De e-mailmelding voor Bestelbevestiging bijwerken

Als je winkel aangepaste meldingstemplates gebruikt, is het misschien nodig om je melding voor Bestelbevestiging handmatig bij te werken, zodat deze compatibel is met Shopify Tax.

Voor deze wijzigingen moet je bekend zijn met de code die wordt gebruikt in de meldingstemplates van Shopify. Als je templates in hoge mate zijn aangepast en je niet precies weet hoe je de vereiste wijzigingen moet doorvoeren, neem dan contact op met de ontwikkelaar die de wijzigingen heeft gemaakt. Je kunt ook op Weer instellen op standaard klikken om je template in de oorspronkelijke staat te herstellen. Als je teruggaat naar de standaard, verwijder je alle aanpassingen, maar dan weet je wel zeker dat je templates up-to-date zijn.

Voordat je wijzigingen invoert, maak je eerst een back-up van je template door deze te kopiëren naar een ander document, bijvoorbeeld Google Docs. Nadat je de wijzigingen hebt ingevoerd, klik je op Voorbeeld om de wijzigingen te bekijken en te controleren of ze goed werken voordat je op Opslaan klikt.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Meldingen > Bestelbevestiging.
  2. Zoek de sectie met code die begint met <span>Tip</span>.

1. Zoek het codefragment {% unless transaction.kind == "capture" or transaction.kind == "void" %}. In de standaardsjabloon staat dit fragment op regel 393.
    2. Wijzig de code in {% unless transaction.kind == "authorization" or transaction.kind == "void" %}.
    3. Klik op Opslaan.
  3. Zoek de sectie met code die begint met <span>Total</span>.

1. Zoek het codefragment {% if transaction.status == "success" and transaction.kind == "authorization" or transaction.kind == "sale" %}. In de standaardsjabloon staat dit fragment op regel 456.
    2. Wijzig de code in {% if transaction.status == "success" and transaction.kind == "capture" or transaction.kind == "sale" %}.
    3. Klik op Opslaan.
  4. Zoek de sectie met code die begint met <h4>Shipping method</h4>.

1. Zoek het codefragment {% if transaction_count > 0 %}. In de standaardsjabloon staat dit fragment op regel 555.
    2. Wijzig de code in {% if transaction_size > 0 %}.
    3. Klik op Opslaan.
  5. Zoek de sectie met code die begint met <h4>Payment method</h4>.

1. Zoek het codefragment {% if transaction.kind == "authorization" or transaction.kind == "sale" %}. In de standaardsjabloon staat dit fragment op regel 560.
    2. Wijzig de code in {% if transaction.kind == "capture" or transaction.kind == "sale" %}.
    3. Klik op Opslaan.
  6. Optioneel: bekijk een voorbeeld van je wijzigingen door op Voorbeeld te klikken.

7. Klik op Opslaan.