Hjälp till säljare med Shopify Bill Pay

Det är viktigt att förstå hur du kan hjälpa dina säljare att använda Shopify Bill Pay. Eftersom Shopify Bill Pay inte ger direkt hjälp till säljare är den här sidan utformad för att hjälpa dig att navigera bland vanliga frågor och problem som säljare kan ha.

Problem med betalningstider

När din säljare frågar om försenade betalningar är det bra att känna till behandlingstiderna och vad som kan orsaka förseningar.

Förstå betalningsförseningar

Hur lång tid det tar innan en betalning når en säljares konto beror på leveransmetoden, men det kan finnas ytterligare faktorer att överväga:

• Behandlingsschema: Betalningar behandlas endast en gång per dag före kl. 11:30 ET. Betalningar som initieras efter denna tid börjar behandlas följande arbetsdag. Om du till exempel gör en betalning klockan 13.30 ET på måndag behandlas den inte förrän på tisdag morgon, vilket gör att den tidigaste leveransen sker på onsdag.
  • Federala helgdagar: Federala helgdagar kan påverka när betalningar behandlas och tas emot.
  • Initiala betalningar: Första gången du betalar en säljare kan det bli ytterligare förseningar medan betalningen granskas.
  • Transaktioner med högt värde: Större betalningar kan kräva mer tid att behandla.

Se leveransmetoder för säljare för att se en fullständig lista över leveranstider för betalningar.

Problem med betalningslänkar

Ibland kan en säljare rapportera problem med länken för val av önskad betalningsleveransmetod:

• Länkgiltighet: Länken som skickas till säljare för att välja betalningsmetod är bara giltig i sju dagar. Om säljaren inte använder länken inom den här tidsperioden avbryts betalningen automatiskt och den tillhörande räkningen återfår statusen Obetald i ditt Shopify Bill Pay-konto.
  • Skicka länken igen: För att skicka en ny länk för val av leveransmetod till din säljare måste du gå igenom konfigureringarna för räkningsbetalning igen. Följ dessa steg:
    1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
    2. Välj Be säljare att välja (endast amerikanska säljare) under betalningskonfigurationen för att skapa en ny länk.

Säljarkommunikation och supportkanaler

Det är viktigt att du är den första kontaktpunkten för eventuella frågor från säljare om betalningar. Säljare bör inte kontakta Shopify eller Melio direkt. Så här hanterar du kommunikation:

• Direkt kommunikation: Uppmuntra dina säljare att kontakta dig direkt med eventuella frågor eller problem med betalningar.
  • Shopify-support: Om du stöter på problem eller frågor som du inte kan lösa uppmanas du att kontakta Shopify-support för hjälp.