Ta emot direktbetalningar med ditt betalkort

För vissa betalningar har du med Shopify Bill Pay möjlighet att få betalningen skickad inom 30 minuter till ditt betalkort i stället för att vänta ut den ordinarie tiden, vilket kan vara upp till 7 arbetsdagar. Det kostar 1 % av betalningsbeloppet och allt du behöver för att acceptera betalningen är ditt betalkortsnummer och dina kortinnehavaruppgifter. Denna metod fungerar alla veckodagar, även helger.

Berättigade betalningar

Det här alternativet är endast tillgängligt om handlaren väljer att betala sina räkningar med hjälp av en banköverföring (ACH) eller en papperscheck. Du får ett e-postmeddelande för att acceptera betalningen, och alla betalningar som är berättigade till omedelbara betalningar har det angivna alternativet omedelbar betalning listat.

Endast du som säljare kan välja denna metod, en handlare kan inte skicka en fakturabetalning med den här metoden till dig.

Överväganden

Granska följande överväganden innan du använder Shopify Bill Pay-snabbetalningar:

• Om den ursprungliga leveransmetoden är en banköverföring (ACH) är en omedelbar överföring endast tillgänglig på dagar innan det beräknade leveransdatumet för överföring. Om ditt förväntade leveransdatum till exempel är den 15 november kan du endast välja en omedelbar överföring den 14 november och tidigare.
  • Om den ursprungliga leveransmetoden är en papperscheck och du valde alternativet för omedelbar betalning annulleras papperschecken men den skickas fortfarande till dig. Lös inte in den annullerade papperschecken eftersom det kan leda till att du debiteras straffavgifter från din bank.
  • Det betalkort som används för att acceptera betalningen måste vara ett företags-, bolags- eller ett kommersiellt betalkort. Personliga betalkort accepteras inte.
  • Direktbetalningar kostar 1 % av betalningsbeloppet, och detta dras av från betalningen när den skickas till ditt bankkonto.

Ta emot en omedelbar betalning

Betalningen ska komma fram till det bankkonto som är anslutet till betalkortet inom 30 minuter. När du har accepterat betalningen skickas ett bekräftelsemeddelande till din e-postadress.

Steg:

1. I e-postmeddelandet för betalningsleverans, i avsnittet Vill du få betalt omedelbart?, klicka på Få betalt omedelbart.
  2. Ange dina företagsbetalkortsuppgifter och företagsuppgifter.
  3. Klicka på Skicka och acceptera betalning.