhandelen.

Zorg ervoor dat alle andere locaties waarnaar je van plan bent te verzenden, evenals alle apps die namens jou producten afhandelen, als locaties worden toegevoegd. Zie Je locaties instellen voor meer informatie over locaties.

Een pakkettype toevoegen

Als je winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt, kun je de afmetingen en het gewicht van de gewenste pakketten toevoegen aan de pagina met Verzending en bezorging instellingen. Door afmetingen en gewichten voor je pakketten in te voeren, kunnen je berekende verzendtarieven nauwkeuriger zijn.

Je kunt één standaardpakket en een willekeurig aantal opgeslagen pakketten hebben. Het standaardpakket wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen bij het afrekenen, maar elk opgeslagen pakket kan worden gebruikt bij de aankoop van een label via Shopify Shipping.

Als je standaardpakket bijvoorbeeld een vak van 8" x 10" x10" is met een gewicht van 1825 kg, gebruikt elke bestelling via je betaalpagina dit vak voor op gewicht gebaseerde of door de vervoerder berekende tarieven. Je kunt echter wel een van je opgeslagen pakketten kiezen wanneer je een verzendlabel koopt om het label nauwkeurig te maken.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op Pakket toevoegen.

2. Voer in het dialoogvenster de vereiste gegevens in van het pakkettype.

Bij sommige typen verzending gelden beperkingen voor de grootte van de pakketten die je kunt gebruiken om je producten te verzenden. Er verschijnt een bericht over de beperkingen voor de grootte in het dialoogvenster wanneer je een nieuw pakkettype maakt.

1. Klik op Pakket toevoegen.

USPS verpakken tegen vast tarief toevoegen

Flat Rate-prijzen worden bepaald door de verpakking die je kiest, zolang het pakket minder dan 70 lbs (31,8 kg) weegt. Je betaalt de prijs van de Flat Rate-doos of -envelop en niet het gewicht van het pakket of de afstand die het moet afleggen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.
  2. Klik in het dialoogvenster op Verpakking vervoerder.
  3. Selecteer het juiste type Flat Rate-verpakking uit de lijst:
  1. Als je dit pakkettype als het standaardpakket wilt instellen, selecteer Instellen als standaardpakket.

2. Klik op Pakket toevoegen.

Standaardafmetingen voor pakketten configureren

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Bewerken naast het pakket met het Standaard-label.
  2. Voer een titel in, de afmetingen en het gewicht van je standaardpakket voor verzendingen.
  3. Klik op Opslaan.

Een pakkettype bewerken

1. Klik in de sectie Pakketten op Bewerken naast het pakkettype.

2. Voer in het dialoogvenster je wijzigingen in en klik vervolgens op Opslaan.

Een pakkettype verwijderen

1. Klik in de sectie Pakketten op Bewerken naast het pakkettype.

2. Klik op Pakket verwijderen en vervolgens op Verwijderen in het bevestigingsvenster.