Hantera säljare i Shopify Bill Pay

Säljare konfigurerar inte konton med Shopify Bill Pay. Istället lägger du till säljarens uppgifter till ditt eget Shopify Bill Pay-konto och kan hantera deras inställningar och uppgifter i deras säljarprofil.

En säljare kan inte ha både inhemska och internationella leveransmetoder på en leverantörsprofil. Du måste istället skapa två leverantörskonton, ett för inhemska betalningar och ett för internationella betalningar.

Skapa en leverantörsprofil

Profiler som skapas automatiskt

Ett säljkonto skapas automatiskt när du betalar en räkning med Shopify Bill Pay och säljaren inte redan har en profil i ditt konto hos Shopify Bill Pay.

Lägga till en säljare manuellt

Du kan även när som helst skapa en säljarprofil manuellt innan du gör en betalning.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Säljare.
  3. Klicka på Lägg till säljare.
  4. Ange säljarens uppgifter och klicka sedan på Spara.
  5. Välj en leveransmetod.
  6. Ange detaljerna och klicka sedan på Spara detaljer.
  7. Valfritt: Lägg till ytterligare leveransmetoder:
    1. Klicka på Lägg till leveransmetod.
    2. Välj en leveransmetod.
    3. Ange detaljerna och klicka sedan på Spara detaljer.

Integration med QuickBooks Online

Om du ansluter ditt Shopify Bill Pay-konto till ett QuickBooks Online-konto skapas automatiskt profiler för säljare med obetalda räkningar när kontona synkroniseras.

Redigera en säljares profil

När en säljarprofil har skapats kanske du vill uppdatera eller ändra vissa uppgifter eller leveransmetoder. Du kan dock inte radera en säljares leveransmetod. Alla ändringar som du gör i Shopify Bill Pay synkroniseras om ditt konto är anslutet till QuickBooks Online.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera säljare.
  3. Klicka på säljaren.
  4. Klicka på Redigera bredvid de uppgifter eller leveransmetod som du vill redigera.
  5. Redigera detaljerna och klicka sedan på Spara detaljer.

Radera en säljarprofil

Det går bara att radera en säljarprofil om det inte finns några kommande schemalagda räkningsbetalningar för säljaren. Du måste radera alla schemalagda betalningar innan du kan ta bort en säljarprofil.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Säljare.
  3. Klicka på säljaren.
  4. Klicka på Radera leverantör och sedan på Radera leverantör.